Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Sławomir Mentzen jak Elżbieta II
~~Kredowobiały Rannik niezalogowany
25 maja 2025r. o 6:24
~~Miedzianoczerwony Ciemiernik napisał(a): Panie Sławomirze Mentzen !
Dobrą robotę Pan zrobił. Teraz czas wyciągnąć wnioski. Z jednej strony drewniany, niekompetentny ludzik, który zgadzał się z Panem, zanim Pan w ogóle zadał pytanie – na dodatek alfons, kłamca, ćpun i kibolski chuligan – z drugiej kompetentny, przyjazny i uczciwy człowiek. Jeśli zależy Panu na Polsce, a myślę że zależy, to nie powinien pan milczeć! Uprawianie polityki to nie tylko komentowanie, ale także branie odpowiedzialności.
Pozdrawiam.
Lucjan.

Zagłosuję na Nawrockiego, bardziej mnie przekonuje.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
14240
M21W2
25 maja 2025r. o 6:39
Tylko nie Trzaskowski, Zorro, Zorro . W autobusie na marsz Patriotów dla Polski wszyscy jesteśmy Zorro. Karol Nawrocki, Karol Nawrocki, prezydentem Polski.
~~pinochet niezalogowany
25 maja 2025r. o 13:41
Pytam bo u mnie nadal wisi baner sutenera i faszysty Nawrockiego ale jest to zgodne z moimi poglądami.
~~Adios Klaudios niezalogowany
25 maja 2025r. o 13:57
Ciekawe za co się sprzedał mentzen czerwonemu?
~~młody demokrata niezalogowany
25 maja 2025r. o 18:04
~~Adios Klaudios napisał(a): Ciekawe za co się sprzedał mentzen czerwonemu?

Mentzen jest samowystarczalnym finansowo przedsiębiorcą i nie musi się ślinić do szybkich profitów koalicji z PiSem jak jego narodowościowi, nieogarnięci życiowo koledzy. Dlatego po wczorajszym piwie z Trzaskowskim i Sikorskim jest w stanie wziąć na klatę doraźne straty poparcia, bo mając ambicję zbudowania formacji, która w przyszłości zastąpi PiS, patrzy nie na krok, ale na 10 kroków wprzód. I żeby było jasne, nie jest to pochwala Mentzena, bo go nie lubię. Ale trudno nie docenić jego ambicji. Dlatego doskonale zdaje sobie sprawę, że tylko z Trzaskowskim w Belwederze będzie w stanie wzmocnić swoje ugrupowanie, podczas gdy zwycięstwo Nawrockiego oznacza kurs na przyspieszone wybory, przetrzebienie szeregów i wchłonięcie "transakcyjnej" części Konfederacji przez Kaczyńskiego. Miejmy proszę świadomość, że jakaś formacja prawicowa musi w Polsce być. I lepiej żeby budowało ją tzw. wolnościowe, przedsiębiorcze skrzydło Konfederacji z Trzaskowskim w Belwederze na gruzach PiSu, niż PiS z narodowcami i bandytą w roli głowy państwa, na gruzach wolnościowej Konfederacji. Dokładnie o to toczy się dzisiaj gra. I jeśli ktoś tego nie rozumie, nie rozumie nic. Wczorajszy wieczór ma wszystkie cechy "game changera" nie tylko kampanii wyborczej, ale polskiej polityki. Dlatego PiS potężnie wyje , bo Kaczyński wie że będzie siedział.
~~Szarobłękitny Osteospermum niezalogowany
25 maja 2025r. o 18:35
Mentzen to nie moja ''bajka'' chociaż w kilku kwestiach się z nim zgadza...podobnie jak w JEDNEJ z Braunem...
dlaczego z Mentzenem mi nie po drodze?...mogę to bez problemu wyjaśnić bo w całej jego kampanii nie pojawiło się o kilku sprawach ani jedno słowo...
zresztą raz czy dwa wcześniej o jednej sprawie wspominałem...
~~Teo niezalogowany
25 maja 2025r. o 21:55
~~młody demokrata napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Adios Klaudios napisał(a): Ciekawe za co się sprzedał mentzen czerwonemu?

Mentzen jest samowystarczalnym finansowo przedsiębiorcą i nie musi się ślinić do szybkich profitów koalicji z PiSem jak jego narodowościowi, nieogarnięci życiowo koledzy. Dlatego po wczorajszym piwie z Trzaskowskim i Sikorskim jest w stanie wziąć na klatę doraźne straty poparcia, bo mając ambicję zbudowania formacji, która w przyszłości zastąpi PiS, patrzy nie na krok, ale na 10 kroków wprzód. I żeby było jasne, nie jest to pochwala Mentzena, bo go nie lubię. Ale trudno nie docenić jego ambicji. Dlatego doskonale zdaje sobie sprawę, że tylko z Trzaskowskim w Belwederze będzie w stanie wzmocnić swoje ugrupowanie, podczas gdy zwycięstwo Nawrockiego oznacza kurs na przyspieszone wybory, przetrzebienie szeregów i wchłonięcie "transakcyjnej" części Konfederacji przez Kaczyńskiego. Miejmy proszę świadomość, że jakaś formacja prawicowa musi w Polsce być. I lepiej żeby budowało ją tzw. wolnościowe, przedsiębiorcze skrzydło Konfederacji z Trzaskowskim w Belwederze na gruzach PiSu, niż PiS z narodowcami i bandytą w roli głowy państwa, na gruzach wolnościowej Konfederacji. Dokładnie o to toczy się dzisiaj gra. I jeśli ktoś tego nie rozumie, nie rozumie nic. Wczorajszy wieczór ma wszystkie cechy "game changera" nie tylko kampanii wyborczej, ale polskiej polityki. Dlatego PiS potężnie wyje , bo Kaczyński wie że będzie siedział.

Nic PO ani PiS z ich planów nie wyjdzie, Konfederacja walczy o swoje i jak najlepszy wynik w następnych wyborach.
Wybory prezydenckie mamy już za sobą, wiemy na kogo zagłosujemy i wiemy jaki % poprze Nawrockiego a jaki Trzaskowskiego.
Mamy wolną rękę, nikt nam niczego nie narzucił. Konfederacja to nie jest PiS, ani PO.
~~Granatowoczarna Lobelia niezalogowany
28 maja 2025r. o 6:29
Mecden ma browar ,to dobry kandydat
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza