Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~kc niezalogowany
31 maja 2014r. o 20:08
Preczzkomuna napisał(a): no i co ?

Napisałbyś do JKM to samo i w taki sam sposób jak do falco ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
31 maja 2014r. o 20:09
~kc napisał(a): ...
Panna,czytałeś program KNP ?

Jeszcze nie, ponieważ wszelkie programy , jak słusznie zauważyła dykteryjką Droga Niewiasta , diabła są warte . Liczą się Ludzie . A osobiście liczę na to , że Preczzkomuną , face , to face wyklaruje mi główne założenia. :) Poparłem Korwina i Jego Ludzi , ponieważ urzekła mnie chęć rozwalenia eurokołchozu od środka :) Marzenia mamy zbieżne :D Sposoby może trochę mniej. A czemóż pytasz ? :)

Jestem Ci, Drogi Komunisto piwko krewny, liczę , że skorzystasz :) Przyłączysz się Wędrowczynio :) ?

Wierz mi Fobiak , chciałem poznać Technicznego na Bolec.party , ale Maniek i Kazik nie przedstawili :|

Miłego wieczoru Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
31 maja 2014r. o 20:19
Pannazdzieckiem napisał(a): Jeszcze nie. A czemóż pytasz ? :)

Bo Twoje pytanie do Preczzkomuną w obliczu tego, co od lat głosi JKM wydało mi się co najmniej dziwne.

Pozdrawiam.
12245
#GeorgeOrwell nieaktywny
31 maja 2014r. o 20:41
Preczzkomuna napisał(a):
falco napisał(a):

wstydz się ''narodzie''

Ty się wstydź, że psa moskiewskiego w Polsce chowali.

minimalista jesteś kolego "Preczzkomuną" ,Precz z układem słonecznym to by było coś , a jeszcze lepiej Precz z całym wszechświatem :P

„Jeśli nie dostrzegasz swojego zniewolenia, znaczy to tyle ze masz dusze niewolnika”
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
31 maja 2014r. o 20:59
~ napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Jeszcze nie. A czemóż pytasz ? :)

Bo Twoje pytanie do Preczzkomuną w obliczu tego, co od lat głosi JKM wydało mi się co najmniej dziwne.

Pozdrawiam.

Dopiero się uczę Skacowana :* :D Ale gdyby Komunista zdecydował się na odbiór nagrody , to przyłączysz się ... Wędrowczyni ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
31 maja 2014r. o 21:46
Preczzkomuna napisał(a):
falco napisał(a):

wstydz się ''narodzie''

Ty się wstydź, że psa moskiewskiego w Polsce chowali.

ten ''moskiewski pies'' poznał min. to co ''sybir' i nie raz słyszał świst kuli obok własnej głowy ...
wierzyć się nie chce czy tylko po to byś dzisiaj wypisywał to co wypisujesz...
nie jeden a tysiące tych ''moskiewskich psów'' leży dzisiaj w polskiej ziemi ,na polskich cmentarzach ...często opluwanych
wymagając szacunku od innych ,sam ich szanuj :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Iza niezalogowany
31 maja 2014r. o 21:47
GeorgeOrwell napisał(a):

( ... ) To trochę jest tak jakby Twój mąż (zakładam że jesteś mężatką ) oddawał wypłatę nie Tobie ale twojej sąsiadce ,a ta pożyczała by Ci ją na procent ,argumentując tym abyś za dużo czasami nie wydała .Zgodziłaś by się na taki układ ?
Pozdrawiam

Misiu, porównanie nietrafne, to nie ten przypadek :D.
Jeżeli mamy kasę, to sąsiadce, ryzykując, nadwyżkę pożycza się na procent, sprawdzając wcześniej, czy jest wiarygodna .

Założenie powinno być inne:
Promień przynosi prawdziwą kasę do domu, ja trzymam bank, jestem z tej kasy wynagradzana, a moje wynagrodzenie zależy od zadowolenia rodzinki. Mam wszystkim zapewnić, w skrócie, chleb i igrzyska, a dla siebie kasę. W połowie miesiąca kasy brakuje :D. Mam dwie możliwości, aby otrzymać moją kasę: maszynkę do drukowania pieniędzy lub weksel.
Wariant 1 : cena chleba i igrzysk gwałtownie rośnie, piekarz jest wkurzony, bo cena surowców też, muszę dodrukować więcej.
Wariant 2: cena chleba w normie, piekarz też, a mnie sąsiadka, ryzykując ,pożycza na wyższy procent , a jak dochodzę do ściany, nasyła komornika.

Przy zewnętrznym kredytowaniu państwa też mamy progi oszczędnościowe, Misiu, i co z tego, że są. W tamtym roku został przekroczony pierwszy. Przy maszynce do drukowania, byłoby jeszcze prościej i szybciej, bo nikt z batem by nie stał ;) .

:)
2900
#falco nieaktywny
31 maja 2014r. o 22:07
~kc napisał(a):
Preczzkomuna napisał(a): no i co ?

Napisałbyś do JKM to samo i w taki sam sposób jak do falco ?

myślę że JKM przewyższający mnie wiedzą i mądrością w tym przypadku zareagował by podobnie do mnie...
zapewne ''preczzkomuna'' jest kombatantem ''walk ''z ZOMO... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza