Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10114
#alter nieaktywny
11 czerwca 2014r. o 21:25
Pannazdzieckiem napisał(a): Liczę na to , że Ludzkość otrzeźwieje z "wolności i demokracji" na rzecz zdrowego rozsądku.

Panna może sprecyzujesz co masz na myśli?

Chcesz zamienić demokrację na "zdrowy rozsądek"? A cóż to jest za system polityczny? Bo jak mi wiadomo taki system nie istnieje. Aby dokonać wyboru i zamiany, trzeba wiedzieć na "co". W przeciwnym wypadku wszelkie wywody tracą sens. :)

Dopisane 11.06.2014r. o godz. 21:25:

Pannazdzieckiem napisał(a): Syjoniści , ta chazarska dzicz , zgromadzona w hamerykańskim Knesecie , wszędzie mają swoje żywotne interesy. Ten krótki filmik , mówi jak jest

Szerzysz antysemityzm :) Szukasz winowajcy swej nieudolności? A wiesz, że najlepiej, jak spróbujesz być zaradniejszy, mądrzejszy od tej "chazarskiej dziczy"? Bo jak na razie ciągle udowadniasz, jak jesteś biedny i zagubiony :D

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
11 czerwca 2014r. o 21:39
Spróbuję. Widzisz chodzi o to , że neoliberalna doktryna szerzy się po całym świecie , niszcząc , grabiąc i gwałcąc, a na koniec bestialsko zabija. Jest zaprzeczeniem dążenia Stwórcy do tworzenia istot żywych , a przez to szatańskim wymysłem. Ten nieszczęśliwy Kraj również doktrynie uległ. Doktryna straszy wyimaginowanym wrogiem ( komunizm , kartki , sybir , Putin etc. ) ponieważ jedyne co może Ludziom zaoferować , to strach.

Zdrowy rozsądek z definicji posiada cechę umiejętnego kojarzenia ze sobą wielu faktów , oraz świadomość istnienia propagowanego kłamstwa. To cecha , którą powinien wykształcić w sobie każdy Obywatel tej pięknej Planety. A czy wyjdzie z tego jakiś system polityczny ... myślę , że nie , bo mądrzy Ludzie potrafią się porozumieć i mając na względzie dobro ogółu, stronić będą od rywalizacji na rzecz współpracy.
Spróbuję jutro jeszcze coś dopisać , chwilowo dość mam dzisiejszego dnia.

Dobrej nocy Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
11 czerwca 2014r. o 21:41
Panna, ciekawy;) ten akcent w polskim tłumaczeniu :D :D
Na temat Chazarów lepiej doczytaj, chociażby w Wiki.
:)
10114
#alter nieaktywny
11 czerwca 2014r. o 21:54
Pannazdzieckiem napisał(a): Doktryna straszy wyimaginowanym wrogiem ( komunizm , kartki , sybir , Putin etc. ) ponieważ jedyne co może Ludziom zaoferować , to strach.

Zdrowy rozsądek z definicji posiada cechę umiejętnego kojarzenia ze sobą wielu faktów , oraz świadomość istnienia propagowanego kłamstwa.

Generalnie nie mogę się z Tobą zgodzić. Demokracja może być "rozsądna". Liberalne cechy również można urobić dla dobra ogółu.

Panna, każdy ma prawo wierzyć lub nie wierzyć w takie kłamstwa w jakie sam sobie chce. Gorzej, kiedy tak jak często się z Tobą zdarza, próbujesz kogoś zmuszać, aby wierzył w to co ty.

A Putin naprawdę jest zagrożeniem. Ale to tylko moje zdanie :) dobrej nocy

~Iza niezalogowany
11 czerwca 2014r. o 22:00
Oj, nie tylko Twoje zdanie, Alterze.
Ja mam takie same, co do Putina :)

Dobrej nocy :)
10114
#alter nieaktywny
11 czerwca 2014r. o 22:01
~Iza napisał(a): Oj, nie tylko Twoje zdanie, Alterze.
Ja mam takie same, co do Putina :)

Dobrej nocy :)

Cieszę się, że myślisz podobnie jak ja.
dobranoc :)

~mir.ko niezalogowany
11 czerwca 2014r. o 22:02
jeśli zagrożeniem to raczej nie jakimś nagłym militarnym, po ostatniej wizycie we Francji

[img=1402516864_z5a3ifm.jpg]
[img=1402516873_ajgew21.jpg]
10114
#alter nieaktywny
11 czerwca 2014r. o 22:05
A jeszcze dodam, że działania Putina, jakaś ułuda Rosji jako "mocarstwa", buduje rosyjski nacjonalizm. A Putin powinien budować dostatek swojego narodu, a nie trwonić kapitał na swoje kaprysy :)

Dopisane 11.06.2014r. o godz. 22:05:

~mir.ko napisał(a): jeśli zagrożeniem to raczej nie jakimś nagłym militarnym, po ostatniej wizycie we Francji

Tak! I całe szczęście, bo faktycznie rakiem się wycofuje teraz :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza