Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~ niezalogowany
18 kwietnia 2013r. o 18:13
Preczzkomuna napisał(a): Większością głosów można zadecydować, że wszystkie kobiety muszą chodzić łyse, a mając 2/3 głosów wprowadzić to do konstytucji. Uważasz, że większość ma rację?

Czy wprowadzono coś takiego??
Jeżeli nie, to pytanie czy większość ma rację jest pozbawione sensu!!

Możesz podać czy w konstytucji wprowadzono coś podobnie bzdurnego??
Jeżli nie to może jednak demokracja się sprawdza!! :P
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
18 kwietnia 2013r. o 18:50
Preczzkomuna napisał(a):
Alter większością głosów można przegłosować wszystko, dokładnie wszystko. Większością głosów można zadecydować, że wszystkie kobiety muszą chodzić łyse, a mając 2/3 głosów wprowadzić to do konstytucji. Uważasz, że większość ma rację? Jeśli większość będzie Ci mówić, że czarne jest białe a białe jest czarne to zgodzisz się z nimi czy jednak zaprzeczysz? ;)

Demokracja ma słabości, jednak wszystkie inne systemy są jeszcze bardziej niebezpieczne, niesprawiedliwe. Jak dotąd nie ma lepszego systemu ustrojowego. Chciałbyś żyć w systemie "prawa"? jaki to system? kto by miał to prawo tworzyć. Demokracja bardzo różni się od socjalizmu. Poszukaj sobie w sieci, w książkach, to się dowiesz jakie. Twoje poglądy mają luki, brak w nich konsekwencji, brak też im spójności. :)
Aby ten Twój wymarzony ustrój powstał też musiałbyś znaleźć, jakąś większość, która by podzielała Twoje poglądy. Sorry, ale jak mi się zdaje Twoje poglądy to utopia.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
18 kwietnia 2013r. o 19:03
Ludzie się nie znają na polityce, prawie, ekonomii a na wybory chodzą. Tak marzą mi się rządy prawa. Marzę o Polsce, w której człowiek ma dzieci do których nie wtrąca mu się państwo, w której człowiek ma swoje pieniądze, które nie rabuje mu państwo, w której kobieta może iść do sklepu i kupić sobie produkt jaki chce a nie jaki pozwala jej urzędnik państwowy czy unijny. Chciałbym, żeby państwo nie wtrącało się do gospodarki i nie brało łapówek za przeróżne koncesje i zeby podatki wynosiły jedną dziesiątą i żeby nie zabierało mi 50 % dochodu. ;) Myślisz, że to w demokracji możliwe? Wierze w ludzi ale prędzej ten system zbankrutuje. Ludzi przyzwyczaili się do państwa opiekuńczego jak roślinki w szklarni ;D
Ludzie, którzy pobierają zasiłki chodzą na wybory i decydują ile jeszcze kasy mają zabrać ludziom pracującym by tym żyło się lepiej. Oczywiście pomagajmy potrzebującym ale rządźmy cudzymi pieniędzmi bo wielu ludziom, którym należy się pomoc zabiera się pieniądze.

Kto przemocą lub podstępem doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem – podlega karze więzienia od sześciu miesięcy do pięciu lat. ZUS i dzisiejsza klasa polityczna powinni siedzieć w kiciu nie sądzisz? ;)
10114
#alter nieaktywny
18 kwietnia 2013r. o 19:12
Preczzkomuna napisał(a):
Kto przemocą lub podstępem doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem – podlega karze więzienia od sześciu miesięcy do pięciu lat. ZUS i dzisiejsza klasa polityczna powinni siedzieć w kiciu nie sądzisz? ;)

Odnoszę wrażenie, że Twoje poglądy ewoulują? Żeby było jasne, ja też jestem przeciwny komunie. Jednak nie zapominaj, że demokracja to nie jest komuna. W Polsce prawdziwej komuny nigdy nie było, nie było komunizmu, to był zaledwie szkodliwy dla społeczeństwa pseudosocjalizm.

