Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

spółdzielnia

~mieszkaniec niezalogowany
25 maja 2010r. o 17:30
Witam.Potrzebuję porady więc jeżeli ktoś jest w temacie to proszę o pomoc.
Mam mieszkanie spółdzielczo-własnościowe przez parę miesięcy nie pracowałem i nie miałem za co zapłacić czynszu.Teraz płacę co miesiąc ale ciężko jest nadgonić zaległości .Otrzymałem wezwanie do zapłaty zaległego czynszu w ciągu 7 dni bo jak nie to sprawa pójdzie do sądu.Czy spółdzielnia ma do tego prawo?Dodam że mieszkam w tej miejscowości od 6 lat i nigdy o czymś podobnym nie słyszałem ,tylko teraz zaczęły sie dziać dziwne rzeczy bo biedaki nie mają za co zapłacić za ogrzewanie zimowe i aż strach pomyśleć co to będzie jak zaczną rozliczać to ciepło ,napewno nie będzie zwrotów tylko same dopłaty.Tak więc jeżeli ktoś coś wie to piszcie !!!! Dziękuję. ;(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mały niezalogowany
26 maja 2010r. o 9:07
pewnie chodzi o Trzebień bo ja miałem tak samo zalegałem 3 miesiące z czynszem i wezwanie dostałem do zapłaty a jak nie to niby eksmisja,ale jakim prawem.Pani prezes narobiła długów i teraz odbijac to sie bedzie na mieszkańcach bo kto ma za to niby zapłacic jak nie my!! wogole ostatnim czasem dzieja sie dziwne rzeczy w tej naszej spółdzielni :/
~ niezalogowany
26 maja 2010r. o 11:13
Trzeba było pisać od razu spółdzielnia mieszkaniowa w Trzebieniu, a nie, niewiadomo o co chodzi, moim zdaniem powinni wszystkich tych którzy nie płacą czynszów eksmitować pod Łąkę, obojętnie z jakiej spółdzielni bo jak to się ma do tych którzy regularnie całe życie zawsze płacą czynsz (niemały) do spółdzielni mieszkaniowej? Nikomu nie jest lekko, ale czynsz zawsze płacę w pierwszej kolejności.
~B niezalogowany
26 maja 2010r. o 11:54
Oczywiście że mają prawo, należy udać się do spółdzielni i złożyć podanie o rozłożenie długu na raty, to prawdopodobnie uchroni cię od odsetek.
2820
#k1p nieaktywny
26 maja 2010r. o 13:51
SM Bolesławianka też tak robi. Jeśli nie spłacisz długu w ciągu tych 7 dni, oddadzą sprawę do sądu, która odbędzie się zaocznie i dołożą Ci koszty sądowe (już jakiś czas temu było około 1400 zł).
~ha! niezalogowany
26 maja 2010r. o 14:43
Tak to bywa... nikogo nie wywalą, bo nie a gdzie!;)) nie każdy może płacić w terminie, ale najważniejsze, że jak ma to spłaca. bez przesady wolałabym mieć na jedzenie niż na czynsz.. a poza tym z tego co mi wiadomo to czynsze w Trzebieniu są wysokie. Ktoś w końcu mógłby "dobrać sie do tyłeczków" pań tam zarządzających.
~Wojciech niezalogowany
26 maja 2010r. o 15:32
~ napisał(a): Trzeba było pisać od razu spółdzielnia mieszkaniowa w Trzebieniu, a nie, niewiadomo o co chodzi, moim zdaniem powinni wszystkich tych którzy nie płacą czynszów eksmitować pod Łąkę, obojętnie z jakiej spółdzielni bo jak to się ma do tych którzy regularnie całe życie zawsze płacą czynsz (niemały) do spółdzielni mieszkaniowej? Nikomu nie jest lekko, ale czynsz zawsze płacę w pierwszej kolejności.

Szanowna Pani lub Panie . Ja również płacę czynsz ponieważ do tej pory życie układa mi się bardzo dobrze . Lecz nie mogę napisać ,że płacę całe życie ponieważ chciałbym ,jeżeli się uda pożyć jeszcze kilka lat .Jak będzie za rok pięć czy piętnaście nie wiem .Nie sądźmy bezlitośnie bo życie jest tylko życiem i pisze różne scenariusze .
~ niezalogowany
26 maja 2010r. o 17:10
niestety musisz napisac pismo do spoldzielni o rozlozenie dlugu na raty. napewno sie zgodza, tez tak pisalem kiedys i pomalutku splacisz zaleglości. co do ogrzewania spoldzielnia ma 180tys długu i najprawdopodobniej od jesieni bedziemy grzac farelkami bo firma dzialajaca w naszej kotłowni (na polecenie spoldzielni) juz przestała dzialac "charytatywnie"- poprostu spoldzielnia nie placila za opał mimo iz lokatorzy płacili czynsz (w tym za ogrzewanie). bo skad sie wzielo 180tysiecy długu plus odsetki? całe osiedle 4 bloki by naraz od roku nie płacili, jednocześnie wszyscy? mało prawdopodobne.
ale panie prezeski na premie dla siebie zawsze miały.stad ludzie otrzymali powiadomienia o zaleglosciach aby sie jesienia nie zdziwili jak grzejniki beda zimne. poza tym spoldzielnia od miesiaca ponad nie grzeje mimo iz temp w nocy wynosily 5- 10stopni, a nie grzeje dlatego ze im firma odciela ogrzewanie za długi.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.