Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~mir.ko niezalogowany
14 maja 2014r. o 7:26
Ukraina opowiedziała się przeciwko UE ? dobre sobie. 60 % jest za.

Może Polska otworzy rynek dla biednych państw z płd Europy tak jak zachód miałby otworzyć się teraz bez żadnych wymagań dla Ukrainy ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mir.ko niezalogowany
14 maja 2014r. o 7:42
może ktoś wytłumaczy czemu nie możmy mieć mocnego rządu będac w UE. tylko bez teorii spiskowych. Dramatycznie już się zaczeło dziać przed wejściem wiec samo czlonkowstwo miało i ma tu znikome znaczenie. daje natomiast kredyt ktory trzeba splacic ale ktory mozna wykorzystac, tak jak to robimy prywatnie
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 maja 2014r. o 8:24
Niech odpowiedzią na Twoje pytanie Mir.ko będzie poniższy cytat :

" Chcę jeszcze raz przypomnieć o zapisie konstytucyjnym Aleksandra Kwaśniewskiego, który został przegłosowany w 1997 roku. Przez między innymi ten wpis, każdy Polak został okradziony na dziesiątki, a nawet setki tysięcy złotych (proces trwa dalej).

Kolejnym katastrofalnym błędem było wejście do Unii Europejskiej.

Te dwa zdarzenia, spowodowały zakazanie możliwości pożyczania bezprocentowych pieniędzy przez polski rząd od polskiego banku – NBP. Od lat dziewięćdziesiątych, polscy politycy i społeczeństwo zgadza się na oddawanie własnych pieniędzy z podatku dochodowego, bankom komercyjnym w postaci odsetek.

Dlaczego PiS czy inna partia prawicowa nie mówi o tym głośno ?

Unia Europejska, jak i zapis w Konstytucji zabrania pożyczania pieniędzy od NBP, ale pozwala na zaciąganie kredytów na procenty od banków komercyjnych. W tym roku ponad 40 mld złotych, oddajemy kartelom finansowym w postaci odsetek. To wszystko dzieje się dzięki zapisie w Konstytucji, zakazom unijnym, „niewiedzy” ekonomistów i polityków polskich.

W ciągu roku oddajemy tak potężną sumę pieniędzy, a cieszymy się, gdy Unia Europejska żuci nam jak psu, około 75 mld netto na kilka lat.

Czas obudzić się Polsko !
"
I źródełko :

http://robertbrzoza.pl/ekonomia/nowa-waluta-nowa-konstytucja/

Tak na logikę rzecz biorą , po co mam się produkować i odpowiadać na pytania , skoro inni zrobili już to lepiej ode mnie :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
14 maja 2014r. o 9:27
fobiak napisał(a):

Półprawdy, manipulacje, brednie. Szkoda czasu na analfabetów.

Dopisane 14.05.2014r. o godz. 09:27:

Pannazdzieckiem napisał(a): :D Świetny wykład Kolego Komunisto , boję się jednak , że Złotousty Taras , alias Agent Mosadu nie zada sobie trudu przeczytania .

Wykład? hehe

W związku z tym, że ponownie zaczynasz sobie gębę wycierać alterem, poetami-poezją, informuję cię po raz kolejny, że nie życzę sobie podobnych komentarzy, jak poniżej:

"Awatar się zmienił , a agresywny imbecyl pozostał. Na udeptanym polu ... inaczej mówiąc, rzucam Ci rękawicę Poeto. Starczy tego s ... stwa. Wybierasz miejsce i czas ... na privie , oczywiście. "

Nie mam zamiaru mieć z tobą nic do czynienia.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
14 maja 2014r. o 9:41
alter napisał(a): ...

I vice versa. Nie obrażaj tylko innych , Piewco Kultury Osobistej. Czy mam Ci zacytować kilka Twoich określeń , którymi łaskawy byłeś obdarować niektórych Bolecnautów ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
14 maja 2014r. o 9:50
Pannazdzieckiem napisał(a):
alter napisał(a): ...

I vice versa. Nie obrażaj tylko innych , Piewco Kultury Osobistej. Czy mam Ci zacytować kilka Twoich określeń , którymi łaskawy byłeś obdarować niektórych Bolecnautów ?

Głupota i analfabetyzm, to rzecz naturalna w przyrodzie. Możesz o tym nie wiedzieć, bo głupota jest ślepa. Spadaj.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
14 maja 2014r. o 9:58
No jak rzesz mam spadać , skoro dyskutujemy o wolnym rynku , a to przecież mój konik :D A może merytorycznie spróbujesz mi udowodnić , że wolny rynek jednak istnieje. Zamiast oskarżać mnie o głupotę i ślepotę, użyj dowolnego przykładu. Czy brak Ci wiedzy ekonomicznej , bo powszechnie wiadomo , że historykiem jesteś ... nietuzinkowym :D ?

8375
#GosiaG nieaktywny
14 maja 2014r. o 10:59
Pannazdzieckiem napisał(a): skoro dyskutujemy

Panno Migotko , Ty nie rozmawiasz tylko przemawiasz :P

Lilith ^^
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK