Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

2900
#falco nieaktywny
10 czerwca 2014r. o 15:27
zanim cokolwiek jeszcze napiszesz o ''szowinizmie'' zapoznaj sie z terminem co oznacza bo ...wychodzisz na głupka :D

a może nie wychodzisz bo... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
10 czerwca 2014r. o 15:28
Chyba nie doczytałeś linka, który wkleiłem na poprzedniej stronie. Klauzula sumienia istnieje juz prawie 20 lat i jakoś do tej pory ci to nie przeszkadzało. Poprostu znów sobie siadłeś na krk, bo to twój ulubiony konik. Rozumiem, że miano pierwszego antyklerykała bolec.info zobowiązuje. ; )

Co do "prawa, które państwo ustanowiło", jestem zdania, że jeśli prawo jest głupie, to nie należy się do niego stosować. Zdrowy rozsądek przede wszystkim. W przypadkach nie zagrażająych życiu lekarz ma prawo odmówić wykonania zabiegu sprzecznego z własnym sumieniem, etyką. Specjalnie nie napisałem "wiarą", bo przecież nie trzeba być koniecznie katolikiem, żeby nie chcieć zabijać nienarodzonych dzieci.

W prawie polskim stoi, że nie możesz się bezkarnie napić browara w miejscu publicznym. Podoba ci się to prawo? Stosujesz sie do niego nie dlatego, że jest rozsądne, tylko ze względu na ewentualny mandat.

<i>
10114
#alter nieaktywny
10 czerwca 2014r. o 15:30
Czep się matołku. Jak nie masz nic do powiedzenia, to nie zabieraj głosu w poważnych tematach. Załóż sobie temat o krzywiźnie bananów :D

EOT

Dopisane 10.06.2014r. o godz. 15:30:

powyższe do falco

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
10 czerwca 2014r. o 15:45
:D
trzeba było mojego wpisu o znaczeniu ''alter ego'' by ''ego '' znikneło?

kto tu jest ''matołem'' ? :D
pieprzysz tu o ''dyskusji''?..a gdzie ty ją widzisz?

dyskusja z toba to jak pogaduszki pod budką z piwem... :P

Dopisane 10.06.2014r. o godz. 15:38:

skornie... :)
masz rację w tym co piszesz bo
jestem antyklerykałem,wiem o istnieniu jakiegos tam ''sumienia'' ale nie to jest problemem tylko to że nie wskazał lekarza mogącego dokonać zabieg
a taki mial OBOWIĄZEK by być w porządku wobec prawa...
nie zrobił tego wiec złamał prawo...
nie piję piwa nie tylko w miejscach publicznych więc nie grozi mi mandat... :)

Dopisane 10.06.2014r. o godz. 15:45:

a teraz w ''rzeczywistości'' poleżakuję błogo oglądając TVN24 :D

10114
#alter nieaktywny
10 czerwca 2014r. o 15:57
falco napisał(a): dyskusja z toba to jak pogaduszki pod budką z piwem

Za często tam bywasz, to pewnie wiesz.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
10 czerwca 2014r. o 20:34
nie mierz wszystkich na miarę swoja bo na szczęście dla większości daleko im do ciebie

moze właśnie w tej chwili warto obejrzeć program w tvn-e o tym doktorku i jego ''folwarku'' :>

~mir.ko niezalogowany
10 czerwca 2014r. o 20:51
wy dwaj spokoj :)

Prawo nie jest widocznie sprecyzowane. Gdyby ten plod dodatkowo lub tylko zagrazal matce doktor by dokonal zabiegu. Moze nie przemyslal sytuacji do konca. Mimo wszystko przypadkow ile ludzi, nigdy prawo idealnie nie pokryje potrzeb
2161
#fobiak nieaktywny
10 czerwca 2014r. o 21:03
alter napisał(a):

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-wyborcza-polski-pomysl-unii-energetycznej-to-czarny-sen-putina/v83p2

masz takie samo pojecie o gospodarce, ekonomii jak i rudzielec. ten pomysl mozecie sobie razem wsadzic tam gdzie ja bym sie nie odwazyl.
1. ue to nie komunizm
2 energia w ue nalezy do koncernow
3. wolny ranek jest dla tych co maja monopol
4 kazdy koncern zarabia na roznicy cen

jak wam przejdzie ten polski wynalazek wszech czasow to pojde na poprawke do najlepszego weterynarza.
a scierwomedia moga dalej lac wode, oststnio czytalem na onecie jak to niemcy zachwycaja sie polska... szkoda slow, moj koment nie przeszedl przez cenzure.

Dopisane 10.06.2014r. o godz. 21:03:

rynek*
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza