Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Gdzie najtaniej zapłacę za OC

~Ewela niezalogowany
7 lutego 2012r. o 16:20
k1p napisał(a): - gdzie auto jest parkowane w nocy
- czy posiada alarm
- ile aut jest w gospodarstwie
- - czy właściciel posiada dzieci i jaki jest jego stan cywilny
-

co za bzdura ! :D
dyskusja dotyczy ubezpieczenia OC a nie AC

i nie ubezpieczamy flotę a pojazd prywatnie...
a jeśli chodzi o pytanie związanie z posiadaniem dzieci, to po pierwsze nie ma związku z ubezpieczeniem, ale.. można zyskać kilka % zniżki jeśli mamy dziecko w wieku do 13lat.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3145
#hemi nieaktywny
7 lutego 2012r. o 16:25
ewela,mnie AC nie interesowalo,a zawsze spotkałem się z pytaniami o to gdzie stoi autko,czy mam dzieci i w jakim wieku,lub czy jestem zonaty,o alarmy i takie tam,łacznie z tym czy np.auto będzie pozyczane osobie która ma prawko krócej jak rok ,lub ma poniżej 25 lat;)
Może sestwa pytań jest standardowy ,a później sie wyłania tylko te pod OC?

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
~ niezalogowany
7 lutego 2012r. o 16:27
~Ewela napisał(a): można zyskać kilka % zniżki jeśli mamy dziecko w wieku do 13lat.

O becikowym wiedziałem , ale o tym nie :)

Zaczynam się mocno zastanawiać nad zrobieniem sobie maluszka :)
2820
#k1p nieaktywny
7 lutego 2012r. o 16:39
~Ewela napisał(a):
co za bzdura ! :D
dyskusja dotyczy ubezpieczenia OC a nie AC

i nie ubezpieczamy flotę a pojazd prywatnie....

Przy zakupie OC w Avivie właśnie takie pytania mi zadawano.
Poza tym, nie trzeba od razu mieć floty, aby wykorzystywać auto zarobkowo. Wystarczy być taksówkarzem bądź wykorzystywać auto jako limuzynę na imprezy okolicznościowe...
~Ewela napisał(a): a jeśli chodzi o pytanie związanie z posiadaniem dzieci, to po pierwsze nie ma związku z ubezpieczeniem, ale.. można zyskać kilka % zniżki jeśli mamy dziecko w wieku do 13lat.

No to jak nie ma związku z ubezpieczeniem, skoro wpływa na jego cenę?? :|
Wejdź w pierszy lepszy formularz zakupu ubezpieczenia on-line i przekonaj się, na jakie pytania musisz odpowiedzieć lub zadzwoń na infolinię i spróbuj kupić OC...
Dla przykładu Aviva:
po określeniu marki pojazdu i wyrażeniu chęci zakupu ubezpieczenia, pojawiają się podstawowe pytania:
https://www.direct.aviva.pl/webforcepw/faces/QPVehicle.jspx?newQuote=y
Gdyby nie dotyczyły OC, pewnie by ich tam nie było.
Zauważ, że wszystkie są obowiązkowe :P
~ niezalogowany
7 lutego 2012r. o 16:44
k1p napisał(a):
https://www.direct.aviva.pl/webforcepw/faces/QPVehicle.jspx?newQuote=y
Gdyby nie dotyczyły OC, pewnie by ich tam nie było.
Zauważ, że wszystkie są obowiązkowe :P

A to nie jest kalkulator OC+AC?? :P
2820
#k1p nieaktywny
7 lutego 2012r. o 18:14
Tak, ale na te pytania musi odpowiedzieć każdy, kto chce zakupić polisę. Nie ważne, czy chce kupić OC czy AC.
Poza tym, dzwoniąc na infolinię i deklarując chęć zakupu samego OC, też padają te pytania.
3145
#hemi nieaktywny
7 lutego 2012r. o 18:21
z zakładanym rocznym przebiegiem też są jaja,im wyższy przebieg tym może być wyższe OC naliczone.
Znajomy ma taki punkt z firmami ubezpieczeniowymi i pytałem sie dlaczego tak jest a on stwierdził wprost-osoba ,która zadeklaruje roczny przebieg 50 tys km ma większe szanse na zaliczenie dzwona niz osoba która deklaruje 10 tys w związku z tym ta pierwsza może mieć wyższe OC!!

poza tym w każdej firmie są różne szczególiki,w jednej podstawa do zwyżki jest sam wiek (i może to być 25 czy nawet 28 lat) zaś w innej wiek nie gra pierwszorzędnej roli tylko np.staz z prawkiem.

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
2820
#k1p nieaktywny
7 lutego 2012r. o 19:01
Tak jak piszesz. Mam już dość spore doświadczenie w tej kwestii, dlatego mogę dużo na ten temat powiedzieć z punktu widzenia klienta.
Prosty przykład:
W tej chwili ubezpieczam dwa auta w Avivie.
Ten sam rocznik. Mercedes diesel poj. 2,0 i nissan benzyna pojemność 1,6. Żeby było ciekawie, ze nissana (mniejsza pojemność), płacę o 20 zł więcej za rok niż za mercedesa.
Bo jeżdżę nim zdecydowanie więcej i zadeklarowałam, że auto stoi pod chmurką. Mercedes natomiast ma alarm i stoi w garażu (czasami :-))
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza