Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

" Po pierwsze Mieszkańcy " - TARGOWISKO

~Przemysław niezalogowany
24 listopada 2012r. o 22:45
~ napisał(a): Powiem Ci bo już mam serdecznie dość mądrości Pana Przemysława - na innym portalu wytrącili mu oręż z ręki to się tu przeniósł ze swoimi mądrościami - a ten Pan w wielu przypadkach nie ma racji ale żyje w przekonaniu że tylko jago zdanie jest prawdziwe i żadne argumenty do niego nie przemawiają. o choćby awantura o podwyżce na targowisku. A ja mam takie pytanie do Pana Przemysława a ilu z tych co tam sprzedają z chodnika płaci podatki ZUS-y? Pewnie niewielu - a może gdyby płacili podatki nie byłoby podwyżki za dzierżawę - bo do budżetu miasta trochę więcej by wpłynęło?
>

Zabrakło ci inteligencji anonimie.Te opłaty to właśnie podatki .Niestety są tak wysokie żę ludziom na ZUS już nie starcza.Najpierw trzeba przeżyć.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~tonic niezalogowany
25 listopada 2012r. o 16:13
~Przemysław napisał(a): W Bolesławcu na targowisku pod tzw lasem 10 metrów placu goła ziemia pod gołym niebem kosztuje ponad 14 tysięcy rocznie.To już nie jest ani opłata ani podatek to jest haracz.

Dopóki są chętni do korzystania z tych powierzchni za taką cenę, to znaczy że cena jest właściwa. Wszystko jest warte tyle ile kontrahenci są skłonni zapłacić. Ani mniej ani więcej.

Zmoderowano 26.11.2012 godz.22:11 - powód: korekta cytowania (sentinel)
25 listopada 2012r. o 22:59
Na mieszkania też zawsze będą chętni .Właśnie dlatego dobrze było by podnosić czynsz i badać ile dadzą radę zapłacić .

Zmoderowano 26.11.2012 godz.22:12 - powód: korekta cytowania (sentinel)
4254
#parenti nieaktywny
26 listopada 2012r. o 1:51
~Przemysław napisał(a): Na mieszkania też zawsze będą chętni .Właśnie dlatego dobrze było by podnosić czynsz i badać ile dadzą radę zapłacić .

O czym Ty piszesz. Posiadanie mieszkania nie jest dzialanoscia gospodarcza.
26 listopada 2012r. o 9:29
parenti napisał(a):
~Przemysław napisał(a): Na mieszkania też zawsze będą chętni .Właśnie dlatego dobrze było by podnosić czynsz i badać ile dadzą radę zapłacić .

O czym Ty piszesz. Posiadanie mieszkania nie jest dzialanoscia gospodarcza.

To tylko kwestia czasu.Działalność gospodarcza w Bolesławcu zanika.Małe rodzinne firmy niebawem znikną z mapy miasta.Od kogo wtedy Panie Parenti władza zacznie ściągać większe podatki ? Człowiek może wyjechać ale ziemia i budynek nie.Woda ścieki , śmieci prąd , gaz , w mieście są niezbędne do życia i wszystko to jest w rękach państwa lub samorządu.
Ponad to Panie Parenti władza rozumuje podobnie jak Pan.Skoro ktoś prowadzi działalność to za wszystko powinien płacić więcej od innych.W efekcie należy pamiętać że rachunek zawsze płaci końcowy odbiorca.Jeśli ludzie popierają nakładanie wysokich podatków na przedsiębiorczość będą musieli te rachunki zapłacić.Albo w cenie towaru , albo w cenie usługi albo opiekując się bankrutami.
~ niezalogowany
26 listopada 2012r. o 21:31
Panie Przemysławie, myślę że pana wywody nie mają do kogo trafić. w wątku tym wypowiadają się chyba tylko ci, którzy nigdy nie prowadzili działalności gospodarczej i nie mają o niej zielonego pojęcia. pewnie zarabiają najniższą krajową i nie stać ich na nasze usługi, albo ci co mają kasy jak lodu i żadne podwyżki nie są im straszne (chociaż szczerze w to wątpię)
W dzisiejszych czasach większość osób, które prowadzą dział gosp działają na granicy opłacalności. trzymają się tego bo nie widzą dla siebie innej alternatywy . ciężko zamknąć coś na co pracowało się ponad siły i włożyło się swoje serce. niestety wszystkie działania naszych władz zmierzają do tego, aby nas wykończyć.
Proponuję, aby wypowiadało się więcej osób, które prowadzą dział gosp. może wtedy niektórzy zrozumieją, że prywaciarze nie mają kokosów. mi np z narzuconej marży ok 25 %, rzeczywiście w skali roku zostaje jedynie 5% narzuconej marży w kieszeni (działalność handlowa)
~radek niezalogowany
26 listopada 2012r. o 22:10
~ napisał(a): ...W dzisiejszych czasach większość osób, które prowadzą dział gosp działają na granicy opłacalności. ... mi np z narzuconej marży ok 25 %, rzeczywiście w skali roku zostaje jedynie 5% narzuconej marży w kieszeni (działalność handlowa)

5% czystego zysku z obrotu to bardzo przyzwoity dochód! Człowieku, na co ty narzekasz? Twój wpis to ewidentny dowód na zwykłą pazerność takich "handlowców" jak ty.
~ niezalogowany
26 listopada 2012r. o 23:03
~radek napisał(a):
~ napisał(a): ...W dzisiejszych czasach większość osób, które prowadzą dział gosp działają na granicy opłacalności. ... mi np z narzuconej marży ok 25 %, rzeczywiście w skali roku zostaje jedynie 5% narzuconej marży w kieszeni (działalność handlowa)

5% czystego zysku z obrotu to bardzo przyzwoity dochód! Człowieku, na co ty narzekasz? Twój wpis to ewidentny dowód na zwykłą pazerność takich "handlowców" jak ty.

sam nie wiesz co piszesz. nie 5% z obrotu, tylko z narzuconej marży. a 20% procent mojego zarobku pochłaniają koszty i podatki. ciekawe, czy chciałbyś na papierze mieć np 2500zł a dostawać do ręki 500zł :/
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK