Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ach Ci źli motocykliści

~ niezalogowany
20 marca 2012r. o 22:10
k1p napisał(a): Wierzę, że jest wielu takich, jak Ty, zeton. Ale mimo, że jeżdżę motocyklem, nie ogarniam zachowań coniektórych za przeproszeniem...półgłówków...
Może wyjdę na ciotę, ale jeżdżę normalnie i bezpiecznie.
A gdy chcę się spróbować, robię to tylko tam, gdzie warunki na to pozwalają. Niestety, inni próbują w ruchu miejskim...
Wolę popyrkać przepisowo moją V-ką i zrobic większe wrażanie niż wariat na jednym kole :>

Szkoda że takich motocyklistów jak ty nie ma więcej. Przeważają niestety półgłówki, na swoich ryczących rzęchach. to oni powodują że motocykliści są generalnie oceniani jako dziwny czlowiek i nie liczący się z nikim ani na drodze ani w jej otoczeniu.

Zastosowana autokorekta

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5311
#Matejo nieaktywny
21 marca 2012r. o 7:54
zgadzam się z przedmówcą, szkoda że tych myślących motocyklistów jest tak mało,
ale nie tylko w tym ronie jest tak że Ci "normalni " obrywają za wariatów lub ...i za kółkiem.
Identyczna sytuacja jest np. wsród rowerzystów, czy kierowców aut (szczególnie młodych kierowców, bo nie każdy młody jak wsiądzie do auta zapier...... i powoduje wypadki).

Zastosowana autokorekta

Coltmania.pl Forum posiadaczy i miłośników Mitsubishi Colt - zapraszamy! (...)Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.(...)
8638
#BlondiiPL nieaktywny
21 marca 2012r. o 14:15
Motocykl nauczył mnie ogromnej czujności. Teraz nawet jeżdżąc autem mam oczy dookoła głowy. Nie dlatego, że jakiś motocyklista może się pojawić "ni stąd ni z owąd", ale chociażby z uwagi na leśne zwierzęta czy też dzieci. Jestem baardzo początkująca i też pewnie dlatego jestem podwójnie wyczulona na otoczenie. Fajnie by było gdyby tak zostało, bo jednak rutyna czy przyzwyczajenie mogą uśpić czujność. Dlatego bardzo się dziwię nie tylko motocyklistom ale też i kierowcom 4 kółek, którzy lubią"popisywać" się na miejskich ulicach. Powtórzę większość przedmówców. Każdy zmotoryzowany powinien zachowywać zdrowy rozsądek i wykazywać się kulturą jazdy w stosunku do innych użytkowników.
~DAWCA orgazmów niezalogowany
21 marca 2012r. o 17:35
A jakie sprzęciwo ujeżdżasz Blondii ? ;)
3145
#hemi nieaktywny
21 marca 2012r. o 17:51
dokładnie blondi i reszta,idealny przykład mamy tutaj:
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/news/tragiczny-wypadek-nie-zyje-9-letni-chlopiec,1774500

jedziemy (nawet jak spokojnie) drogą i nagle ktos nam wchodzi pod maskę i co możemy zrobić? nic:(
A im wiekasza prędkośc tym wieksza "szansa" na to,ze taki pieszy swego wskoczenia przed maske czy pod motocykl nie przezyje:(
Tak niewiele trzeba aby w wyniku nieszczęsliwego wypadku komus odebrać bliskiego a sami będziemy nosić w sobie wine,że gdyby...może...jakby...

Oczywiście nie możemy popadać w paranoję,że na widok pieszego będziemy hamowac do zera czy brać 3m łuk..

Cięzka sprawa:( I tutaj nie ma podziału na ilośc sladów czy znaczek na masce.

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
8638
#BlondiiPL nieaktywny
22 marca 2012r. o 13:10
cichaczem po nocy ;) Honda VT 500 E
3145
#hemi nieaktywny
22 marca 2012r. o 13:59
swietną akcję pokazywali wczoraj w TV!! Fotoradar pstryknął gościowi na moto fotkę,jak w okolicach szkoły za dnia gonił prawie 200km/h,tablicy rej bodajże nie było.

Policja nie ogarnieta w temacie motocykli poprosiła w necie o pomoc w poszukiwaniach i to sami motocykliści zbulwertsowani tym,że ktoś az tak szaleje i naraża dzieciaki na wypadek zaczęli "uprzejmie donosić" co to za motocykl,jaki model,rocznik,w jakiej miejscowości i gdzie można go często spotkać..

jak widzicie nie każdemu motocykliście podoba sie to ,że "kolega" wariuje.

tu macie materiał z tv o tym:):)
http://www.tvn24.pl/2511525,28377,0,0,1,wideo.html

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
~~~wiolka niezalogowany
22 marca 2012r. o 15:37
Uwielbiam motocyklistów , ale tych co pod kaskiem mają coś ! I nie chodzi mi o włosy bynajmniej haha! Troszkę rozsądku...Opanowania...Po prostu trochę oleju w głowie :D
Pozdrawiam wszystkich złych motocyklistów :>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK