Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~mir.ko niezalogowany
11 marca 2014r. o 20:01
tusk :

'Gdyby kryzys na Ukrainie miał się skończyć, a ja przez to miałbym przegrać wybory, to bardzo chętnie je przegram. (...) Nie mogę oceniać, czy mi się to opłaca czy nie. Gdybym miał w ręku klucz, że załatwiam pozytywnie sprawę Ukrainy, ale przegrywam wybory, to byłbym najszczęśliwszym przegranym polskiej polityki'
[...]

'Drobne pstryczki i złośliwości ze strony prezesa uważam za pieszczoty'[odnośnie uwag w sprawie gazportu w Świnoujściu"
http://tnij.org/1zatn69
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
11 marca 2014r. o 22:43
Tusk jest bardzo dobry w mieleniu ozorem.

<i>
~Iza niezalogowany
12 marca 2014r. o 5:26
„ Jeszcze chwila a poczujemy się jak endecy w końcówce II Rzeczypospolitej. A więc jak ludzie, których władza najpierw brutalnie zwalczała, by po paru latach przejąć i realizować program politycznej konkurencji. Właściwie powinienem napisać: jeśli kryzys ukraiński potrwa jeszcze trochę, a poczynania naszej władzy pozwolą jej odwrócić sondażowe trendy. W trwałość przemiany premiera, w jego olśnienie, wciąż trudno uwierzyć.
Ale może? Cuda się zdarzają. ( ... )
Zabawne jest też upominanie Niemiec, by nie uzależniały się energetycznie od Rosji: „Uzależnienie Niemców od gazu rosyjskiego może uzależniać resztę Europy od Rosji. Także ze względu na zbyt wygórowane ambicje środowiskowe. …”
Znów trzeba przypomnieć, że po objęciu władzy obecna ekipa najszybciej jak mogła wygasiła polski opór wobec Nord Streamu. ( … )
W tym wszystkim najzabawniejsza jest jednak sytuacja ludzi, którzy jeszcze niedawno budowali "polsko-rosyjskie pojednanie". ( … )
W sumie jest więc optymistycznie. Obóz pozostający od 6 lat w głębokiej opozycji okazał się niezwykle skuteczny. Narzucił swoją agendę, swoje słownictwo i swoje myślenie obozowi władzy. To wielkie zwycięstwo. „
http://wpolityce.pl/artykuly/76264-zabawne-jest-to-wedrowanie-premiera-po-jednostkach-wojskowych-zakladach-zbrojeniowych-i-koncernach-energetycznych-czyli-po-tym-co-ocalalo-wbrew-tuskowi
:D :D
A ja się zastanawiam nad „argumentami”, które wpłynęły na tę zmianę , fujć, żeby tak pouczać Anielkę :D
Miłego dnia :)
11842
#Zdemotywowany nieaktywny
12 marca 2014r. o 7:27
~mir.ko napisał(a): tusk :

'Gdyby kryzys na Ukrainie miał się skończyć, a ja przez to miałbym przegrać wybory, to bardzo chętnie je przegram. (...) Nie mogę oceniać, czy mi się to opłaca czy nie. Gdybym miał w ręku klucz, że załatwiam pozytywnie sprawę Ukrainy, ale przegrywam wybory, to byłbym najszczęśliwszym przegranym polskiej polityki'
[...]

tusk zdaje sobie sprawę, że przyszłych wyborów nie wygra, więc teraz swoim pitoleniem próbuje stać się bohaterem Polski, baaa bohaterem europy, baaaa bohaterem świata, a nawet i męczennikiem, jednocześnie robiąc niezły dym swojemu następcy. Brawo !! Piękna polityka antyobywatelska. O tym będą pisać w podręcznikach szkolnych, może nie do końca jak chce tego cesarz, ale ważne, że pisać będą.

Dopisane 12.03.2014r. o godz. 07:27:

Coś dla Piotra :]
Miłego dnia
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 marca 2014r. o 7:46
~Iza napisał(a): [

Dominy Ci się nie podobają? :D

A jak nie , jak tak , szczególnie Ta Jedyna :)
A skoro już o PUPach mowa, to świetny pomysł z tą prywatyzacją. Oczyma wyobraźni widzę jak ryży Olsen przychodzi rankiem do Kancelarii , a sekretarka mówi : " drzwi otwierają się automatycznie Panie Premierze , ale trzeba wrzucić monetę , w nocy sprywatyzowali "

Oj tam od razu Macierewicz , ale pamiętam słowa JKM , w tym stylu : nie biorę udziału w polskiej polityce , bo to banda złodziei :)
Oglądałem ten film Zmotywowany Kolego :), ale innym też polecam :)

Miłego dnia Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
12 marca 2014r. o 8:00
Pannazdzieckiem napisał(a): ale pamiętam słowa JKM , w tym stylu : nie biorę udziału w polskiej polityce , bo to banda złodziei :)

Ciekawe rozumowanie. Dzięki takiemu myśleniu złodzieje właśnie rządzą, a JKM ma w okolicy 1-2% poparcia.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 marca 2014r. o 8:25
alter napisał(a):
Ciekawe rozumowanie. Dzięki takiemu myśleniu złodzieje właśnie rządzą, a JKM ma w okolicy 1-2% poparcia.

No i ? Widać 1-2 % ludzi przeciera oczy ze zdziwieniem i zaczyna główkować o co tutaj chodzi ? Reszta gania do wyborów od czasów transformacji ustrojowej ( jakieś 50%) albo jest obojętna . A złodzieje jak rządzili tak rządzą. Mieliśmy już przecież władzę poskładaną z wolnościowców , socjaldemokratów , opozycji kaczorowatych , a obecnie neoliberalnych POpaprańców . Co nam to dało oprócz rosnącej w Narodzie frustracji ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~mir.ko niezalogowany
12 marca 2014r. o 10:07
Zdemotywowany napisał(a):
tusk zdaje sobie sprawę, że przyszłych wyborów nie wygra ...

heh. mamy dwóch faworytów. jesteś w stanie dać teraz pare set zł na zakłąd że wygra pis ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.