Witam,
dopadła mnie konieczność kupna drukarki.
W gre w chodzi drukarka atramentowa w przystępnej cenie i tania w eksploatacji. Może ktoś z Bolcenautów posiada sprzęt, który chciałby polecić?? Może to być sama drukarka jak i urządzenie 3w1.
Na oku mam "brother dcp 195" oraz "hp desk ink advantage ch368".
Proszę o pomoc i wasze opinie ;)
miałam lexmarka i odradzam, drogie kartridże, często zasychają no i tusz drogi, obecnie mam urządzenie 3 w 1 z Epsona i jestem zadowolona tani sprzęt, tanie kartridże chociaż tylko długo i głośno drukuje a tak to jest wszystko super
Jak poprzednik miałem HP ale przeskoczyłem na BROTHERA. Bardzo niskie koszty eksploatacji i niezawodność. Już człowiek nie musi kalkulować przy drukowanie, że mu się tusz skończy i 50zł musi wydać za parę ml uszu. Obecnie kupuję na allegro komplet 10 sztuk za około 40 zł z przesyłką.
No teraz musisz brać pod uwagę to jak często będziesz drukował. Miałem kiedyś Canona i długo nie drukowałem i głowice mi szlag trafił jest niby szansa jej uratowania ale niestety mojej się nie dało drukować. Teraz mam HP drukuje to co potrzebuje kilka kartek w miesiącu. W sumie wydaje na tusze raz na rok 50zł oczywiście nie kupuję nowych tylko nabijam.
Jeśli MUSISZ często w kolorze - Brother, bo tani, bo tanie tusze, bo nie ma chipów zliczających strony. Jeśli tak jak ja i moi domownicy drukowanie głownie tekstu, czasem tabel, generalnie dokumentów, to tylko Laser. Ja kupielm ostatnio w sieci 3w1 drukarka skaner ksero za 300zł nowe urzadzenie Samsung SCX-3200 gdzie w tym samym dniu widzałem go w sklepie za 499zł. Jest szybki, prosty i liczy sie to, ze drukuje od czasu do czasu wiec tusz nie zaschnie a toner... starczy na dlugo :) Szybko drukuje, bardzo szybko startuje, i pracuje bez problemu na win7. Wreszcie zapomne o zaschnietych tuszach, o nalewaniu co 200 stron.. a w sumie byla tania jak na 3w1 laser. Jest tez wersja Color Laser ale za ok 500zl, mi to nie potrzebne drukuje dokumenty a jak czasem to co ma byc kolorowe jest szare mi nie przeszkadza. Jest spokoj na dlugo:)
Mam drukarkę EPSON SX 125 i nie jestem zadowolona.Nie ma do niej zamienników tuszu, a czarny kosztuje około 50 zł. Gdy kilka dni nie drukuję to zaraz są kłopoty z drukiem i wówczas trzeba korzystać z opcji ,,wyczyść glowicę", a to się wiąże ze zużyciem tuszu. Nawet w związku z powyższym reklamowałam ją, ale otrzymałam informacje, że po prostu za każdym razem trzeba czyścić głowicę.Chyba kupię jakąś starą do której są zamienniki, bo dużo drukuję, a ten EPSON w eksploatacji jest dla mnie za drogi.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.