Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu
BolecFORUM Nowy temat

Lex Tusk

~~Trudno nadążyć niezalogowany
14 października 2023r. o 18:28
~~Wiem to powiem napisał(a): Trudno nadążyć
Miedzy innymi i ja zagłosowałem ;)
Ale co oni mają wspólnego z emerytowanymi esbekami czy komunistami?
Komuna zanikła 40 lat temu.
Wtedy prawdziwe komuchy byli już w zaawansowanym wieku. Dzisiaj są w ziemi. Nie ma ani esbeków ani komuchów.
No może poza komuchami z PiS.

No to czytaj ;)
"...na mocy tzw. ustawy dezubekizacyjnej z 2017 roku byli funkcjonariusze organów PRL nie mogą dostawać więcej niż wynosi średnia emerytura. Decyzję o obniżkach dostało blisko 40 tys. osób."
40 tysięcy...
Fakt, odwołują się do sądów i trybunałów. Na starość korzystają z dobrodziejstw demokratycznego systemu, z którym w młodości zaciekle walczyli korzystając wtedy obficie z dobrodziejstw komunistycznego reżimu któremu służyli.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Czerwony Tytoń niezalogowany
14 października 2023r. o 18:32
~~Brunatnozielony Zawciąg napisał(a):
Polska skrajna lewica jest tego dowodem .

ja tam wolę być ''skrajnym lewicowcem'' niż ''skrajnym prawicowcem'' ;D
~~ALLAH AKBAR niezalogowany
14 października 2023r. o 18:33
Zawsze te OURWY będą wrogiem Polski .
~~ALLAH AKBAR niezalogowany
14 października 2023r. o 18:37
A propos ogłaszam alarmy w całej Francji . Religia MIŁOŚCI chce ofiary .
~~Czerwony Tytoń niezalogowany
14 października 2023r. o 18:40
~~Trudno nadążyć napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Wiem to powiem napisał(a): Trudno nadążyć
Wtedy prawdziwe komuchy byli już w zaawansowanym wieku. Dzisiaj są w ziemi. Nie ma ani esbeków ani komuchów.

No to czytaj ;)
"...na mocy tzw. ustawy dezubekizacyjnej z 2017 roku byli funkcjonariusze organów PRL nie mogą dostawać więcej niż wynosi średnia emerytura. Decyzję o obniżkach dostało blisko 40 tys. osób."
40 tysięcy...
Fakt, odwołują się do sądów i trybunałów. Na starość korzystają z dobrodziejstw demokratycznego systemu, z którym w młodości zaciekle walczyli korzystając wtedy obficie z dobrodziejstw komunistycznego reżimu któremu służyli.

z jednej strony zapewnienia że prawo nie działa wstecz z drugiej strony otwarte zaprzeczenie temu...;D
a tak na dobrą sprawę dlaczego nie zabierać emerytur tym którzy rozkradali Polskę po ''okrągłym stole'' pełnym kantów?
czym się różni ówczesny ''esbek'' od dzisiejszego ?
a jak się dzisiaj ich nazywa? ;D

14 października 2023r. o 18:40
~~Ja też a ty napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnozielony Zawciąg napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Wiem to powiem napisał(a): Trudno nadążyć

Nie zapominaj o sobie komuszku .

Ja też nie mam wieku na komucha a ty?
Wystarczy że za dzieciara chodziłeś do przedszkola toś już komuch. A jak nie do przedszkola to żarłeś komusze cuksy.

Rachunek jest prosty. Jeżeli aparatczyk komunistyczny lub funkcjonariusz SB w 1989 roku miał 30 lat, to ile ma dzisiaj?
No tak, tak jest jeszcze w wieku przedemerytalnym ;)
Trudno nadążyć?
14 października 2023r. o 18:41
Rachunek jest prosty. Jeżeli aparatczyk komunistyczny lub funkcjonariusz SB w 1989 roku miał 30 lat, to ile ma dzisiaj?
No tak, tak jest jeszcze w wieku przedemerytalnym ;)
Trudno nadążyć?
~~Srebrzystoczarna Wiekuistka niezalogowany
14 października 2023r. o 18:41
Janusz zostań męczennikiem . Lenina .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza