Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Mandat z fotoradaru

~ niezalogowany
28 września 2012r. o 9:45
tak tak odmów i idź do sądu, sprawa potrwa z 1-2 lata zanim się wezwie wszystkich świadków, policjantów wykonujących pomiar, obrabiających zdjęcia, sporządzających dokumentację, ludzi legalizujących fotoradary itd. zanim wszystkich przesłuchają trochę to potrwa, a po tym czasie i tak dostaniesz wyrok skazujący z maksymalną kwotą i odpowiednią ilością pkt karnych, a do tego doliczą ci jeszcze opłaty sądowe, które na pewno nie będą małe ze względu za czas i rozwianie wszelkich wątpliwości co do twojej winy. a tak na marginesie to zgodnie z nowym rozporządzeniem, które masz jak byk napisane jakim w piśmie z policji nie mają oni obowiązku wysyłać zdjęć. (oszczędności w mundurówce). więc poczytaj sobie to rozporządzenie i będziesz wiedział, a następnym razem jedź wolniej i się obejdzie...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
648
#Gnat nieaktywny
28 września 2012r. o 10:32
WItam

A ja mam inne pytanie. Dostałem fotkę w Austrii i co dalej będzie ? Nie zostałem zatrzymany, szybko uciekłem do Słowenii ale czy fotka przyjdzie do właściciela pojazdu ? Jak to wygląda za granicą ?

"Nigdy nie zapomnij, że Twoim ostatecznym celem jest pokonanie Diablo"
~ niezalogowany
28 września 2012r. o 11:17
~ napisał(a): tak tak odmów i idź do sądu, sprawa potrwa z 1-2 lata zanim się wezwie wszystkich świadków, policjantów wykonujących pomiar, obrabiających zdjęcia, sporządzających dokumentację, ludzi legalizujących fotoradary itd. zanim wszystkich przesłuchają trochę to potrwa, a po tym czasie i tak dostaniesz wyrok skazujący z maksymalną kwotą i odpowiednią ilością pkt karnych, a do tego doliczą ci jeszcze opłaty sądowe, które na pewno nie będą małe ze względu za czas i rozwianie wszelkich wątpliwości co do twojej winy. a tak na marginesie to zgodnie z nowym rozporządzeniem, które masz jak byk napisane jakim w piśmie z policji nie mają oni obowiązku wysyłać zdjęć. (oszczędności w mundurówce). więc poczytaj sobie to rozporządzenie i będziesz wiedział, a następnym razem jedź wolniej i się obejdzie...

tak tylko jaka ja mam pewnosc, ze to akurat mi zrobiono zdjecie ?? ja jezdze przepisowo po miejscowosciach, nigdzie nie widac bylo blysku flesza, stad moje watpliwosci
~ niezalogowany
28 września 2012r. o 11:29
Mam tylko notatke jaki samochod, gdzie, ile przekroczona predkosc, jakim fotoradarem i do kiedy ma waznosc radar. Nic wiecej nie ma, nie ma tez dokladnej informacji np o homologacji urzadzenia itp. wiem, ze urzad nie ma obowiazku wysylania zdjec.
Mysle, ze nawet jesli teraz nie wysle tego oswiadczenia to zapewne przyjdzie mi wezwanie jeszcze, wiec czemu nie sprobowac ;)
1401
#Iwona nieaktywny
16 października 2012r. o 19:43
czy radar w Kruszynie dziala? bo nie spelnia chyba wymagan (tj. chociazby kolor chyba musi miec inny) a od jakiegos czasu wyglada jakby jednak nie stal pusty ;]
~ niezalogowany
16 października 2012r. o 19:59
załadowany i strzela też od tyłu
9698
#MIETEK nieaktywny
16 października 2012r. o 21:44
http://www.tvn24.pl/pomorze,42/fotoradar-zlapal-golasa-na-rowerze-tlumaczyl-ze-mial-stringi,280904.html
~ niezalogowany
16 października 2012r. o 21:57
wszystkie fotoradary od zjazdu na autostrade kolo koguta az do zgorzelca sa zaladowane ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK