Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~~217 niezalogowany
30 marca 2014r. o 12:48
http://polskanabogato.pl/2013/06/25/miliarder-zatrudnia-prezesow-za-1200-zl/

:D :D Uczcie sie...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
30 marca 2014r. o 14:16
Dobre :D Tyle tylko , że ... ten fragment nie do końca oddaje prawdę :

Najmniej na podatkach mogą zaoszczędzić ci, którzy pracują na etacie, zarabiają mało lub średnio, a do tego żyją samotnie, nie opiekują się niepełnosprawnymi oraz nie wychowują dzieci. Takich frajerów fiskus traktuje najsurowiej."

Podatki dochodowe stanowią ledwie 20% budżetu , a gdzie reszta ? Może to nawet i dobrze , że single płacą swoiste " bykowe".
Tak , czy siak , ze sprawiedliwością system fiskalny tego nieszczęśliwego kraju nie ma nic wspólnego. Ze zdrowym rozsądkiem też :D :D :D

Ale to się nie ma z czego śmiać :| :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
30 marca 2014r. o 18:01
Pannazdzieckiem napisał(a): " Słowo na Niedzielę " Droga Arystokratko :)
...

Panna, czy ja Ci już nie pisałam, abyś mnie nie molestował demagogiem- ale z tej drugiej strony :D. Tak mu się chyba zapomniało w tych słupkach o uldze prorodzinnej, na leki, rehabilitacyjnej, o odpisach podatkowych, darowiznach... :D

Ale jest metoda na cud gospodarczy - rodem z komunistycznych, hi, hi, Chin:
http://joemonster.org/filmy/31603
;)

Miłego :)
4335
30 marca 2014r. o 19:40
Pozwolę sobie tradycyjnie na cytat z linki :

"I żeby była jasność. Nie napisałem tego żeby mi ktokolwiek jakiekolwiek okejki dawał. Po prostu irytują mnie ludzie, którzy psioczą na ten rząd czy inny jakby poprzedni był super cycuś glancuś... NIE!!! NIE BYŁ!!! ŻADEN!!! "

Zgadza się :)

Ale ale , gdzie Ty tu demagogię widzisz . Przecież jeśli pula pieniędzy jest ograniczona ( wiadomo , że tak nie jest
;) , ale każą nam w to wierzyć ) to komuś trzeba zabrać , żeby dostać mógł ktoś.

I jeszcze jeden cytat :

"The social experiment in China under Chairman Mao's leadership is one of the most important and successful in history."

Kto , to powiedział , nie znam angielskiego, pytam więc ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
30 marca 2014r. o 20:28
Kto?, ponoć Twój ulubieniec :D - David Rockefeller, chwalił Mao za niezwykle udany w historii eksperyment społeczny, po tym jak Mao wysłał w zaświaty 60 mln rodaków.

Gdzie demagogia ? ... w słupkach. Temat na fali, więc popłynął.
Ja patrzę na to trochę inaczej. Rodzice dzieci niepełnosprawnych odrabiają za państwo kawał dobrej roboty, dlatego należy im się konkretne wynagrodzenie, poza tym są często wyłączeni z tego tytułu z rynku pracy. Natomiast wkurza mnie marnotrawienie publicznych pieniędzy. Obniżenie podatków przy takim zadłużeniu państwa? - to raczej kategoria pobożnych życzeń.

Pozdr. :)
4335
30 marca 2014r. o 20:46
A resztę zostawił na misce ryżu dziennie, taki z niego był ( nie wolno kląć ) komunista , a syjonista go jeszcze chwalił.

To jest właśnie istotą problemu. Z punktu widzenia chazarskiej dziczy " moich ulubieńców ", życie ludzkie jest bez znaczenia, liczy się tylko mamona i dominacja, zgodnie z zasadą " Zabierzemy im ziemię , a damy niebo "

Podatki , o ile nie wprowadzimy idei JOW ( chociażby ), nigdy nie zmaleją, ponieważ to właśnie żydobanksterom je płacimy , nie na niepełnosprawnych.

Mam wrażenie Droga Arystokratko , że nie do końca posłuchałaś Daniela , na siłę doszukując się demagogii :) Nikt nie jest doskonały :)

~Iza niezalogowany
30 marca 2014r. o 21:02
Nie musiałam się zbytnio wysilać :D - zły przykład dał. Poza tym nie przepadam za technikami manipulacji i staram się sprawdzać informacje, przesiewać przez sito.

Bardziej trafiają do mnie tego typu publikacje:
http://www.stefczyk.info/blogi/przez-pryzmat-ekonomii/prawa-mniejszosci-alternatywna-bronia-rosji,10192708233
:)
4335
30 marca 2014r. o 21:24
No cóż , każdy swego pana ma :D Od Mecha wolę Kieżuna, bardziej Szewczaka jak Wolszczaka, Daniel mówi jak jest , bardziej niż Kolonko :D

Ostatnie pytanie : jakie widzisz lepsze przykłady ? I już nie marudzę :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem