~~Kasztanowa Morwa napisał(a): ~~
dodam jeszcze że łżesz w żywe oczy że nie było żadnej weryfikacji sędziów i nikogo z nich nie usunięto z zawodu...
jesteś zwykłym łgarzem ukrywającym się za niby anonimowością '' ;D
~~Iliowobłękitna Śnieguliczka napisał(a): nie uciekaj od tematu ...
po co ci był ten film jak go nie komentujesz?
tak Lucjan ...piszę ''zawarliście'' bo to był początek''s'' i chyba w niej byłeś skoro miałeś nawet -podarte później - zdjęcie Wałęsy....;D
ja się utożsamiam z Wałęsą i Kiszczakiem? ;D ...a niby jak nie będąc ani w ''s'' ani w ''partii...
to dla ciebie nie jest sukcesem bezkrwawe oddanie i przejęcie władzy>
~~Trudno nadążyć napisał(a): to ty już nawet michnikową ''wyborczą '' się podpierasz?...ciekawe co na to ....Lucuś ''opozycjonista''
Lucjan ...wierzysz ''wyborczej'' ? tak czy nie? ;D
~~Iliowobłękitna Śnieguliczka napisał(a): 16.54...czyż to nie jest piękne ?...i jednocześnie tragiczne bo to pokazuje jak ci dzisiejsi piewcy hymnów pochwalnych czy to ''s'' czy to Lecha zapominają ,przemilczają lub fałszują tamtą historię ...
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Iliowobłękitna Śnieguliczka napisał(a):
Zgłoś do moderacji
Janusz nie ma jednego słowa wypowiedzianego przez lektora , Jana Olszewskiego i Adama Michnika z którymi bym się nie zgodził , okrągły stół to był mit jak powiedział Michnik , ja właśnie na podstawie takich informacji piszę swoje komentarze o Magdalence i stole niby okrągłym a z tak naprawdę z samymi kantami , tu mogę Tobie dodać , to dlatego lokalni działacze Solidarności na rocznicowych uroczystościach nie wymieniają nazwiska Wałęsy - TW BOLEK .
Dzięki za ten film , film prawdy o której wiem od dawna , nie są to zakazane informacje tylko niewygodne dla ludzi tamtego układu nazywanego .
Cały czas piszę w podobnym tonie , robią to też inni a Ty nas atakujesz , co z Tobą nie tak . Jeszcze raz WIELKIE DZIEKI ZA FILM PRAWDY .
Olszewski to kolejny mit...tak jak mit macierewicza ...;D...nie przypominam sobie byś kiedykolwiek napisał wprost krytycznie o Magdalence...pomijając te ciągłe powroty do ''komuchów'' ...;D
''...tu mogę Tobie dodać , to dlatego lokalni działacze Solidarności na rocznicowych uroczystościach nie wymieniają nazwiska Wałęsy - TW BOLEK .''
określę to tak...prostackie podejście...jakakolwiek prawda jest o Wałęsie to dzięki niemu istniejesz w przestrzeni publicznej i ty i twój związek...nie wspominanie o nim jest oszukiwaniem nie ludzi takich jak ja tylko oszukujecie samych siebie...a to już jest głupota...
niewygodne fakty dla ludzi ''tamtego układu''? ...a to zdjęcie Lecha na spacerku?...a to zdjęcie Lecha z kieliszeczkiem?
był w tym ''układzie'' ;D
czy ja kogoś tu atakuję?...jeśli tak chcesz o tym pisać to tak ...
tamten ''układ'' ...nawet ten układ na jaki poszedł ten ksiądz z początku filmiku .... hipokryta Orszulik...
różnica w ''atakowaniu '' Lucjan polega na tym że nie atakuję tu ludzi z ''dołów'' a pisząc bardziej elegancko :D szeregowych robotników...kpię sobie z ludzi którzy mieli największy wpływ na to jak wyglądała prawdziwa polityka ''s''
~~Jurko61 napisał(a): My z Lucjanem naszego brata zabezpieczyli. Sandały zimowe ma jak w banku.[/c
Rozmawiałem z Januszem na ławeczce zapewniał mnie nie ma nic wspólnego z tymi sandałami , uwierzyłem i dla świetego spokoju
wytłumaczyłem by nie mieszał naszego brata Leszka i rodzinnych tematów , masz cos do mnie FEŚCIAKU ???
wiec kieruj w moją stronę …
chyba ze zamiast yay masz wydmuszki??
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Iliowobłękitna Śnieguliczka napisał(a): 16.54...czyż to nie jest piękne ?...i jednocześnie tragiczne bo to pokazuje jak ci dzisiejsi piewcy hymnów pochwalnych czy to ''s'' czy to Lecha zapominają ,przemilczają lub fałszują tamtą historię ...
W tym filmie jest bardzo wiele znanych postaci związanych z Solidarnością , " bystrzak " Janusz widzi tylko Lecha , to jest właśnie Twoja obsesja .
Dopisane 13.09.2023r. o godz. 21:20:„Lech Wałęsa jest politykiem obdarzonym wielkim talentem skłócania ludzi i dlatego jest tak bardzo niebezpieczny. Jego wielkie zasługi przeobrażą się w swoje przeciwieństwo – staną się przekleństwem dla Polski” – pisał w 1990 r. redaktor naczelny „Gazety Wyborczej” Adam Michnik."
Janusz skomentuj to , stać Ciebie na obiektywizm .