Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~BRUTUS niezalogowany
14 maja 2014r. o 11:29
Pannazdzieckiem napisał(a): No jak rzesz mam spadać , skoro dyskutujemy o wolnym rynku , a to przecież mój konik :D A może merytorycznie spróbujesz mi udowodnić , że wolny rynek jednak istnieje. Zamiast oskarżać mnie o głupotę i ślepotę, użyj dowolnego przykładu. Czy brak Ci wiedzy ekonomicznej , bo powszechnie wiadomo , że historykiem jesteś ... nietuzinkowym :D ?
Nie rozmawiaj z miernotą wiedzy ekonomicznej ego-n już się wypowiadał na forum o połączeniu spółek.facet nie posiada żadnej wiedzy nie tylko ekonomicznej.jak brak mu argumentów do rozmowy to obraża i ubliża rozmówcy.tak postępują ludzie sfrustrowani co próbują zabłysnąć wiedzą,ale nigdy im nie wychodzi.jak tam ego-n na szparagach było w niemiec ??
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
14 maja 2014r. o 12:32
~BRUTUS napisał(a): ludzie sfrustrowani co próbują zabłysnąć wiedzą,ale nigdy im nie wychodzi.jak tam ego-n na szparagach było w niemiec ??

Zabłysnąć? wiedzą? hehe... przed tobą? śmieszny człowieczek jesteś, tu prędzej masz na myśli prowodyra panne, analfabetę fobiaka, i szaleńca fantastę Orwella?! Wszyscy frustraci na pokładzie. Brutus kolejny spiskowiec dołączył do sekty narzekaczy, pełnych nienawiści do UE i kochających inaczej => Putinka. Kolejny co ledwo zdania złożone kleci :D Ekonomista z dyplomem, co nie wie co to jest "konsolidacja". Dalej prowadźcie te swoje bezproduktywne pogadanki, jaka ta macocha Polska jest zła :)

Dopisane 14.05.2014r. o godz. 12:32:

~BRUTUS napisał(a): jak tam ego-n na szparagach było w niemiec ??

Chyba w Niemczech nieuku :) Do twojej wiadomości, nie miałem i nie mam potrzeby emigrować za pracą. A jeśli chcesz wiedzieć to zapytaj falco on ci to streści "po swojemu".

Zmoderowano 14.05.2014 godz.12:34 - powód: błąd cytowania (moderator)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~BRUTUS niezalogowany
14 maja 2014r. o 12:56
Jednak potrafisz kulturalnie się wypowiadać i nie obrażać.

Zmoderowano 14.05.2014 godz.18:19 - powód: topposting (moderator)
10114
#alter nieaktywny
14 maja 2014r. o 13:07
~BRUTUS napisał(a): Jednak potrafisz kulturalnie się wypowiadać i nie obrażać.

Sypnij taki komplement pannie :)

2161
#fobiak nieaktywny
14 maja 2014r. o 13:55
Pannazdzieckiem napisał(a): :D Świetny wykład Kolego Komunisto , boję się jednak , że Złotousty Taras , alias Agent Mosadu nie zada sobie trudu przeczytania . Żyjąc w oparach ścierwomedialnej fantasmagorii wspieranej poezją , nie jest zainteresowany rzeczywistością. Koronnym argumentem na fikcję wolnego rynku , jest system banków centralnych ... prywatnych przedsiębiorców z pod Czwórki w Twoim przykładzie. I nawet skarbówka nie ma tutaj nic do gadania . Ba ! , złośliwe jęzory rozpuściły nawet taką plotkę , jakoby Trójka stoi na straży interesów Czwórki :D Chyba coś w tym jest , skoro cały PIT idzie na spłatę odsetek od zagranicznego zadłużenia tego nieszczęśliwego Kraju. A Jedynka i Dwójka tradycyjnie w pupę kopana , przy czym Jedynka ma co raz mniejszą siłę nabywczą za sprzedawaną pracę , a Dwójki co raz mniej , bo korporacje nie przebierają w środkach likwidując konkurencję. Jeśli coś tu jest wolne , to amerykanka , nie rynek. :D

no nie jestem w stanie wyjasnic poecie szewczenko w skrocie cos na co potrzeba czterech semestrow conajmniej. tak myslalem, ze za duzo sie rozpisalem i moze do niego nie trafic albo zniechecic do nauki.
w moim pokerze 4-ka zna karty pozostalych, bo karty sa znaczone w praktyce oznacza to to, ze ma swoich ludzi wszedzie. korporacja ustawia sobie rynek i panstwo i nie musi sie dopasowywac do rynku czy panstwa bo politycy to ludzie korporacji.
w najgorszej sytuacji jest pracownik bo jest zastraszany przez wszystkich jak nie kryzysem zmyslonym (w polsce nie grozny kryzys bo tam gdzie moglby byc to to juz i tak nie jest nasze, czyli niemcy sami nie beda sobie strzelac w kolano) a powiazany kredytami trzesie portakami z obawy przed utrata pracy tym, ze ukraincy sa tansi.
ale to moje pisanie nie bylo i tak do ciebie panienko
10114
#alter nieaktywny
14 maja 2014r. o 14:07
fobiak napisał(a):

Oczywiście, że nie do panny, bo on puste paplanie ma opanowane do perfekcji.

Jeżeli analfabeta pisze o semestrach, to już chyba powinien potrafić poprawnie pisać po POLSKU?! :)

2161
#fobiak nieaktywny
14 maja 2014r. o 14:37
ty sie naucz lepiej po polsku, ja nie jestem jakims tam sobie analfabeta, obrazasz mnie
jesli juz to pisz poprawnie bo ja jestem wtornym analfabeta
jak nie znasz roznicy to pytaj smialo

Dopisane 14.05.2014r. o godz. 14:37:

alter napisał(a):
fobiak napisał(a):

Oczywiście, że nie do panny, bo on puste paplanie ma opanowane do perfekcji.

Jeżeli analfabeta pisze o semestrach, to już chyba powinien potrafić poprawnie pisać po POLSKU?! :)

chyba
powinien
potrafić

a co za niepewny zlepepek slow? co poeta taras mial tu na mysli?
oblok w spodniach majakowskiego?
211
skorn
14 maja 2014r. o 16:17
porcja rozrywki dla rozluźnienia napiętej atmosfery

Dopisane 14.05.2014r. o godz. 16:17:

fobiak napisał(a): tam gdzie jezdza nie funkcjonuje wolny rynek, tam funkcjonuje socjalizm rynkowy lub socjalizm nikt tam nie placi z wlasnej kieszeni za opieke zdrowotna, nie dostaje tyle renty ile na nia wplacil i nie dostaje tyle na godzine ile chce, regulacje wprowadzane na rynku amputuja przymiotnik "wolny" czyli wolny rynek to fantazja

Bez znaczenia jak to nazywać, ludzie żyją tam na dużo wyższym poziomie. Kraje zachodnie doszły do dobrobytu na drodze demokracji i wiekszej lub mniejszej wolności gospodarczej, nie dzięki planom 5-letnim czy kolektywizacji wsi.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK