Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Pomóżmy Roky'emu wyjść z domu!
6964
#roky nieaktywny
25 listopada 2012r. o 11:05
Witam :)

Artur,niestety winda stoi w miejscu,cały czas coś krzyżuje plany.Osoba która ma ją wyregulować robi to po godzinach swojej pracy więc muszę się dostosować a wiem,że jest przy tym troszkę pracy.Trzeba też przerobić furtkę,ale tym zajmie się znajomy Artura,który też ma inne zajęcia więc czekam.Taras jest gotowy,jeszcze muszę zrobić 2 progi przy drzwiach,abym mógł swobodnie wyjechać.Ostatnie dni miałem nieciekawe(awaria z wodą,popękały rury)no i trzeba było przerobić(schować w podłogę)rurę która uniemożliwiała otwieranie drzwi,ale to już zrobione.

Co do zdjęć to chciałem pokazać efekt końcowy no,ale jeszcze muszę poczekać,więc mam kilka takich.[img=1353837277_70bvm0b.jpg]
[img=1353837344_lmkd7bq.jpg]
[img=1353837380_hbcrk7b.jpg]
[img=1353837412_1axt3yi.jpg]
[img=1353837435_bxqy1f6.jpg]
[img=1353837470_dldgfli.jpg]

Jak widać na zdjęciach jeszcze jest sporo pracy,żeby to przyzwoicie wyglądało

Pozdrawiam,miłego dnia :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
6979
E
25 listopada 2012r. o 21:16
roky napisał(a): ...jeszcze jest sporo pracy,żeby to przyzwoicie wyglądało

Trudności są, ale prace cały czas postępują :)
Tak jak było zaplanowane, za jakiś czas będziesz "niezależny" :*

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
3186
#arturkedzia nieaktywny
26 listopada 2012r. o 1:54
roky napisał(a): Witam :)

Artur,niestety winda stoi w miejscu,cały czas coś krzyżuje plany.Osoba która ma ją wyregulować robi to po godzinach

Witam Wszystkich !
,,ale czy będzie czy nie to jeszcze dogadałem się z takim panem który zajmuje się zawodowo serwisem wind. On ściągnie dokumentację z fabryki (to polska winda) i zgodził się przy okazji jak będzie w przyszłym tyg. w Bolesławcu zajechać i dokładnie wszystko sprawdzić. Jeśli trzeba będzie coś wymienić to sprowadzi org. części i wymieni. W ten sposób będziemy mieli pewność że winda jest bezpieczna i długo posłuży. Myślę że to dobry pomysł bo ta winda jest z 2003 r. a bezpieczeństwo jest najważniejsze. ,,

Roky Myślałem że będzie inaczej ale to nam w niczym nie przeszkadza. Dziś zadzwonię do tego Pana od wind i jeśli będzie w tym tyg. w Bolesławcu to umawiam go niech przyjedzie obejrzy tak jak to powyżej opisałem. Nie będę z niego rezygnował bo nie wiadomo kiedy znów będzie przy okazji w Bolesławcu a zgodził się to zrobić na moją prośbę i ze wzgędu na Twoją sytuację . Także on zrobi swoje, chłopaki swoje i praca pójdzie do przodu. Po zdj. widać że i tak jest masę pracy do zrobienia więc jak się da to chociaż przegląd windy zrobimy co jest najważniejsze dla Twojego bezpieczeństwa. Jeśli ktoś ma inny lepszy pomysł to proszę tu napisać.Jak coś ustalę to tu napiszę. :)

Miłego dnia Wszystkim życzę :)
6979
E
26 listopada 2012r. o 21:19
:)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
3186
#arturkedzia nieaktywny
27 listopada 2012r. o 2:46
Witam Wszystkich !
Roky rozmawiałem dziś z Panem serwisantem od wind i sprawę załatwiłem pozytywnie. Któregoś dnia w tym tyg. będzie w Bolesławcu i zajedzie do Ciebie sprawdzić Twoją windę. Wcześniej do Ciebie zadzwoni. :)

Dla Ciebie też mam ale łatwe zadanie. Jeśli te pozostałe prace wczoraj ruszyły rób na bieżąco fotki i wtawiaj tu z małym komentażem bo jest wiele osób ciekawych postępu prac łącznie ze mną . :) Pogoda się psuje ale mam nadzieję że do końca tego tyg. drzwi i winda będą już zrobione pod względem wizualnym i ekspluatacyjnym. :)

Miłego dnia Wszystkim życzę :)
6979
E
28 listopada 2012r. o 6:40
arturkedzia napisał(a): ...rób na bieżąco fotki i wtawiaj tu z małym komentażem bo jest wiele osób ciekawych postępu prac łącznie ze mną . :)

Roky, Artur ma rację, każde nowe zdjęcie cieszy nasze oko. Powodzenia :)

6964
#roky nieaktywny
28 listopada 2012r. o 10:52
Witam :)

Może dziś pstryknę kilka fotek :)

Już jestem szczęśliwy winda już działa a nawet już kilka razy śmigałem góra/dół-jest super(było sporo pracy przy niej,znajomy pracował przy niej w nocy,ale jest ok.za co Mu bardzo dziękuję)Jeszcze drobne naprawy blacharki odświeżenie wizualne :)
Cały czas coś się jeszcze robi na tarasie(zostało jeszcze wykończenie)no i jak dobrze pójdzie to zrobienie barierek,które są konieczne(jest dosyć wysoko)
Wszystko dzięki Wam za co bardzo dziękuję :*

Pozdrawiam,miłego dnia :)

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 listopada 2012r. o 13:18
No :) Cel został osiągnięty . :) To co? Bierzemy się za łazienkę ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza