Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Internet (telewizja) z kablówki

8402
#minciu nieaktywny
15 września 2013r. o 1:11
Bzdury piszecie, Jak kablówka jest nie modna to kup Pan sobie LTE będziesz miał najszybszy internet! Przy okazji najkrótszy.

U mnie jak coś było nie halo z kablami, to serwis przyjechał w ciągu godziny i poprawili usterkę.

8mbit realnie ustwione jest na jakieś 8,5mbit'a czyli z lekką górką.

Co do Dialogu, to jest on tak wspaniały, że aż przestał istnieć. Netia go wykupiła! Nie wiem czy coś się zmieniło, ale dotychczas była to jedyna firma która oferuje internet przykładowo "Do 20mbit" i naprawde jest nigdy nie więcej jak 20mbit... w zasadzie to dobrze jak wyciąga połowę z tego. Do tego pingi na poziomie EDGE..

Co do sieci radiowych, 10 lat temu były bardzo dobre. Tanio internet, stabilny, zawsze przyzwoity zasięg! Dzisiaj pasmo WiFi jest tak zaśmiecone, że przez ulicę ciężko złapać dobry link. Kiedyś bez problemu przez pół miasta się łączyło.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Esc niezalogowany
4 października 2013r. o 15:48
Mam pytanie do użytkowników internetu z kablówki .U mnie dość często rozłącza się.Karta sieciowa wymieniona i modem też.Podobno problem leży po mojej stronie.Może ktoś zna przyczynę,bo jak tak dalej pójdzie to pomału będę musiał wymienić całego kompa.Czy u innych użytkowników jest podobnie?. Proszę o odpowiedź.
2438
#rafi nieaktywny
4 października 2013r. o 15:52
~Esc napisał(a): Mam pytanie do użytkowników internetu z kablówki .U mnie dość często rozłącza się.Karta sieciowa wymieniona i modem też.Podobno problem leży po mojej stronie.Może ktoś zna przyczynę,bo jak tak dalej pójdzie to pomału będę musiał wymienić całego kompa.Czy u innych użytkowników jest podobnie?. Proszę o odpowiedź.
A z kablami ok ??

Lej na anonimów to wyrzutki bolec info. Wywalają swoje łzy na forum ;)
~Esc niezalogowany
4 października 2013r. o 16:04
Chyba tak.A konkretnie to chodzi ci o kabel sieciowy czy co?
~ niezalogowany
4 października 2013r. o 16:08
jesli zmieniales modem to i kabel dostales nowy. jak masz sieciowke zintegrowana to obadaj ja. trzeba bedzie chyba przetestowac innego kompa :)
~Esc niezalogowany
4 października 2013r. o 16:28
Panowie wymienili tylko modem, kartę sieciową mam zintegrowaną.Powiedzieli żebym wymienił więc wymieniłem na zewnętrzną
i połączenie jest teraz przez nią.Kiedyś czytałem,że inni użytkownicy kablówki mieli podobne problemy.Wymiana karty nic nie dała.
~ niezalogowany
4 października 2013r. o 18:13
często zdarzają się przerwy i w moim przypadku są one po stronie kablówki. Modem się po prostu restartuje i to kilka razy z rzędu. Wygląda to tak jakby robili jakieś naprawy gdzieś na łączach. Niestety najczęściej wówczas gdy pracuję i korzystam :(
~Esc niezalogowany
4 października 2013r. o 19:25
Zawsze to jakaś pociecha.Zresetowałem też stos TCP/IP na domyślne systemowe,chociaż i tak nic tam nie kombinowałem.Nie zależy mi na tym żeby się z nimi wykłócać tylko żeby zlikwidować przyczynę.Nie jestem jakimś specem dlatego pytam.Dzięki za odpowiedzi.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza