~Mieszakniec Gromadki. niezalogowany 22 stycznia 2013r. o 20:36
Wzieli byscie sie za odśniezanie swoich posesji i poboczy przy nich bo przejsc nie mozna,a nie tracicie czas na wypisywanie takich bzdur.Zadbajcie sami troche o własna gmine a nie ciagle narzekacie jak wam żle.Moze wykonanie jakiejs pracy charytatywnie.Narzekac to kazdy potrafi a szczególnie Polak.Daj cos od siebie a nie tylko krytykuj innych co sie starają dla gminy.Pamiętaj że zaniedbania i zaległosci poprzednich władz nie odrazu mozna naprawic.Pozdrawiam i życzę więcej optymizmu i dobroci dla bliżniego.
Witam szanownych państwa :D w odniesieniu do ostatniego postu mam pewien pomysł ;) zbierzmy się wszyscy gminy Gromadka pod urzędem gminy i razem wyruszmy na odnowienie naszej miejscowości wraz z naszym pasterzem duchownym i wójtem na czele :D pozdrawiajmy się serdecznie i kochajmy tak jak w niedzielę każdy z nas jest obecny w kościele i przysięga że będzie grzeczny i pomocny :D ... Więc jak mieszkańcy Gromadki przezwyciężymy zło wprost z MORDORU i stworzymy niezwyciężoną wspólnotę ????????? Kochajmy się i pomagajmy na wzajem :*
~mieszkaniec niezalogowany 13 lutego 2013r. o 10:31
Po wypowiedziach można wnioskować, że są zadowoleni, mający dobrą pracę, pracownicy urzędów w Gminie lub w szkole. Są też niezadowoleni, którzy patrzą obiektywnie, pracują poza. Ja należę do drugiej grupy. Przyznam, że niektórzy nie przebierają w słowach, ale nie chodzi tu o obrażanie. Patrząc obiektywnie nasza Gmina jest zaniedbana, należy do najbiedniejszych. Brak nam ludzi, którzy są społecznikami, tych których wybraliśmy też nam to obiecywali. Dobrym przykładem jest wójt Haniszewski z Gminy Warta. Wystarczy tylko chcieć i nasza władza może coś podejrzeć, czegoś się nauczyć. Ale brak dobrej woli, chęci. Denerwuje mnie jak słyszę lub czytam jak pieją z zachwytu nad swoimi dokonaniami. Bicie piany, przecież my widzimy, że stan jest opłakany. To ludzie mają ocenić pracę. Kochani radni my Wam zaufaliśmy. To są pieniądze podatników. Daleko nam do demokracji, przykro to stwierdzić.