Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

drink bar

5651
#rogaliqu nieaktywny
26 czerwca 2012r. o 20:26
parenti napisał(a): Zapewniam Cie, ze nie wszyscy tak wola.

może faktycznie nie wszyscy ale jak często odwiedzasz takie lokale i jaki procent mieszkańców bolesławca chodzi do jakiegoś lokalu na drinka ??

Zmoderowano 26.06.2012 godz.20:40 - powód: korekta cytowania (sentinel)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4254
#parenti nieaktywny
26 czerwca 2012r. o 20:43
W Boleslawcu nie ma lokali (drink-bar) gdzie mozna wypic dobry, szlachetny, i mocny trunek, ktory bylby podany w sposob odpowiedni do klasy i rodzaju alkoholu. Pytasz jaki procent mieszkancow uczeszcza do takich miejsc. Naprawde nie wiem, nawet szacunkowo, w wielkim przyblizeniu nie moge podac. Wsrod moich znajomych okolo 80-90 procent odwiedza miejsca (nie drink-bar, bo takowych nie ma w Boleslawcu) gdzie mozna wypic alkohol sredniej klasy. Tych z wyzszych polek w Boleslawcu nie ma. Trzeba sie wybrac do Wroclawia.
5799
CZARNULA83
26 czerwca 2012r. o 21:32
Najlepszy drink bar u mnie w domu :D :D :D
5183
magnum44
26 czerwca 2012r. o 21:47
~ napisał(a):
ciekawe co bedzie z ich wysokim IQ po wypiciu kilku drinkow?

IQ dalej będzie wysokie!

Zachowanie natomiast pokaże, czy mają "klasę"!

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
3145
#hemi nieaktywny
26 czerwca 2012r. o 22:02
rogaliqu napisał(a): czy w bolesławcu przdał by się PUB & DRINK BAR taki z prawdziwego zdarzenia gdzie by można było posiedzieć przy kolorowym drinku czy przy dobrej kawie.

jakie jest wasze zdanie??

moim zdaniem przydałby się,ale znając zycie to pomimo masy głosów na tak klientela była by nieliczna...

Ludzie mieli dość już normalnych lokali gdzie w tle z głośników leci banalna Eska z marnymi hitami,chcieli cos z klimatem.Powstała Arkona: blisko centrum,piwo w dobrej cenie,karaoke,dart,muza bardzo fajna głownie rock..ludzie byli na tak,ale...padło!

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
1906
#MJ nieaktywny
26 czerwca 2012r. o 22:21
falco napisał(a): otwierasz drink-bar?...masz barmana z ,,papierami,, lub chociaż doświadczeniem czy z ,,łapanki,,?chodzi mi o takiego co nie pomyli shaker'a z szejkiem z Mc Donalda?
...popatrz na ,,barmanki,, w Aniołku i będziesz wiedział o czym piszę ;)
otwórz bar, niech tam podadzą mi dobrą kawę z uśmiechem na ustach a nie grymasem że ,,muszą,, a będę wpadał... ;)

Falco stawiam Ci kawę jak tylko otworzą drink-bar z wyższej półki za ten komentarz. :)

Aniołek jest w 100 % najlepszym przykładem, ze w Bolesławcu gastronomia jest na strasznie niskim poziome, zatrudniają chyba maturzystów bez podstawowej wiedzy, na kelnerkę trzeba czekać 25 min zanim przyjmie zamówienie (po podejściu do baru odsyłają do stolika z komentarzem, że zaraz ktoś podejdzie! ) przy 4 zajętych stolikach to katastrofa. Lokal w ścisłym centrum, gdzie oprócz mieszkańców można liczyć na przypadkowych klientów i zarabiać konkretne pieniądze, ma w d....pie klientów.

Lokali w Bolesławcu jest bardzo dużo, ale wszędzie jest to samo, po kilku latach to się zwyczajnie ludziom nudzi. Nowo powstające knajpy też jakoś szalowe nie są, bo wychodzą do ludzi ZNOWU z pizzą, frytkami i makaronem.

Teraz na topie jest Chilli, ale też kuleje, co z tego, że w weekend grają dobrą klubową muzykę, skoro w środku tygodnia nie można przyjść z dzieckiem bo nie będzie miało na czym usiąść, ani co zjeść.? Nie mówiąc o braku deserów. Zaczyna sie lato więc gdzie są lody? Kelnerki też niektóre hmmmm przyćmione jakieś (mam niestety zboczenie zawodowe i za dużo patrze, jak widzę kelnerkę, która biega po sali od stolika do stolika i pyta klientów czy zamawiali pizzę bo nie pamięta od kogo przyjęła zamówienie to ręce opadają-a lokal prawie pusty).
Takich przykładów mogę wypisać kilkadziesiąt, z prawie każdego lokalu w Bolesławcu.
Nie potrzebne są nowe knajpy czy restauracje wystarczy, że właściciele zaczną szanować klientów: wykształcą personel przede wszystkim, zainwestują w jakieś świeższe wyposażenie, nowe menu, a z pewnością nie stracą.
Ile znacie lokali w Bolesławcu z dobrą (czyt. profesjonalną) obsługą i dobrym jedzeniem? Ja znam 3.
W pozostałych jeśli jest dobre jedzenie to słaba obsługa, albo fatalny lokal sam w sobie, wiec jedzenie tego nie uratuje. I tu jest odpowiedź na pytanie dlaczego bolesławianie nie chodzą po knajpach - bo są byle jakie i beznadziejnie zarządzane. Lepiej siedzieć w domu niż czekać na kelnerkę 30 min aż przyniesie szklankę wody i pomylone zamówienie. Szkoda nerwów :)
5651
#rogaliqu nieaktywny
27 czerwca 2012r. o 1:40
czyli w bolesławcu nie opłaca się otwierać nic nowego bo i tak po czasie wszystko padnie ?? to jednak chyba prawda
2900
#falco nieaktywny
27 czerwca 2012r. o 8:50
MJ napisał(a): Falco stawiam Ci kawę jak tylko otworzą drink-bar z wyższej półki za ten komentarz ;)

...czyli na kawę od Ciebie nie mogę liczyć z prostego względu....nie zanosi się tu na powstanie nowego lokalu :) bo nie o ,,knajpie,, tu piszemy :D

Dopisane 27.06.2012r. o godz. 08:50:

...sorki-zapomniałem zaznaczyć części wypowiedzi jako cytat ;)

Zmoderowano 26.06.2012 godz.08:58– powód : uzupełnienie cytowania(moderator techniczny)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem