Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
BolecFORUM Nowy temat

Halloween 2012

~groszem niezalogowany
1 listopada 2012r. o 21:06
hemi i o takie podejście do rzeczy mi chodzi

Zmoderowano 01.11.2012 godz.21:36 - powód: korekta cytowania (sentinel)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 listopada 2012r. o 21:17
~groszem napisał(a): bo większość polaków jest zaściankowa i gorszy się z byle powodu

Co to ma wspónego z zaściankowością??
Bezkrytyczne przejmowanie wszystkich pseudoświąt nazywasz zaściankowością!!?? :>
~groszem niezalogowany
1 listopada 2012r. o 21:21
nie mówię o przejmowaniu świat tylko zabawie w tym klimacie nic po za tym
~ niezalogowany
1 listopada 2012r. o 21:24
hemi napisał(a): Moim zdaniem Halloween nie koliduje w żaden sposób z tym,aby prawdziwie przeżyć 1.11!!

Nie koliduje!
A czy udając się ma pogrzeb ubierasz sie w jaskrawe kolory, mimo tego , że nie przeszkadza to w przeżywaniu?? :>
~ niezalogowany
1 listopada 2012r. o 21:26
emem napisał(a): gdyby rozpowszechniona byla technologia - tablety i e-booki. Wtedy kazde dziecko mialoby tablet i nic wiecej (dlugopisow, ksiazek) by nie trzeba bylo kupowac. To akurat - mam nadzieje - przed nami.

Pomysł kompletnie bez sensu, ale to temat na inną dyskusję.
emem napisał(a):
jezeli ja mam ochote sobie postraszyc, poprzebierac i pobawic to powinienem moc to robic bez koniecznosci wysluchiwania zali biskupow.

Oczywiście możesz niszczyć swoją duszę do woli. Ale oczywiście NIE MOŻESZ zamykać ust biskupowi.
~ napisał(a): zacofany moher a waletynki obchodzisz??

Nie
~ napisał(a): A celtyckie halloween i słowiańskie dziady możne różne są ale maja takie same przesłanie

Mają kompletnie różne przesłania. Haloween uczy ośmieszania duchów przodków (ze strachu przed nimi, śmiesznego mniej się boisz). Dziady uczą szacunku do duchów przodków. To zupełnie inna filozofia.
4553
#Margot2000 nieaktywny
1 listopada 2012r. o 21:28
Nie wiem na czym polega Halloween w polskim wydaniu, może mi to ktoś wytłumaczyć ?? Z tego co czytam to jest to kolejna okazja to imprezy,jak wiele innych.Nie jestem za ani przeciw, każdy robi jak uważa.
Wczoraj wieczorem dzieciaki z mojej ulicy pobiegały po domach w przebraniach,pozbierały słodkości, pośpiewały i już. Wyglądały na zadowolone i rozbawione. Takie to Halloween.
~ niezalogowany
1 listopada 2012r. o 22:05
emem napisał(a):
~ napisał(a): To przeszczepione z USA święto jakoś mnie nie kręci. Nie żebym był jego jakimś zagorzałym przeciwnikiem bo co kto woli, ale dla mnie osobiście jest to małpowanie nudnego czegoś.

Chyba przeszczepione z Irlandii, gdzie obecnie mieszkaja tysiace Polakow :)
Ale nie musi Cie krecic. Tak jak Dzien Wszystkich Swietych moze dla Ciebie byc mniej nudny.

Dzień Wszytskich Świętych to dla mnie dzień szacunku dla tych co odeszli do lepszego świata. To nie zabawowa schadzka w Impe..ium lub innym klubie. Dzień Wszytskich Świętych to święto skłaniające człowiekia do pewnych refleksji nad śmiercią, przemijaniem, sensem tego wszytskiego.

Halowen natomiast jest niczym innym jak tylko pretekstem do imprezy i nic ponad to. Jeśli ktoś jeszcze skończy na wyskrobaniu dyni, wypiciu dwóch piw czy przebraniu się na jakiegoś trolla to jeszcze nic w tym strasznego (nawet dorośli czasem potrzebują być infantylni). Niebezpieczeństwo jednak jest wówczas kiedy do tego małpowania Amerykanów dodaje się jeszcze jakieś elemnety okultystyczne. Na szczęście mało jest takich nawiedzonych id..ów.
~groszem niezalogowany
1 listopada 2012r. o 22:06
~ napisał(a):
hemi napisał(a): Moim zdaniem Halloween nie koliduje w żaden sposób z tym,aby prawdziwie przeżyć 1.11!!

Nie koliduje!
A czy udając się ma pogrzeb ubierasz sie w jaskrawe kolory, mimo tego , że nie przeszkadza to w przeżywaniu?? :>

nie koliduje bo Halloween obchodzi się 31.10 a nie 1.11
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK