Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Muzyka jakiej słuchamy.

1225
#Slayer nieaktywny
23 listopada 2006r. o 20:31
iks napisał(a):
Moją ukochaną muzyką jest heavy i trash metal. Polecam Nevermore, Running Wild (doskonale poprawia mi humorek :) ), Megadeth czy Flotsam and Jetsam, ostatnio dorwałam się do jedynej płytki Sanctuary -jest cudowna :). Czy ktoś ją słyszał?

Pozdrawiam

BROWAR! Ma dziewczyna guścior, hehe :D Nevermore i Running Wild rządzą! RW to w ogóle jeden z moich ulubionych zespołów, z kolei Nevermore to spokojnie top 5 nowoczesnego metalu. Tylko małe zastrzeżenie. Pisze się thrash a nie trash ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ziuta niezalogowany
30 listopada 2006r. o 13:49
uaaaaachaaachaaa!!!!
983
#Calahan nieaktywny
5 stycznia 2007r. o 20:40
Niektorzy juz gdzie pisali cos o muzyce Reggae, ja wspomne o jednym zespole. Uwarzam Reggae za zbyt spokojna muzyke, ale bardzo lubie zespol Daab. Sluchalem tego wiele lat temu - zapomnialem nazwy zespolu, dzis znalazlem po slowach:). Szczegolnie polecam "nie wolno ufac" moj ulubiony utwor tego zespolu.

Ogolnie zachecam do sluchania Polskiego rocka - szczegolnie tego z lat 80 (tak zwany rock nowo falowy). Kombi chyba znaja wszyscy, Turbo - wspaniale ballady rockowe, jak chociaz by "dorosle dzieci". Golden life - nie zapomniana "wolnosc". Kult sluchalem jeszcze na kasetach - jakos nie specjalnie mi przypadl do gustu, ale tez warto posluchac. Lady Pank - wiele bardzo fajnych piosenek, niektore troche tandetne, komercyjne ale i tak doskonale sie slucha (chociazby "na co komu dzis", albo "mlode orly" czy hardrockowe "mniej niz zero"). No i oczywiscie REPUBLIKA - zespol ma bardzo roznorodny repertuar, jezeli ktos nie lubi hardrockowych kawalkow Republiki z lat 80 polecam ballady rockowe i erotyki Republiki z lat 90. Bardziej komercyjne i mocne kawalki to oczywiscie ostatnia plyta zespolu - "Masakra". Warto tez posluchac kilka typowo alternatywych utworow - "Obejmij mnie Czeczenio" dedykowana Czeczeni, czy "Pieja kury pieja". Jesli ktos jednak tak jak ja lubi rowniez hardrock to znajdzie go napewno w przebojach Republiki - "Biala Flaga", "Nowe sytuacje","Kombinat","Gadajace glowy", z nowszych utworow o hardrock zachacza oczywiscie "Mamona", "Masakra" i momentami zbliozona do ballady rockowej "Raz na milion lat". A cos mocnego pomiedzy klasyczym rockiem a hardrockiem to "Telefony", "Tak, tak to ja", "Lawa","Republika marzen" i inne... Trudne do sklasyfikowania kawalki to "Zapytaj mnie czy cie kocham" , "Zaopiekuj sie mna". Oba mocne utwory, momentami bardzo spokojne (szczegolnie "Zapytaj mnie czy Cie kocham") a czasami bardzo szybkie ("zaopiekuj sie mna"). Ciechowski to takze Obywatel G.C (pierwsza polowa lat 90 - czas tymczasowego rozpadu Republiki). Tu wlasnie mozna znalesc tez bardzo spokojne kawalki w stylu Reggae.

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
~X niezalogowany
5 stycznia 2007r. o 20:48
Calahan Ty nie masz przyjaciol czy zajmujesz sie zawodowym pisaniem postow na bolcu?
983
#Calahan nieaktywny
5 stycznia 2007r. o 20:57
napisał(a): Calahan Ty nie masz przyjaciol czy zajmujesz sie zawodowym pisaniem postow na bolcu?
Mam duzo znajomych i kilku przyjaciol. Odbiegasz od tematu - nastepnym razem odrzuce takie twoje posty.

P.S - A ciebie nie stac by napisac cos tresciwego?

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
1225
#Slayer nieaktywny
5 stycznia 2007r. o 21:55
Kombi to nie rock, jedyny dobry zespół jaki wymieniłeś to Turbo.
1269
#analcunt nieaktywny
5 stycznia 2007r. o 22:29
Finntroll fajna kapela:D
~X niezalogowany
5 stycznia 2007r. o 23:23
Calahan napisał(a):
napisał(a): Calahan Ty nie masz przyjaciol czy zajmujesz sie zawodowym pisaniem postow na bolcu?
Mam duzo znajomych i kilku przyjaciol. Odbiegasz od tematu - nastepnym razem odrzuce takie twoje posty.

P.S - A ciebie nie stac by napisac cos tresciwego?

Liczy się tylko Pink Floyd. Treści znajdziesz w ich muzyce.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza