Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~Preczzkomuną niezalogowany
22 lutego 2013r. o 15:19
Na to, by w danym kraju zapanował socjalizm, wystarczy wprowadzić w nim demokrację. Ludzie lubią jak nimi się państwo opiekuje, jak wysyła ich dzieci do szkoły, leczy je, szczepi, wychowuje, odkłada za nich na emeryturę, dba o to by byli zapięci w pasy w samochodzie, na co przeznaczać ich pieniądze, i tak dalej...
Ludzie przyzwyczaili się do życia w szklarni jak roślinki.

Demokracja to ustrój totalitarny! Większością głosów można zadecydować, że każda kobieta ma chodzić łysa a jeśli będzie 2/3 wprowadzić to do konstytucji. Dwóch meneli spod budki ma więcej do powiedzenia niż profesor uniwersytetu. Dyktatury dzielą się na dobre i złe, demokracja jest zawsze głupia.

Wieć spijcie Polacy dalej, a przebudzenie będzie cholernie bolesne! Amen!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
22 lutego 2013r. o 15:27
~Preczzkomuną napisał(a): ...
Wieć spijcie Polacy dalej, a przebudzenie będzie cholernie bolesne! Amen!

Tys prowda :D

Będzie bolało ... niestety. A co sądzicie o JOW ? Dyktatura nie specjalnie mi się podoba , a " demokracji " nie sposób zdzierżyć , wolny rynek na zasadach libertariańskich z opisanych przez Ciebie powodów , również w życie nie wejdzie. Co w takim układzie ?
Pomożecie mi znaleźć Trybuna Ludowego ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
22 lutego 2013r. o 15:44
Jednomandatowe okręgi wyborcze będą zdecydowanie lepsze. Większa odpowiedzialność polityków wobec wyborców. Do sejmu będą wchodzić ludzie, którzy zostali wybrani a nie Ci których prezes wybrał jak np. poślęcie Grodzkie.

Wolnego rynku jako takiego nei da sie wprowadzić całkowicie, ale możemy się do niego zbliżyć. Niech tylko państwo wycofa się znacząco z gospodarki i pozostawi ludziom. Państwo sobie w tej nie radzi. Ludzie sobie poradzą. Trzeba zwiększyć konkurencyjność we wszystkich sektorach gospodarki. Zdjąć podatek dochodowy, obniżenie VAT do 15% (bo tyle nakazuje Związek Socjalistycznych Republik Europejskich), akcyza do minimum narzucanego przez unię. No i ta przeklęta biurokracja. Zmniejszyć ilość do 2000 a reszta niech pracuje jak normalny człowiek, zaklada firmy. Niech państwo się nie wtrąca do umowy Zenka z Józkiem i będzie git majonez jak mówi baśka.
4335
22 lutego 2013r. o 15:48
~ napisał(a): Jednomandatowe okręgi wyborcze będą zdecydowanie lepsze. ... i będzie git majonez jak mówi baśka.

Miejmy nadzieję , że Przemek to przeczytał :)

Ale , ale , Twoim zdaniem , mamy w Bolesławcu kogoś , kto nadawał by się na Trybuna ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
211
skorn
22 lutego 2013r. o 15:57
To ile juz podpisów zebrałeś jesli chodzi o JOWy, czy też tylko "strzępisz język po próżnicy"?

<i>
4335
22 lutego 2013r. o 16:04
skorn napisał(a): To ile juz podpisów zebrałeś jesli chodzi o JOWy, czy też tylko "strzępisz język po próżnicy"?

Wiem , że mnie tu nie lubisz Skornik , nikt w zasadzie mnie nie lubi :) No , ale gdzieś muszę napisać , to co mi po głowie łazi :D Na dyktafon mnie nie stać :)

211
skorn
22 lutego 2013r. o 16:07
Daj przykład, zrób coś sam, zamiast tylko nauczać.

<i>
~pwr115993 niezalogowany
22 lutego 2013r. o 16:16
Dobre i tyle skorn.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA BAU zaprasza