Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Pomóżmy Roky'emu wyjść z domu!
7632
#VIP007 nieaktywny
2 grudnia 2012r. o 16:04
arturkedzia napisał(a): Roki moim zdaniem drzwi od zewnątrz wystarczyło obrobić zaprawą tynkarską. Ja rozumiem że chcecie żeby było ciepło ale po co docieplacie całą tą ścianę skoro wiemy że jej spora część będzie stanowić jedną ze ścian przyszłej łazienki a szczególnie że to będzie ściana działowa. Nie jestem fachowcem ale jeszcze nie słyszałem żeby ktoś docieplał ściankę działową. Jakby to później było na ten styropian będziemy kleić regipsy ?. Może jest jakiś sens tego docieplenia . Ja go nie widzę. Uważam że to zbędny spory koszt a te kilkanaście metrów docieplenia można by przenieść tam gdzie jest naprawdę potrzebne. A jak wiemy środki finansowe mamy już mocno ograniczone. Oczywiście to jest tylko moja sugestia. Najlepiej gdyby jakiś fachowiec wypowiedział się na ten temat czy moje sugestie są słuszne albo Ty nap. dlaczego podjęliście taką decyzję. :)

Miłego dnia Wszystkim życzę :)
Witajcie budowniczowie,,,witaj Roky ,witaj Arturze Waleczny ,,,pozwoliłem sobie tutaj zajrzeć i zobaczyć wasze efekty ,,no no fajnie wam idzie ,uważnie przeczytałem to co Arturze napisałeś ,faktem jest iż w przypadku kontynuacji budowy łazienki jest bez sensem ocieplanie sciana ,a jedynie trzeba się było skupić na obróbce drzwi ,a można to zrobić min tak ,,,[img=1354459600_4f9a86n.jpg]

styropian 1cm,przyklejony ,pokryty siatką ,klej i gotowe/tanio szybko i estetycznie//ale cóż wyszło inaczej .Zawsze jestem ciekawy co dalej ,,,sciana została pokryta styropianem,nie widać zatartych pęknieć ,okno załatane styropianem ,,szybko ,szybko ,szybko.Tutaj jako dociekliwemu laikowi -wpada pytanko ,styropian jest na scianie-ok- a co z jego krawędzią na górze??czy idzie do samego szczytu??bo go dach nie zakryje gdyż dachówki nie wychodzą tak daleko ,a jezeli pozostanie na tej wysokości jak na zamieszczonej fotce to przyda się opieżenie ,a to następne koszty i tutaj inna alternatywa typu silikon ,czy zaprawa nie wchodzi w rachubę gdyż woda bedzie się lać za styropian i macie hodowlę grzybka za freee :D Tym bardziej ,że znajdzie sobie ona drogę aby tam dotrzeć gdyż fasada budynku jest popękana ,,,Myślę ,że warto było się zastanowić nad tą łazienką i po malutku zbierać grosik do grosika.Rozumię tutaj obawy Rokyego ale trzeba być dobrej myśli ,a pośpiech nie przemyślane pomysły nie zawsze przynoszą pozytywne efekty,a kasa idzie jak woda....Pozdrawiam was serdecznie i życzę szybkiego i bezpiecznego wyjazdu Rokyego z domu,,,,,
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
2 grudnia 2012r. o 20:25
Myślałem że jest to forum o zbiórce funduszy na spełnienie marzeń Adama,a nie kącik "zrób to sam,a my i tak to skrytkujemy"ale widzę że fachowców budowlańców tu nie brakuje więc zastanawia mnie tylko dlaczego piekarz który budował tylko kilka willi i hoteli na Majorce, Korsyce i Holandii wykancza ten cały bajzel(bez obrazy)skoro masz tu taka ekipę budowlana.Co prawda tylko za klawiaturą bo nie widziałem ich u Ciebie w domu no ale zawsze to coś.

Dla panów fachowców kilka słów wyjaśnień...blacha pozostała z opierzenia tarasu czesciowo wystarczy na pokrycie styropianu tak aby żadna zabójcza kropla wody nie dostała się w niepowolane miejsce i nie zaszkodziła temu nowo wybudowanemu domu z pięknym dachem, drenażem,płytkami na tarasie i ociepleniem.

Mam tylko nadzieję Adam że pomimo tych "dobrych dusz" w okół Ciebie uda Ci się dogonić marzenia, a jak Twoi koledzy już załatwia Ci otwarte konto w hurtowni budowlanej,tak żeby nie trzeba było robić z resztek i fundusz na opłatę budowlanca 30€/h to daj znać też POMOGĘ i wyśle Ci ekipę,a wtedy wszyscy na pewno będą zadowoleni z efektu:-)

P.s Styropianem 1cm obudować okno, a drzwi przez które będzie przejeżdżał ktoś na wózku inwalidzkim i się obijał,odpychał od tego styropianu to mała różnica, ale gratuluje fantazji i pięknego zdjęcia:-)

Życzę miłej nocy.
7632
#VIP007 nieaktywny
2 grudnia 2012r. o 20:51
:D :D dobre ,dobre sami fachowcy ,,,,znam takich co nie wiadomo co już budowali za granicą ,dymali z taczkami albo lecieli z regipsami 24/h ,,,,przyznam się szczerzę ,że nie pisałem z myślą o krytykowaniu ,ale patrzac na to wszystko można chyba się zapytać jak to ma wyglądać? ,a nie czekać na finał który bywa nie kiedy opłakany,,,w końcu to kasa wszystkich darczyńców .,,,a wystarczy uderzyć w stół a fachowcom gdulll lata.Przepraszam - uderz w stół ,a nożyce się odezwą,,, :D pozdrawiam
~bob budowniczy-piekarz niezalogowany
2 grudnia 2012r. o 22:15
Fachowcy pieniądze za taras i okno do wolności już wzięli więc myślę(zdarza się)że to koniec dociekliwosci finansowych z racji tego ze fundusz darczyńców został wyczerpany,a ja jako piekarz na urlopie TYLKO wykanczam wszystko charytatywne z resztek które zostawili dzieląc się tu z wszystkimi nie tyle postępem prac co ich dalszym ciągiem refundowanym przez dwie pary rąk piekarza i śmieciami zebranymi z placu budowy.

Tak czy inaczej dziękuje wszystkim za wsparcie i pomoc dla Adama.

Radość Adama i jego żony z możliwości samodzielnego wyjścia Adama z domu-BEZCENNA.
3186
#arturkedzia nieaktywny
3 grudnia 2012r. o 4:14
~bob budowniczy-piekarz napisał(a): Styropian polozylem w czwartek,który został budowlanca gdy docieplali taras więc go wykorzystałem,a o PLANACH łazienki na która nie ma funduszy więc to BARDZO ODLEGŁE plany, usłyszałem wczoraj...

Po co ogradzac taras(co jest konieczne dla bezpieczeństwa Adama)skoro w daleko odległej przyszłości MOŻE będzie tam łazienka.

Fakty:ściana była popekana do tego stopnia że czuć było w domu powiew wiatru więc uważam że wykorzystanie tego materiału było słusznym posunięciem.

Pozdrawiam.

Witam Wszystkich !
Bob masz prawo nie wiedzieć o wszystkim. Przygotowuję Ci wyczerpującą odp.ale niestety wolno piszę i ostatnio byłem chory dlatego proszę Cię o cierpliwość :)

Roky do Ciebie też ta sama prośba :)

Miłego dnia Wszystkim życzę :)
6979
E
4 grudnia 2012r. o 9:16
~bob budowniczy-piekarz napisał(a): Radość Adama i jego żony z możliwości samodzielnego wyjścia Adama z domu-BEZCENNA.

Od samego początku, właśnie o to chodziło.
Miłego dnia:)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
4 grudnia 2012r. o 9:19
E napisał(a):
~bob budowniczy-piekarz napisał(a): Radość Adama i jego żony z możliwości samodzielnego wyjścia Adama z domu-BEZCENNA.

Od samego początku, właśnie o to chodziło.
Miłego dnia:)

No właśnie , od samego początku :)
Akiwo , gdzie żeś ? :*

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
3148
#Skumbria nieaktywny
4 grudnia 2012r. o 11:36
~ napisał(a): Myślałem że jest to forum o zbiórce funduszy na spełnienie marzeń Adama,
Życzę miłej nocy.

zle myslales. to forum ekspertow budownictwa. nie musisz zadawac pytan. z potrzeby serca cie skrytykuja a pozniej powiedza jak oni by to zrobili gdyby mieli czas.

innymi slowami, ignoruj i rob swoje najlepiej jak potrafisz.

zycze milego dnia

Dopisane 04.12.2012r. o godz. 11:36:

arturkedzia napisał(a): ...tylko że teraz zastanawiam się czy ... Szkoda że jako fachowiec nie zwróciłeś na ...Chyba że macie inną koncepcję i się okaże że to ja nie mam racji.

Roki moim zdaniem....

Arturze, z cala sympatia do Ciebie, uważam ze takimi wpisami podsycasz niezdrowa atmosfere panujaca kolo tego projektu od poczatku. Mysle, ze warto przekazywac swoje spostrzezenia bezposrednio Adamowi i Bob´owi. A w watku zamieszczac jedynie info o postepach.

milego dnia Ci zycze
s

www.szlachetnapaczka.pl
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.