Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Urząd Gminy i Dom Kultury w Gromadce - opinie.

~wadera niezalogowany
6 grudnia 2012r. o 17:50
Po pierwsze nie panie ale pani. Skąd u mnie tyle mądrości na temat Waszej Gminy. Otoż mieszka tam moja rodzina, często się spotykamy i rozmawiamy. Pewnie trudno w to uwierzyć, bo dzisiaj ludziom brakuje na to czasu aby się spotykać. Tak się składa, że mieszkam w gminie którą przez wiele lat rządził jeden wójt i chociaż wcale nie było dobrze to nikt publicznie go nie oczerniał ani nie oskarżał tak jak Wy Państwo mieszkańcy Gminy Gromadka robicie. Dzisiaj w mojej gminie jest nowy wójt i wcale nie jest lepiej.Rzeczywiście wasza miejscowość jest trochę zaniedbana, ale to przecież nie tylko wina wójta, ale także Was samych. Ludzie przecież wójt Wam nie posprząta wokół Waszych domów.Zacznijcie naprawę Waszej Gminy od Was samych. Zadbajcie o porządek w Waszych rodzinach, domach, a i Gmina będzie wtedy piękniejsza. Może zamiast anonimowych wypowiedzi lepiej spotkać się z wójtem i porozmawiać, o tym co Wam "leży na sercu"?!
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
4469
#Patrzalski nieaktywny
6 grudnia 2012r. o 18:21
Opozycja nie rozmawia,opozycja zakrzykuje :/ Na poziomie gminy jest podobnie jak na wyższych szczeblach władzy .Najgłośniej krzyczą ci ,co chcieli by tą władzę przejąc :P Nieistotne dla takiego krzykacza jest to ,że nie ma poparcia większości .Krzykacz potrzebuje zaistnieć jako opozycja i nawet jak przejmie władzę ,to odda ją ,bo będzie źle się czuł "po drugiej stronie" :D
Jeśli komuś zależy na dobru gminy i zauważa złą politykę wójta ,to nie smaruje na niego paszkwili ,tylko stara się pomóc własnym pomysłem na lepsze rozwiązania. W innym przypadku, jest tylko szkodnikiem.
~ZOSKA niezalogowany
7 grudnia 2012r. o 11:17
~wadera napisał(a): Po pierwsze nie panie ale pani. Skąd u mnie tyle mądrości na temat Waszej Gminy. Otoż mieszka tam moja rodzina, często się spotykamy i rozmawiamy. Pewnie trudno w to uwierzyć, bo dzisiaj ludziom brakuje na to czasu aby się spotykać. Tak się składa, że mieszkam w gminie którą przez wiele lat rządził jeden wójt i chociaż wcale nie było dobrze to nikt publicznie go nie oczerniał ani nie oskarżał tak jak Wy Państwo mieszkańcy Gminy Gromadka robicie. Dzisiaj w mojej gminie jest nowy wójt i wcale nie jest lepiej.Rzeczywiście wasza miejscowość jest trochę zaniedbana, ale to przecież nie tylko wina wójta, ale także Was samych. Ludzie przecież wójt Wam nie posprząta wokół Waszych domów.Zacznijcie naprawę Waszej Gminy od Was samych. Zadbajcie o porządek w Waszych rodzinach, domach, a i Gmina będzie wtedy piękniejsza. Może zamiast anonimowych wypowiedzi lepiej spotkać się z wójtem i porozmawiać, o tym co Wam "leży na sercu"?!
z kim tu rozmawiac.........to jest czlowiek zakochany w swojej wladzy,najpierw wyslucha ,naobiecuje a pozniej ma cie gleboko w.......TAK SIE ROBI KARIERE.
~rumun niezalogowany
7 grudnia 2012r. o 11:20
Patrzalski napisał(a): Opozycja nie rozmawia,opozycja zakrzykuje :/ Na poziomie gminy jest podobnie jak na wyższych szczeblach władzy .Najgłośniej krzyczą ci ,co chcieli by tą władzę przejąc :P Nieistotne dla takiego krzykacza jest to ,że nie ma poparcia większości .Krzykacz potrzebuje zaistnieć jako opozycja i nawet jak przejmie władzę ,to odda ją ,bo będzie źle się czuł "po drugiej stronie" :D
Jeśli komuś zależy na dobru gminy i zauważa złą politykę wójta ,to nie smaruje na niego paszkwili ,tylko stara się pomóc własnym pomysłem na lepsze rozwiązania. W innym przypadku, jest tylko szkodnikiem.
Panie Patrzalski Pan jest szkodnikem i dobrze Pan o tym wie.Wladzy w tej gminie gdzie mozna brac niezla pensyjkie, nic nie robiac nik nie odda!!!!!!!
~Obiektywny niezalogowany
7 grudnia 2012r. o 11:55
A tak troszke inaczej nie szkalujac nikogo,tylko wyciagajac wnioski to, zauwazmy gdzie sa chodniki ,oswietlenie ,drogi asfaltowe ,a co z reszta mieszkancow....brak oswietlenia,blotnistne drogi ,o chodnikach nawet nikt nie marzy,czy chcieli byscie aby wasze pociechy jesienna czy zimowa pora wracy po ciemku umorusane w blocie do domu,to jest cywilizacja ,no fakt po 15latach gorsza czesc Gromadki i Borowki beda mialy kanalizacje suuper co za osiagniecie tylko ca dalej czy ktos pomyslal o jakims projekcje ,aby otrzymac kaske z UNI wlasnie na wewnetrzne drogi doswietlenie wspanialej gminy bez POLICJI.Pewnie nie bo po co .Radni obudzcie sie ,przeciez macie wielki wplyw na rozwoj gminy ,pozostawcie cos po sobie czym bedziecie mogli sie pochwalic.A moze lepiej siedziec cichutko i nikomu sie nie narazac.....tez dobra opcja tylko jak dlugo.Pozdrawiam i zycze wszystkim WESOLYCH SWIAT.!!! Z MYSLA ZE BEDZIE LEPIEJ!!!!.
~yyy niezalogowany
7 grudnia 2012r. o 12:42
A Pan obiektywny może by tak zadał sobie trud i stał sie Panem doinformowanym. Każda z inwestycji woda, kanalizacja ( Nowa Kuźnia, Pasternik, Gromadka, Borówki) były i są dofinansowywane unijnie ( RPO , PROW). Drogi, w tym powiatowe w których gmina ma 50 % udziału w remontach) dofinansowywane z NPPDL ( miejscowości Gromadka , Pasternik, Różyniec , w przyszłym roku Wierzbowa . Oświetlenie Ulice Dębowa, Norwida , Okrężna dofinansowywane z PROW. Remonty świetlic w prawie każdej z miejscowości dofiansowane unijne (PROW) Że mogli by robić więcej? Zapewne. Tylko gdzie inwestycje z poprzednich lat a nawet dziesięcioleci?
? A przy tym wszystkim trzeba jeszcze utrzymać bieżace funkcjonwanie jednostek, w tym przede wszystkim oświaty. A Radni zostawili po sobie jeszcze jedno : budowę zjazdu z terenu gminy na austostrade A 4 - cos z czym nie chciały się zmierzyc ani poprzednie samorządy ani tym bardziej GDDKiA a co z wolna owocuje nowymi miejscami pracy na strefie i większymi dochodami gminy
~gienek niezalogowany
7 grudnia 2012r. o 14:44
Witam :) mam pytanie do mieszkańców Gminy Gromadka , czy prognozy pogody są optymistyczne jeśli chodzi o opady śniegu w czasie świąt???? .. pytanie zadaje dlatego iż uwielbiam gdy cała nasza wioseczka gdy jest przykryta białym puchem :] ... PS przestańcie się kłócić i gdy przyjdzie czas świąt po prostu spotkajmy się w Domu Kultury i wszyscy się zjednoczmy :] a wszytko będzie cudowne :] cała nasza gmina będzie mlekiem i miodem płynąca :] pozdro misiaczki hi hi
~Olo niezalogowany
7 grudnia 2012r. o 19:29
Panie Patrzalski z wójtem nie można rozmawiać, bo to człowiek który nie szanuje ludzi mających odmienne zdanie. Dzięki Bogu mamy demokrację i możliwość wypowiadania się na tym właśnie forum w ważnych kwestiach dotyczących naszej gminy. Pan wójt chyba nie rozumie czym jest wolność słowa.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza