Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Internet (telewizja) z kablówki

~radziunio niezalogowany
13 sierpnia 2013r. o 11:39
telewizja z kablówki zaczyna być coraz gorsza, nie wiem czy ma to związek z przepustowością gdyż coraz więcej osób ma dekodery hd ale no ludzie nie ma dnia żeby nie było problemu z jakimś kanałem, najczęściej zacina się national geographic hd i discovery hd wiec jedne z ciekawszych a teraz powoli dołącza nsport, oczywiście na infolinii jak zawsze te same dwie przyśpiewki: albo że odnotowali usterkę albo że przesadzam bo przecież wszystko jest ok
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~RRR niezalogowany
13 sierpnia 2013r. o 12:44
~ napisał(a):

Też mam ten najtańszy dekoder HD i u mnie nie jest tak cacy. Mam już drugi, i ten drugi też się minimum raz na dwa dni zawiesi, że jedynie odłączenie od prądu pomaga. Też się zdarza, że wywali wszystko i po restarcie jest tylko tv polonia, wtedy ustawienia fabryczne i wszystko od nowa, a to trochę wkurza, zwłaszcza jak sobie syn włączy, a tu nic. Zastanawiam się nad tym większym, ten u szwagra się nie wiesza.

Jak wcześniej napisałem ,ten dekoder jak działa to jest OK.Ale ,właśnie ,tez lubi się zawieszać szczególnie na funkcji EPG .Za ten chłam płacimy 10 zł/m-c i dlaczego mam płacic dużo więcej za ten jak piszesz "ten wiekszy" - dlatego ,ze ma twardy dysk ?Mi ten dysk do niczego nie potrzebny,swoją drogą i uważam,ze opłata za dekoder powinna być juz w cenie usługi.Zas.... nym obowiazkiem tych z Toi jest umozliwić mi oglądanie skoro płacę i czy to będzie taki czy inny dekoder,to ich sprawa- ważne aby to umozliwiał.
Na razie oni mogą z nami pogrywać bo nie maja konkurencji,ale widac jak w mieście kładziona jest siec światłowodowa.Jeszcze troche a w zębach bedą wymieniac to badziewie na przyzwoity sprzęt
~syn swego ojca niezalogowany
13 sierpnia 2013r. o 13:42
Dobry:)
Mam taką sprawe.Zakupiłem nowy TV super extra power hd i wogóle wszystkie te nowinki techniczne w nim są.
Kupując nowy tv kierowałem sie tym,że chciałbym poprawić swoją jakosć ogladania,nie mówie o kanałach hd ale o zwyczajnym systemie.
W Azart Sat mam najtańszy pakiet...taki ma właścicielka mieszkania które wynajmuje. Podłączyłem,oglądam i.....dlaczego mój obraz jest gorszy niż na kieneskopowym tv???
Dlaczego Azart kablowy nie jest objęty cyfryzajcą-może to o to chodzi,ze sygnał analogowy bedzie kiepski mimo dobrego Telewizora a może poprostu Azart tak nadaje na jakichś starych drutach,pomóżcie!
Bo jeśli to wina dostawcy sygnału to ja sie wypisuje i kupuje polsat albo cyfre.Nie po to kupiłem tv na pół sciany:) zeby miec obraz jak 15 lat temu.
Dlaczego też miejski kanał na którym lecą wiadomosci Bolesławieckie odbiera super....a reszta......
Cała polska objęta juz cyfryzacja a kablowa telewizja nie,dlaczego.
Proszę o pomoc czy zmieniać dostawce telewizji czy przejsc sie tma do nich na asnyka do siedziby i tam sie pytac co oni robia.....a moze przy droższym pakiecie jest lepszy odbior.
~ niezalogowany
13 sierpnia 2013r. o 14:15
to pewnie twój super hiper hd telewizor ma mpeg4, ale niestety cyfrowych kanałów (tych darmowych i nawet w hd) nie będziesz oglądał w innym niż najwyższy analogowy pakiet. Mając najwyższy analog masz dostęp do cyfrowych, ale tylko na najwyższym, bo u nich sygnał jest puszczany przez dwa urządzenia, na jednym idą mniejsze pakiety i tam chyba idzie jeszcze sygnał mpeg2, (można na starszym LCDu odbierać), a drugi puszcza sygnał cyfrowy mgeg2 i mpeg4, także w HD + analog komfortowy. Tak mniej więcej to wygląda, bo kiedyś pytałem, czemu mój stary lcd odbiera cyfrę ale nie wszystkie muxy.

A co do dekoderów to ten za 15zł to HDD nie ma, a jedynie 3G.
~peperoni niezalogowany
14 sierpnia 2013r. o 9:35
Masz telewizor na pół ściany i dziadujesz na pakiecie za 5zł. Kup ten za 50zł i będziesz miał kilka kanałów w cyfrowej jakości.
Cyfryzacja telewizji analogowej przynosi uwolnienie częstotliwości, dlaczego chcesz zmuszać prywatne podmioty do tego typu działań? Bo tak? Regulacja rynku nigdy nie przynosi nic dobrego.
Tak jak mówię - stać Cię na telewizor na pół ściany, wykup telewizję cyfrową. Masz zwykły tv - wystarczy Ci standardowy analog
~Hmmm niezalogowany
14 sierpnia 2013r. o 15:43
Z tego co się dowiadywałem ostatnie problemy z tv cyfrowa spowodowane były awarią łącz światłowodowych we Wrocławiu - w trakcie budowy główny światłowód przecieli przez co łącze nie dawało rady.. Co do ścinającego się dekodera - miałem podobnie ale po wizycie monterów problem zniknął i jak narazie wszystko ok.
~Doradźcie niezalogowany
17 sierpnia 2013r. o 13:51
Czy to dobry, szybki internet ?[img=1376740285_8qkg0vi.jpg]
211
skorn
17 sierpnia 2013r. o 15:10
Na dzisiejsze czasy szybki nie jest, takie niezbędne minimum. Ping za wysoki.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza