skorn napisał(a): prawdziwej alternatywy większość z was w życiu nie usłyszy
Slayer napisał(a):Kombi i Lady Pank to typowe zespoly rockowe, a takze alternatywa:]. To jest prawdziwy Rock;). Co do Kombi to pop-rock i do tego lekki.Calahan napisał(a):jegomosc napisał(a): Kombi to momentami IMO czysty Pop (tak jak wiekszosc kapel o ktorych piszesz):PRaczej pop-rock;p Tak, to prawda ze wiekszosc tych kapel ma wiele utworow czysto popowych - ale dminuja te rockowe;). Pozatym alternatywa (jak rock Republiki czy Lady Pank) czesto jest trudna do sklasyfikowania - wystarczy poszukac takiej muzyki jaka lubimy w dyskografi zespolu. (Nawiasem mowiac "nie wolno ufac" Daab to reggae, ale mozna sie doszukiwac elementow rocka nowofalowego;p).
Aleś mnie ubawił. Kombi to rock a Lady Pank i Republika to alternatywa? :D Sięgnij lepiej po prawdziwy rock a nie tu bzdury wypisujesz ;)
Slayer napisał(a): prawdziwy rock to (pojadę klasyką na poczatku):Ani jednego Polskiego zespolu!! Zgadza sie, to typowy rock (Rolling Stones,Queen,Led Zeppelin,The Doors to te lepsze) tyle tylko ze Polski rock jakos bardziej do mnie przemawia;).
The Doors
Rolling Stones
Aerosmith
Led Zeppelin
AC/DC
Scorpions
Kiss
Van Halen
Deep Purple
Guns n`Roses
Queen
Rainbow
King Crimson
a z młodszych kapel chociażby The Mars Volta czy Wolfmother
Slayer napisał(a): Polski rock?Moze i lepszy, ale dla mnie Rock to nie tylko muzyka - to takze slowa:) Rock musi dawac cos w rodzaju pozytwnej energi - mi dostarcza ja Republika:).
- Turbo (ale już pisałeś o nich)
- TSA
Z młodszych kapel:
- Riverside (przepiękny progrock)
- Joy Machine (jeszcze nic nie wydali, ale są godni uwagi, http://myspace.com/joymachineband )
- Tipsy Train
a tak w ogóle to przecież zagraniczny rock jest o wiele lepszy :D