Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Mandat z fotoradaru

3145
#hemi nieaktywny
17 października 2012r. o 18:11
ale ja mówie o sytuacji ,gdy 10 foto w różnych miejscach zrobi fotkę to chyba,jest 10 różnych wykroczeń (w sensie ,że 10 miejsc gdzie dokonało sie togo samego wykroczenia) i każde jest liczone indywidualnie,nie?

Porównując do naszych fotek-to załóżmy ,że lece pełnym ogniem od Krzywej do Zgorzelca i pstrykna sie fotki w :Okmianach,Kruszynie,Brzeźniku i Przesieczanach to dostane cztery fotki i 4 mandaty a nie jeden ,tylko dlatego,że popełniłem to samo wykroczenie.

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3688
#Pynchoon nieaktywny
17 października 2012r. o 19:29
hemi napisał(a): ale ja mówie o sytuacji ,gdy 10 foto w różnych miejscach zrobi fotkę to chyba,jest 10 różnych wykroczeń (w sensie ,że 10 miejsc gdzie dokonało sie togo samego wykroczenia) i każde jest liczone indywidualnie,nie?

Porównując do naszych fotek-to załóżmy ,że lece pełnym ogniem od Krzywej do Zgorzelca i pstrykna sie fotki w :Okmianach,Kruszynie,Brzeźniku i Przesieczanach to dostane cztery fotki i 4 mandaty a nie jeden ,tylko dlatego,że popełniłem to samo wykroczenie.

W sytuacji, którą tu opisujesz (fotoradary w różnych miejscach rejestrujące wykroczenia), masz faktycznie odrębne czyny i wykroczenia. Na marginesie w takim przypadku chyba bardziej opłaca się odmówić podania komu się powierzyło pojazd i z tego spróbować zrobić jeden czyn (nie z przekroczeń prędkości ale z odmowy podania).

W poprzednim poście pisałeś o 10 radarach co 300m, takich 10 fotek będzie przedstawiało jeden czyn i jedno wykroczenie.
~ niezalogowany
17 października 2012r. o 20:10
A, czy maszty tych CZYNNYCH /pracujący/ fotoradarów/ te od Koguta do.../ są prawidłowo oznaczone tj. pomalowane na kolor żółty ??? Bo, jeżeli nie... :):):)
2820
#k1p nieaktywny
17 października 2012r. o 21:00
W niedzielę śmignęłam w Kruszynie 90 km/h. Nic nie pstryknęło. Może to nadal atrapy ?? :P
352
#mocnyful nieaktywny
17 października 2012r. o 21:03
K1p gratulacje. miejsce gdzei chodza dzieci. moze ci pstryknie cos w mozgu albo z taka "inteligencja" zrob "dziubek" przed lustrem to ci pstryknie... gratulacje za myslenie
2820
#k1p nieaktywny
17 października 2012r. o 21:14
Dziękuję. Na to czekałam :P
~mama niezalogowany
17 października 2012r. o 21:29
k1p napisał(a): W niedzielę śmignęłam w Kruszynie 90 km/h. Nic nie pstryknęło. Może to nadal atrapy ?? :P

Mam nadzieję że dostaniesz min 500zł do zapłaty. Przez ta drogę przechodzą moje dzieci.
A atrapę to masz chyba w głowie.
~emeryt niezalogowany
17 października 2012r. o 21:33
k1p -i trzeba było się uzewnętrzniać. ;(
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK