Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~mir.ko niezalogowany
30 marca 2014r. o 23:11
gdyby drukowanie było takie proste. przecież niemcy sami są w długu ale wypracowują niesamowitą kase
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
30 marca 2014r. o 23:30
Owszem , masz rację. A żydobanksterka na Nich żeruje , również ta niemieckojęzyczna.

Drodzy Państwo. Nie jestem antysemitą. Jestem antysyjonistą. I na dodatek komunistą. Proszę Was , posłuchajcie muzyki i zastanówcie się nad słowami :

Dla takich leszczy , jak ja , brzmią tak :

Żyjemy w pazernym małym świecie
Który uczy wszystkie małe dzieci
By zarabiać jak najwięcej
a potem obrócić się
i wydać wszystko głupio
Stworzyliśmy sobie bałagan kart kredytowych
Wydajemy pieniądze, których nie posiadamy
Nasza religia to iść i wydać wszystko
Tak więc zakupy każdej niedzieli w hipermarkecie

Wszystko czego chcemy to więcej
Dużo więcej niż mieliśmy przedtem
Więc zabierz mnie do najbliższego sklepu

Czy słyszysz jak dzwoni
Sprawia, że chcesz śpiewać
To taka cudowna rzecz - dźwięk otwieranej kasy sklepowej
Dużo diamentowych pierścionków
Które przynoszą szczęście
Będziesz żył jak król
Z dużą ilością pieniędzy i rzeczy

Kiedy jesteś spłukany, idź i weź pożyczkę
Weź kolejny kredyt na swój dom
Zbierz się w sobie, byś mógł sobie pozwolić
Pójść i wydać więcej
Kiedy będziesz się nudzić

Czy słyszysz jak dzwoni
Będziesz żył jak król

Zawróć
Sięgnij głębiej do kieszeni
O, tak
No dalej, wiem, że jeszcze coś masz
Sięgnij głębiej do portfela

Czy słyszysz jak dzwoni
Będziesz żył jak król

Czy słyszysz jak dzwoni
Sprawia że chcesz śpiewać
Będziesz żył jak król
Ka-ching

Ka - ching , chazarskie zawołanie do łupienia pokonanych.

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~mir.ko niezalogowany
30 marca 2014r. o 23:35
dzieki temu kawalkowi zyje jak krolowa :)
~mir.ko niezalogowany
31 marca 2014r. o 0:29
jaka tam piękność. lecisz na jakieś malowane egzotyki. myślałem że twój Promien to cos sensownego a nie bajki dla nastolatków
~Iza niezalogowany
31 marca 2014r. o 5:38
Pannazdzieckiem napisał(a):
Przykłady manipulacji w " Słowie na niedzielę" ... sugerowałaś :) ..

Służę:
… Jeżeli łączna kwota dochodów małżonków nie przekracza 85.528 zł, to wspólne opodatkowanie będzie dla nich neutralne, chyba że jedno z nich nie zarabia wcale lub osiągnęło dochód poniżej 3091 zł. Wynika to z pełnego wykorzystania kwoty wolnej od podatku dla każdego z nich, która pozostałaby nie wykorzystana przez niewiele zarabiającego małżonka. W tym przypadku korzyść może maksymalnie wynieść 556,38 zł, pod warunkiem, że jedna osoba w małżeństwie nie zarabiała w ostatnim roku.
http://www.forbes.pl/wspolne-rozliczenie-malzonkow-2014,artykuly,171079,1,1.html
Ulgę na dzieci odliczamy od podatku, czyli jest to jedna z najkorzystniejszych ulg w polskim systemie podatkowym. W tym roku wprowadzono kilka zmian. Po pierwsze z odliczenia nie mogą skorzystać rodziny z jednym dzieckiem, które uzyskały dochody w wysokości ponad 112 tys. zł rocznie (ok. 9,3 tys. zł miesięcznie). Jeżeli ich dochody są mniejsze, to od podatku mogą odliczyć 92,67 zł miesięcznie (1112,04 zł rocznie). …
http://www.forbes.pl/ulga-na-dzieci-za-2013-rok-lepsze-warunki-dla-rodzin-wielodzietnych,artykuly,170830,1,1.html
Osoby niepełnosprawne lub podatnicy, którzy mają na utrzymaniu niepełnosprawnego członka rodziny, mogą w określonych warunkach dokonać odliczenia ulgi rehabilitacyjnej w PIT i dzięki temu zmniejszyć należny podatek. …
http://serwisy.gazetaprawna.pl/pit/artykuly/777371,ulga-rehabilitacyjna-w-pit-jak-odliczac-wydatki-limitowane-i-nielimitowane.html

Mam poszperać jeszcze? :D . Jak podokładasz ulgi do tych słupków, wykopiesz ZUS ( emerytury są jednak płacone), to wyjdzie inny rachunek - zejdziesz z PIT-u, pozostanie VAT. Przekombinował.

Co do nazwisk, wymieniłeś : " od Mecha wolę Kieżuna, bardziej Szewczaka " - ja ich czytuję, ale też Rybińskiego, Gwiazdowskiego, zdarza mi się Kołdkę, ... różnych w różnych gazetach, publikacjach, wywiadach, krajowych, czy zagranicznych.

Szukasz trybuna ludowego? Panna, zejdź na ziemię, jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził :D
Miłego dnia :)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
31 marca 2014r. o 8:33
~Iza napisał(a): ...
Ulgę na dzieci odliczamy od podatku, czyli jest to jedna z najkorzystniejszych ulg w polskim systemie podatkowym. ...

Szukasz trybuna ludowego? Panna, zejdź na ziemię, jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził :D
Miłego dnia :)

No popatrz Pan jak cudownie , same ulgi nas otaczają , a dalej nie ma z czego żyć. Przypomina to dylemat stolarza : trzy razy przycinałem tą dechę i ciągle za krótka :D Myślę , że nie ma sensu zagłębiać się w system podatkowy i jego poszczególne elementy , nad czym tak zawzięcie lubią deliberować Gwiazdowski, Rybiński i Balcerowicz , nasze kochane ekonomiczne autorytety. To wszystko trzeba spalić, ponieważ jest zbyt skomplikowane. A w to miejsce wprowadzić jasny , klarowny system , niech będzie nawet sam Vat 30 %. Momentalnie zatrudnienie w administracji spadnie :D
No i oczywiście gest Kozakiewicza w stronę banksterów z BRM i FED. Bo trzeba Ci wiedzieć Droga Arystokratko , że na liście Forbsa nie ma najbogatszych ludzi , a ci , którzy tam są , to im się tak tylko wydaje. O tym oczywiście w żadnej oficjalnej publikacji nie przeczytasz. O tym mówią teorie spiskowe :)

A co sądzisz o demokracji bezpośredniej , jeśli już o Trybunach rozmawiamy ? Moim zdaniem system wielopartyjnych tych samych przebierańców upada właśnie. Mam wrażenie , że do następnych wyborów pójdą tylko urzędnicy Administracji Państwowej. :D

Mordo Ty moja , niebieskie ludki wygrały z korporacją. Ty wszędzie widzisz tylko atomy , a to jeszcze Ducha trzeba zobaczyć ... przesłanie :)

Miłego dnia Wam życzę :)

Dopisane 31.03.2014r. o godz. 08:33:

I żadnych odliczeń od Vatu. Jak ma być sprawiedliwość , to niech będzie. Płacisz tyle podatku ile konsumujesz ... prawda , że to proste ? :)

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
31 marca 2014r. o 18:42
Peter...odstaw już to piwo :|
kawa dobrze Ci zrobi...
,,dobrze ,, nie w tym sensie co myślisz... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~driver niezalogowany
31 marca 2014r. o 19:02
...pannozdzieckiem...zostawileś na parkingu samochód z wlączonymi światlami postojowymi...proszę zejdź na parking.....bo raniutko będziesz mial kinder niespodziankę...

P.S. driver biedronki
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza