Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~Iza niezalogowany
5 czerwca 2014r. o 19:04
Cieszę się Alterze , że wróciłeś, potrzeba trochę równowagi. :)

Jak się czyta posty co niektórych, nadaremnie szukając w nich sensu i logiki, to od zdziwienia idzie się ku zdziwieniu.
Zastanawiam się, jak można zarazem być zwolennikiem minionego systemu i libertarianizmu? Gdyby idee głoszone prze Korwina wcielić w życie, to co najwyżej można liczyć na pomoc Armii Zbawienia, a nie na opiekę socjalną państwa, nawet w formie bonów żywnościowych dla najbiedniejszych. :D

„ ( … )Głównymi postulatami programowymi są: zniesienie podatku dochodowego, akcyzy i podatku VAT przez zastąpienie ich podatkiem pogłównym. Ponadto domaga się zakazu tworzenia deficytu budżetowego, liberalizacji rynku, prywatyzacji spółek skarbu państwa, szkolnictwa, służby zdrowia itd., likwidacji większości urzędów państwowych i samorządowych, zniesienia dużej części uregulowań prawnych. W internecie młodzi ideowcy tworzą społeczność wokół forum dyskusyjnego i portalu Libertarianizm.pl. „
http://biznes.newsweek.pl/libertarianie--prorocy-wolnosci-absolutnej,88762,1,1.html

Pozdrawiam :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2161
#fobiak nieaktywny
5 czerwca 2014r. o 19:15
Pannazdzieckiem napisał(a): I dobrze , że czytają. Może się czegoś nauczą.
Fobiak, walnij jakimś tekstem. Mądrych Ludzi warto poczytać. A powiedz mi dlaczego stałeś się antykomunistą. Myślałem , że jest nas dwóch ... komunistów :D

ja jestem komunista z krwi i kosci ale nie jestem komuchem. komuchow uwazam za ludzi slabych, falszywych i najwiekszych sk....ow jaki mogla ziemia matka splodzic. komunista wie, ze komunizm jest utopia i nie bedzie go wdrazal w zycie. komunista solidaryzuje sie tylko z biednymi i pokrzywdzonymi. idea komunizmu sluzy komuniscie do rozwiniecia i postepowanie wg. wlasnego swiatopogladu obojetnie w jakim systemie zyje. jezus byl pierwszym komunista ale zapomnial powiedziec, kto nie potrafi kochac zostaje mu tylko nienawisc.
precz z komuna!
11842
#Zdemotywowany nieaktywny
5 czerwca 2014r. o 19:16
~Iza napisał(a): to co najwyżej można liczyć na pomoc Armii Zbawienia, a nie na opiekę socjalną państwa, nawet w formie bonów żywnościowych dla najbiedniejszych. :D

Teraz co najwyżej można debatować nad emeryturą wynoszącą 4 tys. zł dla byłego osła, który był tak tępy, że się nawet przy korycie nie potrafił utrzymać.
Ale wnioskując po niektórych wpisach m .in. mir.qo(?) można zauważyć, że stać nas i na pensję dla lamusów, o których generalnie mało kto słyszał, i na zbiórki dla chorego jasią i chorej małgosi, przemka, krzysia i ich misia, bartusia i marcinka i pieniążki na chorą agniesie się znajdą.
Czasami brak słów.
2161
#fobiak nieaktywny
5 czerwca 2014r. o 19:16
grodzka znowu pitoli bez sensu
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 czerwca 2014r. o 19:19
Oczywiście , teoretyczno - poetyczne dyrdymały. To Wam wychodzi najlepiej , bo nie jest związane z jakąkolwiek formą działania. Powtarzam jeszcze raz: fabryka domów i lokalny pieniądz. Kto jest za ?

Mówiąc o co niektórych , mnie oczywiście miałaś na myśli ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2161
#fobiak nieaktywny
5 czerwca 2014r. o 19:20
korwin jest alternatywa rewolucji ale wiadomo, jesli jemu sie uda to wiadomo, ze bez innego socjalizmu sie nie obejdzie a socjalizm ma 1000 twarzy. czyli korwin jest potrzebny do rozwalenia jednego aby go zastapic drugim bez rozlewu krwi.
11842
#Zdemotywowany nieaktywny
5 czerwca 2014r. o 19:26
Pannazdzieckiem napisał(a): fabryka domów i lokalny pieniądz. Kto jest za ?

Podobnie mówi moja 6-letnia bratanica. Gratuluję Piotrzę, rozwijasz się.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 czerwca 2014r. o 19:27
fobiak napisał(a): [

ja jestem komunista z krwi i kosci ale nie jestem komuchem. komuchow uwazam za ludzi slabych, falszywych i najwiekszych sk....ow jaki mogla ziemia matka splodzic. komunista wie, ze komunizm jest utopia i nie bedzie go wdrazal w zycie. komunista solidaryzuje sie tylko z biednymi i pokrzywdzonymi. idea komunizmu sluzy komuniscie do rozwiniecia i postepowanie wg. wlasnego swiatopogladu obojetnie w jakim systemie zyje. jezus byl pierwszym komunista ale zapomnial powiedziec, kto nie potrafi kochac zostaje mu tylko nienawisc.
precz z komuna!

Ucz się Skornik, bo z mądrym facetem masz do czynienia. Żebyś jeszcze po polsku pisał sadysto :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza