~~Trudno nadążyć napisał(a): Karol Nawrocki: - "Podczas mojej niedawnej wizyty w Waszyngtonie nalegałem na wysokich rangą urzędników Białego Domu i liderów Kongresu, aby cofnęli zasady prezydenta Bidena dotyczące dyfuzji AI. Dziękuję, Donald Trump, za pomoc w przywróceniu zaufania w stosunkach USA–Polska. "
Ministerstwo handlu USA ogłosiło, że wycofa restrykcje na eksport zaawansowanych chipów stosowanych w systemach AI do większości państw świata, w tym Polski.
~~Trudno nadążyć napisał(a): Karol Nawrocki: - "Podczas mojej niedawnej wizyty w Waszyngtonie nalegałem na wysokich rangą urzędników Białego Domu i liderów Kongresu, aby cofnęli zasady prezydenta Bidena dotyczące dyfuzji AI. Dziękuję, Donald Trump, za pomoc w przywróceniu zaufania w stosunkach USA–Polska. "
Ministerstwo handlu USA ogłosiło, że wycofa restrykcje na eksport zaawansowanych chipów stosowanych w systemach AI do większości państw świata, w tym Polski.
~~Szarawozielony Sit napisał(a):Ktoś napisał: ~~Trudno nadążyć napisał(a): Karol Nawrocki: - "Podczas mojej niedawnej wizyty w Waszyngtonie nalegałem na wysokich rangą urzędników Białego Domu i liderów Kongresu, aby cofnęli zasady prezydenta Bidena dotyczące dyfuzji AI. Dziękuję, Donald Trump, za pomoc w przywróceniu zaufania w stosunkach USA–Polska. "
A oprócz tego załatwił sobie też że mu ten starszy pan przepisze Biały Dom za dożywotnia opiekę.
~~janusz z poddasza napisał(a): Prof. Barbara Engelking, wielokrotnie rozgłaszająca tezę, że Polacy byli w dużym stopniu odpowiedzialni za Holokaust, decyzją rządu wybrana szefową Rady Muzeum Auschwitz-Birkenau.