Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

211
skorn
31 maja 2014r. o 22:53
falco napisał(a): ten ''moskiewski pies'' poznał min. to co ''sybir' i nie raz słyszał świst kuli obok własnej głowy ...

A co to on jedyny? A co z tymi słyszeli świst kul obok własnej głowy, a potem dostawali kulkę z pistoletu "polskiego" ubeka i lądowali dole z wapnem, żeby ich rodzina nie mogła odnaleźć?

Za interwencję w Czechosłowacji i grudzień '70 kampania honorowa jak najbardziej się należy, ale tylko w "demokratycznym państwie prawa", jakim jest Polska.

Dopisane 31.05.2014r. o godz. 22:53:

~kc napisał(a):
Preczzkomuna napisał(a): no i co ?

Napisałbyś do JKM to samo i w taki sam sposób jak do falco ?

Na szczęście to tylko prywatny pogląd Mikkego, jeden z wielu z którymi nie trzeba sie identyfikowac. Polecam Michalkiewicza, też wolnościowca, całkiem inna bajka.

http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3120

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~kc niezalogowany
31 maja 2014r. o 22:53
Pannazdzieckiem napisał(a): Dopiero się uczę Skacowana :* :D Ale gdyby Komunista zdecydował się na odbiór nagrody , to przyłączysz się ... Wędrowczyni ? :)

Nie umawiam się z mężczyznami na piwko.

falco napisał(a): myślę że JKM przewyższający mnie wiedzą i mądrością w tym przypadku zareagował by podobnie do mnie...

To ciekawe, że ludzie doceniają mądrość JKM w zależności od tego, czy jego poglądy na dany temat są zbieżne z ich poglądami.
2900
#falco nieaktywny
31 maja 2014r. o 23:03
czy gdzieś napisałem że poglądy JKM są zbieżne z moimi?...nie :)
tak jak poglądy Millera czy Kaczyńskiego...

nie utożsamiam się z żadną partią bo wyrosłem już ze słuchania bajek ... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
211
skorn
31 maja 2014r. o 23:10
Falco utożsamia sie tylko z polskimi dyktatorami. Z tej bajki nie wyrośnie aż do śmierci. Podobnie Virgo i reszta pogrobowców Gomułki i Gierka. :)

Falco jak oceniasz interwencję zbrojną w Czechosłowacji?

<i>
2900
#falco nieaktywny
31 maja 2014r. o 23:11
na dobranoc do Skorna...

masz w tym co piszesz rację bo nie on jedyny ...
jeśli jednak spojrzysz na to wszystko przez pryzmat ''systemu'' znajdziesz tam wielu innych bardziej oddanych systemowi niż Generał...
nasze przepychanki tutaj nic nie dadzą bo mądrzejsi od nas nie potrafią tego ocenić...

"bierz życie z każdym oddechem..."
211
skorn
31 maja 2014r. o 23:15
Za mnie nikt historii oceniać nie musi, bo swój rozum mam. Wprowadzenie stanu wojennego to nie był wypadek przy pracy, bo Jaruzelski już wczesniej pacyfikował wszystkie antysystemowe wystąpienia siłowo. Na pogrzeb z honorami nie zasłużył.

<i>
2161
#fobiak nieaktywny
31 maja 2014r. o 23:16
skorn napisał(a):
falco napisał(a): ten ''moskiewski pies'' poznał min. to co ''sybir' i nie raz słyszał świst kuli obok własnej głowy ...

A co to on jedyny? A co z tymi słyszeli świst kul obok własnej głowy, a potem dostawali kulkę z pistoletu "polskiego" ubeka i lądowali dole z wapnem, żeby ich rodzina nie mogła odnaleźć?

widze, ze na tym portalu jestes specjalista i nic tobie nie umknie, wiec trawie wszystko co piszesz, mam tylko jedno pytanie: skad oni mieli to wapno? jezdzili do warszyca po wapno czy zawozili tych z z czaszkami pelnymi kulek do niego (doly wiado, ze trzeba bylo samemu wykopac, kto je kopal, bo wapno nie wystepuje w naturze). ponoc wapno to strony warszyca. jakiego transportu uzywano? szwagrzyk wiekszych bredni by nie wymyslil.
211
skorn
31 maja 2014r. o 23:23
Już ci pisałem ośle, Szwagrzyk podpisuje się pod swoimi bredniami, a ty jaki masz dorobek naukowy jesli chodzi o historię, żeby szkalować innych?

Miałbyś wyrobione nazwisko, to byś się tym chwalił, a tak jesteś tylko anonimowym frustratem, produkującym sie na forum. Masz jakies opracowania, prace badawcze na koncie? Chętnie poczytam.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA BAU zaprasza