Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Gdzie najtaniej zapłacę za OC

~ niezalogowany
7 lutego 2012r. o 0:14
Seifer napisał(a): A możne poda ktoś z ubezpieczycieli jakieś ceny ( najbardziej interesuje mnie PZU- skoro twierdzi ze ma najtaniej )?

samochód pojemnosc 2.0 , rok 99 , 60 % zniżek, bez żadnej kolizji, płatne w jednej racie.

ile to będzie kosztować ?
tyle danych powinno wystarczyć do wyliczenia OC.

w MTU najtaniej
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mir.ko niezalogowany
7 lutego 2012r. o 0:16
mysle ze w pzu tez ok 400.

dwa lata temu cos takiego kosztowalo tam 350 zł
2820
#k1p nieaktywny
7 lutego 2012r. o 15:18
~Ewela napisał(a):
~agent napisał(a): Ewela ciekawe jak wyliczyłaś/eś składkę skoro nie masz wszystkich danych do jej wyliczenia.

heheheeeee...
auto mam takie samo jak przedmówca i wiekowo też podobnie :P

To nie wszystko. Mój znajomy z pracy jest w wieku mojego taty.
Ma takie same auto z tego samego roku i tej samej pojemności.
Mój tato zapłacił 262 zł za rok, a znajomy 419 zł. Dlaczego?? Bo mieszka w innym powiecie i jest kawalerem.
Dlatego z tym wyliczaniem składek na podstawie niepełnych danych byłabym ostrożna.
Powtórzę jeszcze raz: najlepiej odwiedzić i obdzwonić wszystkie możliwe firmy ubezpieczeniowe.
Nie ma zasady, gdzie jest najtaniej. Po prostu jedni mają niższe ceny dla aut parkowanych w garażu, inni za to, że ktoś ma małe dzieci, liczy się staż za kierownicą, liczba aut w gospodarstwie, staż w danym towarzystwie ubezpieczeniowym itp., itd... To nie te czasy, gdy cena zależała przede wszystkim od pojemności auta.
najtańszą ofertę należy znaleźć sobie samemu.
Żeby poradzić, gdzie najtaniej, osoba zainteresowana powinna podać:
- wysokość zniżek/zwyżek
- markę auta, pojemność, rok produkcji
- wiek właściciela
- ilość lat bezszkodowej jazdy
- czy jest już klientem danej firmy
- gdzie auto jest parkowane w nocy
- czy posiada alarm
- ile aut jest w gospodarstwie
- czy ktoś inny porusza się regularnie samochodem i ile ma lat
- ile kilometrów rocznie pokonuje pojazd
- czy jest używany do celów zarobkowych
- czy jest regularnie używany za granicą
- czy właściciel posiada dzieci i jaki jest jego stan cywilny
- i jeszcze pewnie kilka innych rzeczy, o których zapomniałam.
Dlatego niemożliwe jest, aby jednoznacznie określić, które towarzystwo ubezpieczeniowe jest najtańsze, ponieważ nie ma dwóch osób, które identycznie odpowiedzą na w/w pytania :P :P :P
3145
#hemi nieaktywny
7 lutego 2012r. o 15:37
dokladnie,dlatego zdziwiłem sie ,że na podstawie tylko rocznka,pojemności i % znizek ktos wycenil składkę :| na dzien dobry jeszcze wiek;)
A później kupa innych rzeczy.

Ja tam mam w MTU czy jakos tak.

A jeszcze jedno,ponad 2 lata temu zalogowałem sie na strone jakiejś porównywarki,i wiecie co? dalej do mnie dzwonią z propozycją;)fajnie to brzmi jak dzwoni ktos z oferta OC na auto którego juz 2 lata nie mam;)

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
2820
#k1p nieaktywny
7 lutego 2012r. o 15:40
Do mnie też zawsze przychodzi powiadomienie o zbliżającym się przeglądzie z jednej ze stacji diagnostycznych. Wystarczy raz do nich pojechać i już Cie mają :-)
3145
#hemi nieaktywny
7 lutego 2012r. o 15:43
mówimy o tej samej stacji przy rondzie?? fajna sprawa,szczególnie dla wszystkich baaardzo zapominalskich,którzy sie dowiadują od policjanta ,że przegląd "wyszedł" 5 m-cy temu. :|

2820
#k1p nieaktywny
7 lutego 2012r. o 15:45
Nieee, ja nie o tej. Znaczy, że jest ich więcej :|
Raz do nich pojechałam i powiedziałam, że to, to, to i jeszcze tamto auto już dawno zmieniło właściciela i niech sobie odpuszą, bo mnie denerwowali wywołując wspomnienia :-)
3145
#hemi nieaktywny
7 lutego 2012r. o 15:53
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/uwaga-od-11-lutego-bardzo-wazne-zmiany-dla-kierowcow,1756339

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza