Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Horror mieszkańców Nowogrodźca - powstanie farma wiatrowa

~JA niezalogowany
21 maja 2010r. o 8:43
Adasiu i Piotrusiu każdy ma SWOJE ZDANIE a teraz dwa głębokie wdechy policz do dziesięciu i wyluzuj Janek.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~haha niezalogowany
21 maja 2010r. o 8:49
Ślepota - nic dodać, nic ująć!
Na zabezpieczenia przeciwpowodziowe potrzeba miliardów a
nie tysięcy!
W takim razie nie ma sensu cokolwiek robić.
Ale 13 lat (wypłata jednego wójta) x 12.000 zł = 1.872.000 zł, pewnie pare wałów przeciwpowodziowych dało by za taką kase zrobić.
3892
#pietrek1 nieaktywny
21 maja 2010r. o 8:52
~haha napisał(a): Ślepota - nic dodać, nic ująć!
Na zabezpieczenia przeciwpowodziowe potrzeba miliardów a
nie tysięcy!

W takim razie nie ma sensu cokolwiek robić.
Ale 13 lat (wypłata jednego wójta) x 12.000 zł = 1.872.000 zł, pewnie pare wałów przeciwpowodziowych dało by za taką kase zrobić.

parę wałów?? Nie wiesz jakie pieniądze wchodzą w grę. Przykładowo NA WYKOŃCZENIE zbiornika retencyjnego w okolicach Raciborza potrzeba ponad MILIARD złotych. Za te prawie dwie bańki, to porządnego remontu np osrodka zdrowia nie zrobisz ;)
~ niezalogowany
21 maja 2010r. o 8:53
Ślepota-nic dodać nic ująć: ilustracja jak mały Jasio wyobraża sobie zarządzanie.
Spodziewa się że znajdzie się manager do zarządzania gminą za 1000 złotych. Za tysiąc to się znajdzie taki Jasio -głupek co o niczym nie ma pojęcia. A nie, przepraszam, nauczył się mnożyć - to już dużo :D
~ niezalogowany
21 maja 2010r. o 8:58
~D... napisał(a): wiem dobrze co napisałam i się zdenerwowałam no dobrze ja wiem swoje a na Bawarii pracowałam i jakie tam powietrze i widoki-wszystko tylko nie węgiel

AZBEST też był cudownym materiałem budowlannym, tyle że rakotwórczy, i kto przy azbescie pracował już nie żyje.
AZBEST też przyszedł z zachodu.
Teraz wiatraki i z wiatrakami cudowne FALE INFRADZWIĘKOWE.
A więć cieszmy się pięknymi widokami i ignorujmy szkodliwe FALE INFRADZWIĘKOWE wytwarzane przez wiatraki prądotwórcze, potwierdzone przez naukowców.
~ niezalogowany
21 maja 2010r. o 9:04
~ napisał(a): Ślepota-nic dodać nic ująć: ilustracja jak mały Jasio wyobraża sobie zarządzanie.
Spodziewa się że znajdzie się manager do zarządzania gminą za 1000 złotych. Za tysiąc to się znajdzie taki Jasio -głupek co o niczym nie ma pojęcia. A nie, przepraszam, nauczył się mnożyć - to już dużo :D

Tyle że ci super managerowie (wójt, prezydent miaste, itp) nie są managerami, tylko zwykłymi Jasiami.
Biorą kase za prace managera, a nic za te 12.000 zł / miesięcznie nie robią.
3892
#pietrek1 nieaktywny
21 maja 2010r. o 9:51
~ napisał(a):
~D... napisał(a): wiem dobrze co napisałam i się zdenerwowałam no dobrze ja wiem swoje a na Bawarii pracowałam i jakie tam powietrze i widoki-wszystko tylko nie węgiel

AZBEST też był cudownym materiałem budowlannym, tyle że rakotwórczy, i kto przy azbescie pracował już nie żyje.
AZBEST też przyszedł z zachodu.
Teraz wiatraki i z wiatrakami cudowne FALE INFRADZWIĘKOWE.
A więć cieszmy się pięknymi widokami i ignorujmy szkodliwe FALE INFRADZWIĘKOWE wytwarzane przez wiatraki prądotwórcze, potwierdzone przez naukowców.

o przepraszam, mój tesciu przepracował kilkadziesiąt lat przy azbeście w dawnych zakładach w Gryfowie (obecny Izoterm) i żyje, a nawet cieszy sie nienagannym zdrowiem :) . Pracował na produkcji :)
I pamiętaj, azbest jako materiał jest NIEGROŻNY. Grożne jest natomiast jego pylenie. Jeśli masz np pokryty dach eternitem i ten eternit nie kruszy się, KOMPLETNIE NIC Ci nie grozi.
~ niezalogowany
21 maja 2010r. o 9:55
~ napisał(a):
Tyle że ci super managerowie (wójt, prezydent miaste, itp) nie są managerami, tylko zwykłymi Jasiami.
Biorą kase za prace managera, a nic za te 12.000 zł / miesięcznie nie robią.

A skąd i na jakiej podstawie Jasio może obiektywnie ocenić jacy oni są?
Problem z Jasiem polega na tym, że z równym znawstwem wypowiada się o polityce astorfizyce, ekonomii i zarządzaniu. I to że o NICZYM nie ma poję,cia - całkiem mu nie przeszkadza
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza