Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

2161
#fobiak nieaktywny
10 czerwca 2014r. o 10:22
a kto ma placic panna z dzieckiem i w ciazy?
dlaczego maja placic ci, ktorzy nic nie maja?
lobisci smaruja politykow wiec niech finansuja ich ustawy.
moi przodkowie nawet nie zauwazyli, ze byla jaka wojna, mieszkali w takiej dziurze, ze pierwszego niemca zobaczyli dopiero na filimie "jak rozpetalem II ws."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
10 czerwca 2014r. o 11:36
~Do Pan Altera napisał(a): Gdyby Pana żona miała urodzić potomka bez mózgu i miał by Pan tego absolutną pewność , co by Pan zrobił ?

Ja wiem że teoretycznie i na dodatek anonimowo można być moralistą .Jednak w zderzeniu z rzeczywistością nabiera się pokory do oceny sytuacji.
Zatem słowa Falco mają głęboki sens.

Możesz śmiało pisać alter (bez Pan). :)

Otóż wiem, że życie pisze różne scenariusze, wobec których szybko nabieramy pokory. Jednak twój przykład jest tylko przykładem. Też piszesz anonimowo. Jeżeli twój przykład miał miejsce w realu, to ci współczuję, i wcale nie potępiam. Takie sprawy ocenia się indywidualnie. Natomiast jest bardzo wiele przykładów, które mówią, że badania błędnie oceniają płód, a rodzi się zdrowy człowiek.

Właściwie twoje pytanie nie dotyczyło "klauzuli sumienia"! Otóż lekarz ma prawo odmówić zabijania poczętych dzieci ze względu na sumienie. Tyle! I aż tyle. :)

Dopisane 10.06.2014r. o godz. 11:20:

Pannazdzieckiem napisał(a): Poproszę więc, o komentarz słów Posła na Sejm , pana Kuźmiuka :

http://kuzmiuk.blog.onet.pl/2014/06/08/glownie-niemieckie-firmy-zarabiaja-na-naszych-przetargach-publicznych/

Ufam , że będzie się Panu chciało przeczytać , zanim Waść skomentujesz. Pytanie brzmi: kto tu jest płatnikiem netto ?

Najpierw piszesz, że nałykałem się propagandy, a potem chcesz poznać moje zdanie? A jeszcze, kiedy indziej wspominasz, że to ja napisałem że nie należy być bezkrytycznym wobec wszystkich mediów. Bądź konsekwentny. Poukładaj sobie wreszcie w głowie wszystko w sposób przemyślany. Bo masz taki bałaganik myślowy, że sobie z tym co widać nie radzisz. Potem z twoich komentarzy powstają myślowe "potworki".

Największym płatnikiem netto oczywiście jest Polska. Tylko, że nie rozumiesz prostych mechanizmów przetargowych, oraz polityki inwestycyjnych. Nie mam ani czasu, ani zamiaru ci tego tłumaczyć.

Krótko?! Kuźmiuk ma rację. Ale inwestycje potrzebujące nowych technologii, wymagają inwestora z zagranicy, który taką technologię posiadają. Podwykonawcy wówczas zazwyczaj są z Polski. Nie mam zamiaru bronić wszystkich inwestycji zagranicznych, bo prawdopodobnie są wśród nich takie, które nigdy się nie obronią, ale wtedy trzeba je oceniać indywidualnie.

Co się stało, że traktujesz opinie Kuźmiuka poważnie? i PIS?! Raz wieszasz na nich psy, a potem nagle opierasz się na ich blogach? :)

Dopisane 10.06.2014r. o godz. 11:36:

"Polski pomysł unii energetycznej to "czarny sen Putina"

"można mówić o polsko-francuskim projekcie unii energetycznej (pomysł zyskał poparcie Francji), co pokazuje, że ambitny plan - włącznie z koncepcją wspólnych zakupów energii - "staje się powoli, krok po kroku, zadaniem dla całej Europy i (zadaniem) akceptowanym przez Europę"."

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-wyborcza-polski-pomysl-unii-energetycznej-to-czarny-sen-putina/v83p2

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
10 czerwca 2014r. o 14:35
A nic takiego się nie stało . Cenię sobie mądrych Ludzi , a Kuźmiuk do takich należy. Różnice polityczne są bez znaczenia. Później się odezwę, na razie muszę lecieć.

Miłego popołudnia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
211
skorn
10 czerwca 2014r. o 14:50
http://natemat.pl/73183,forbes-oskarza-tak-elita-polskich-zydow-zeruje-na-oddanym-im-majatku

<i>
2900
#falco nieaktywny
10 czerwca 2014r. o 15:05
na moment wrócę do tematu tego ''wrażliwego lekarza''

jeśli teraz piszemy o tym że jego ''sumienie'' (a prof. Mikołejko wprost mówi że ''człowiek tak okrutny w działaniu nie ma prawa mówić o sumieniu bo to czego się dopuścił potwierdza jego brak'')to czy następnym krokiem będzie stwierdzenie niektórych pedagogów że nie będą wykładać teorii Darwina bo to się kłóci z ich ''światopoglądem'' ;)
w tym kraju od cholery jest ''katolickich szpitali '' i równie ''katolickich szkół''
tam na pewno nikt nie zabroni im swoich ''praktyk'' i ''światopoglądów'' ale dopóki pracują w państwowych placówkach mają się stosować do prawa które państwo ustanowiło...
:> TO NIE ŚREDNIOWIECZE I KOBIETA MA PRAWO DO SWOJEGO SUMIENIA JAK I DO WOLNOŚCI WYBORU...
jeśli to wam szanowni ''talibkowie'' nie pasuje to własne kobiety zacznijcie odziewać w czarczafy... :D
wtedy okaże się jacy to z was ''macho'' :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
10 czerwca 2014r. o 15:19
falco napisał(a): jeśli to wam szanowni ''talibkowie''

''macho'' :D

Czy te wszystkie bezsensowne zacofane szowinistyczne stereotypy wymyślają talibkowie? Czy może tacy durni "macho", jak ty :D

2900
#falco nieaktywny
10 czerwca 2014r. o 15:25
twój szeroko zakrojony ''światopogląd '' tu już wszyscy znają...

i jak pszczółkę Maję ...kochają...
żyjesz w swoim ''średniowieczu'' i chcesz tam cofnąć innych?

za cieniutki jesteś :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
10 czerwca 2014r. o 15:26
falco napisał(a): twój szeroko zakrojony ''światopogląd '' tu już wszyscy znają...

Wszyscy i my, to niby ty? hehe

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza