~ja napisał(a): a tak wogule to po co my sobie tu żyły wypruwamy i się kłócimy wymyślamy różne teorie i tak zrobią co będą chcieli tylko mam nadzieje że będzie to mądry wybór władz choć się jeszcze taki nie urodził co by wszystkim dogodził ;)
~D... napisał(a): a zresztą co mnie to obchodzi róbcie sobie co chcecie ja bolesławianka i mam gdzieś i i tak wolę wiatraki za samą ekologię i na pewno nikt by nie postawił wiatraków nikomu na podwórku wiadomo że unia daje kasę więc unijne przepisy a nie polski absurd
~adam napisał(a):~D... napisał(a): a zresztą co mnie to obchodzi róbcie sobie co chcecie ja bolesławianka i mam gdzieś i i tak wolę wiatraki za samą ekologię i na pewno nikt by nie postawił wiatraków nikomu na podwórku wiadomo że unia daje kasę więc unijne przepisy a nie polski absurd
unijne przepisy: dobra bajka, widać jak dobrze się sprawdzają, dam przykład GRECJA: 100 miliardów euro za co? za to że grupa skorumpowanych greckich urzędników doprowadzila państwo do bankructwa.
Tylko że my jesteśmy Polakami i historia już wiele razy pokazała, że Polakowi tylko dokopać można/trzeba.
Wejście Polski do UE, po co?
Po to, aby otworzyć nowy rynek zbytu dla Francji, Niemiec, ...
Po to, aby nasze kobiety jeździły do Niemiec do pracy.
Do jakiej pracy: myće i pielęgnowanie starszych Niemców, którzy dziękują nam takimi słowami jak: Ty jesteś Polak, ty masz tu pracować, tu masz 20 euro napiwku, a teraz się uśmiechaj (tak kochani, sam to przeżyłem wiele razy).
Nawiązując do wyższej wypowiedzi, zastanów się czasami co piszesz, bo nie wszystko piękne co błyszczy.
~ napisał(a): Akurat zabezpieczenia przeciwpowodziowe przekraczają możliwości finansowe gminy.
~ela napisał(a):~ napisał(a): Akurat zabezpieczenia przeciwpowodziowe przekraczają możliwości finansowe gminy.
Możliwości finansowe gminy pozwalają na to, aby wójt zarabiał 12.000 zł, ale nie pozwalają na to, aby zabezpieczyć ludzi przeciw powodziom.
Jeżeli tak, to już nic ująć, nic dodać.
~ela napisał(a):~ napisał(a): Akurat zabezpieczenia przeciwpowodziowe przekraczają możliwości finansowe gminy.
Możliwości finansowe gminy pozwalają na to, aby wójt zarabiał 12.000 zł, ale nie pozwalają na to, aby zabezpieczyć ludzi przeciw powodziom.
Jeżeli tak, to już nic ująć, nic dodać.