A z powyższym się zgadzam. Urzędnicy powinni ponosić odpowiedzialność prawną za swoje decyzje. Po to, aby mieli świadomość konsekwencji swoich działań.

~ niezalogowany
18 kwietnia 2013r. o 19:39
Preczzkomuna napisał(a): Ludzie się nie znają na polityce, prawie, ekonomii a na wybory chodzą. Tak marzą mi się rządy prawa. Marzę o Polsce, w której człowiek ma dzieci do których nie wtrąca mu się państwo, w której człowiek ma swoje pieniądze, które nie rabuje mu państwo, w której kobieta może iść do sklepu i kupić sobie produkt jaki chce a nie jaki pozwala jej urzędnik państwowy czy unijny. Chciałbym, żeby państwo nie wtrącało się do gospodarki i nie brało łapówek za przeróżne koncesje i zeby podatki wynosiły jedną dziesiątą i żeby nie zabierało mi 50 % dochodu. ;) Myślisz, że to w demokracji możliwe? Wierze w ludzi ale prędzej ten system zbankrutuje. Ludzi przyzwyczaili się do państwa opiekuńczego jak roślinki w szklarni ;D
Ludzie, którzy pobierają zasiłki chodzą na wybory i decydują ile jeszcze kasy mają zabrać ludziom pracującym by tym żyło się lepiej. Oczywiście pomagajmy potrzebującym ale rządźmy cudzymi pieniędzmi bo wielu ludziom, którym należy się pomoc zabiera się pieniądze.

>

To wszystko jest w programie Ruchu Palikota .Ty czasem nie jesteś ukrytym członkiem ?
10114
#alter nieaktywny
18 kwietnia 2013r. o 19:41
~ napisał(a):
To wszystko jest w programie Ruchu Palikota .Ty czasem nie jesteś ukrytym członkiem ?

za to ty na pewno jesteś ukrytym członkiem, a nawet Panem Moszczyńskim :D

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
18 kwietnia 2013r. o 19:41
Preczzkomuna napisał(a):

Gdzież mnie ułomnemu stawać w szranki z Wami Panowie :) Proszę jednakże zwrócić uwagę na słowo ... podstępem ... zakładam , że nasi politycy , niezależnie od opcji, doskonale wiedzą o pieniądzu fiducjarnym i jego rażącej niesprawiedliwości. Czy przepis konstytucyjny nie odnosi się również do nich? Słusznie zauważył Preczzkomuną . Z kogo chcesz wybierać Alter , skoro w tym kraju nie ma odpowiednika hamerykańskiego Rona Paula ? JKM , również się nie kwalifikuje, przykro mi Preczzkomuną , aczkolwiek wydaje się być bardzo bliski moich przekonań. Innych kandydatów nie widzę , wspomóżcie mnie starego i znajdźcie ... jeśli prosić mogę :) Którzy politycy w tym nieszczęśliwym kraju otwarcie mówią o przyczynach zadłużenia Świata ... w bądź , co bądź niby wolnorynkowej gospodarce? Nie sądzicie , że banksterzy zrzucają winę na rządy , jednocześnie suto sponsorując te rządy. Dla przykładu : Tusk to się wyrzywi ... wyżywi ? :D Klapouchy miał rację :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9176
kc
18 kwietnia 2013r. o 19:44
Preczzkomuna napisał(a): Marzę o Polsce, w której człowiek ma dzieci do których nie wtrąca mu się państwo, w której człowiek ma swoje pieniądze, które nie rabuje mu państwo, w której kobieta może iść do sklepu i kupić sobie produkt jaki chce a nie jaki pozwala jej urzędnik państwowy czy unijny.

Jaka jest różnica między "człowiekiem" a "kobietą" ? Mężczyźni nie robią zakupów? : )

PS Preczzkomuną może napisz coś od siebie, a nie powtarzasz "złote myśli " JKM.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza