~ napisał(a): ta dzisiejsza mlodziez ... takie sa skutki bezstresowego wychowania.
To samo miałam napisać , gdzie są teraz Ci co promowali takie wychowanie , gdzie psycholodzy, pedagodzy ? Mamy przykłady pokolenia bezstresowo wychowanego i to niejednokrotnie . Wystarczy się rozejrzeć i popytać nauczycieli w gimnazjach . Ktoś musi zapłacić za idiotyzmy , szkoda że nie tylko Ci co idiotycznie wychowują swoje dzieci (nie chodzi mi o konkretnie przykład tejże dziewczyny, ale ogólnie o młodzież) . Sami budujemy naszą przyszłość, szkoda, że rujnując ją na wstępie . Drodzy , ulegli , nowocześni rodzice , życzę powodzenia na starość . Może już zacznijmy inwestować w domy starców , tylko strach mnie ogarnia kto tam będzie pracował .
Jak to jest, że ojciec nie może przetrzepać skóry nastoletniej dziewczynie, która ucieka z domu przez okno , bo ona mu grozi, że zadzwoni na policję ? Nie jestem za karami cielesnymi , ale w pewnych sytuacjach chyba byłyby potrzebne. Tylko trzeba pamiętać , że wychowuje się od samego początku , nie wtedy kiedy jest już za późno. Później to się tylko zbiera żniwo własnej głupoty .