~cejrowski napisał(a): wyslij im takie cos....
zobaczymy co odpiszą....
"Szanowny Panie Komendancie,
(...)
Poproszę o przesłanie dokumentu uprawniającego Komendę Policji w Pacanowie
(...)
Z poważaniem......
Gnat napisał(a): WItam
A ja mam inne pytanie. Dostałem fotkę w Austrii i co dalej będzie ? Nie zostałem zatrzymany, szybko uciekłem do Słowenii ale czy fotka przyjdzie do właściciela pojazdu ? Jak to wygląda za granicą ?
~ napisał(a): wszystkie fotoradary od zjazdu na autostrade kolo koguta az do zgorzelca sa zaladowane ;)
~ napisał(a): wszystkie fotoradary od zjazdu na autostrade kolo koguta az do zgorzelca sa zaladowane ;)
Iwona napisał(a):~ napisał(a): wszystkie fotoradary od zjazdu na autostrade kolo koguta az do zgorzelca sa zaladowane ;)
dlaczego?? to chyba nie zgodne z prawem...
~ja ;) napisał(a): witam dostal ktos moze w tym roku mandat z fotoradaru? moje pytanie dotyczy zdjecia, czy bylo ono dolaczone ??
WrednaTylda napisał(a): A ja sobie grzecznie czekam na mandacik z radarku w Kruszynie , którego nie zapłace :) Dlaczego ? A dlatego zze od 15 miesięcy w Polsce nie jest uregulowany przepis odnośnie mandatów z fotoradarów. Rzeczniczka Praw Obywatelskich wypowiadała sie ostatnio ( w Angorze był też artykuł ) że nawet jeżeli sprawa dojdzie do sądu to i tak wygra kierowca z braku przepisów.
Iwona napisał(a):~ napisał(a): wszystkie fotoradary od zjazdu na autostrade kolo koguta az do zgorzelca sa zaladowane ;)
dlaczego?? to chyba nie zgodne z prawem...
hemi napisał(a): jeśli fotoradary (np.10 sztuk) by staly na prostej ustawione co 300m ,bo ktoś je tak ustawi (...) i ty bys poleciał ze 150km/h po prostej i ty bys przeleciała prostą ze 150km/h a miesiąc później dostała 10 fotek i 10pkt oraz 500złza każda to..jest to zgodne z prawem..