Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

2900
#falco nieaktywny
5 czerwca 2014r. o 19:31
nie bardzo pamiętam ale chyba już z rok wstecz pisałem o tym ze jedynym ratunkiem dla tego umęczonego kraju a co za tym idzie ,ludzi w nim egzystujących (jest ich przewaga więc o nich piszę)jest rewolucja społeczna... coś na wzór ''pazdziernikowej ;)
wiadomo co by zastąpiło Pałac Zimowy i kto by był ''czerwony'' a kto ''biały''
kto wie ?...może nawet współczesny Lenin by się objawił... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ulian. niezalogowany
5 czerwca 2014r. o 19:34
Jest jeden,nawet POdobny, Rostowski.
~Iza niezalogowany
5 czerwca 2014r. o 19:40
Zdemotywowany napisał(a):
Teraz co najwyżej można debatować nad emeryturą wynoszącą 4 tys. zł dla byłego osła, który był tak tępy, że się nawet przy korycie nie potrafił utrzymać.
Ale wnioskując po niektórych wpisach m .in. mir.qo(?) można zauważyć, że stać nas i na pensję dla lamusów, o których generalnie mało kto słyszał, i na zbiórki dla chorego jasią i chorej małgosi, przemka, krzysia i ich misia, bartusia i marcinka i pieniążki na chorą agniesie się znajdą.
Czasami brak słów.

Jasne, Motywacjo. Ale czymś innym jest marnotrawienie i defraudacja pieniędzy publicznych, a czymś innym zupełny brak tych pieniędzy i zasada, że każdy sobie rzepkę skrobie, tak jak potrafi.
Idea libertariańska jest w sumie powrotem do dzikiego kapitalizmu. Fakt, że gdzie wszyscy mają szansę, ale nie wszyscy szczęście i umiejętności. Taki Dziki Zachód, który się jednak w Stanach w XIX w. sprawdził w odróżnieniu od socjalizmu , gdzie indziej :D.

Pozdrawiam :)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 czerwca 2014r. o 19:47
Mądra dziewczynka jest :D
Przypomnę Wam , że Gierek za 40 mld $ zbudował pięćset fabryk , które zostały następnie , jak mówi Kieżun wrogo przejęte. Dwa lata przed moim urodzeniem w Warszawie , miała miejsce defilada wojskowa i można było mówić wtedy o jakiejś tam obronności. Dzisiaj mamy najemnych zawodowców, którzy rzucą robotę , jak im czapka z głowy spadnie. Przecież to Ty Zmotywowany masz Kolegów w wojsku.
Oszukują nas i kradną , karmiąc kłamstwem, jak długo jeszcze będziemy to znosić ?

Dopisane 05.06.2014r. o godz. 19:47:

Ja mogę robić za Lenina , takiej fuchy jeszcze nie miałem :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11842
#Zdemotywowany nieaktywny
5 czerwca 2014r. o 19:50
Od mundurówki to ty się od Kocham Bolec.Info . Oni też mają dzieci i rodziny na utrzymaniu. Nigdy nie broniłem spasionych grubasów, a zwykłych uciśniętych, uczciwych obywateli. Tu jest ta różnica, której prawdopodobnie Ci nie przedstawiłem.

Zastosowana autokorekta

2900
#falco nieaktywny
5 czerwca 2014r. o 19:56
Pannazdzieckiem napisał(a): Mądra dziewczynka jest :D
Przypomnę Wam , że Gierek za 40 mld $ zbudował pięćset fabryk , które zostały następnie , jak mówi Kieżun wrogo przejęte. Dwa lata przed moim urodzeniem w Warszawie , miała miejsce defilada wojskowa i można było mówić wtedy o jakiejś tam obronności. Dzisiaj mamy najemnych zawodowców, którzy rzucą robotę , jak im czapka z głowy spadnie. Przecież to Ty Zmotywowany masz Kolegów w wojsku.
Oszukują nas i kradną , karmiąc kłamstwem, jak długo jeszcze będziemy to znosić ?Dopisane 05.06.2014r. o godz. 19:47:Ja mogę robić za Lenina , takiej fuchy jeszcze nie miałem :D

to ja chcę fuchę Dzierżyńskiego ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 czerwca 2014r. o 19:57
No oczywiście , to tacy sami ludzie , jak my. Mówię tylko o tym , że coś tu jest nie teges. Państwo się sypie i nasze dzieci nie mają gdzie żyć.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
5 czerwca 2014r. o 20:07
Prof. Kieżun nie piętnuje sensu transformacji, tylko jej patologiczny przebieg w Polsce, a to jest różnica :)
:)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.