Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Policjanci odnaleźli zaginioną 15 - latkę
~GosiaM niezalogowany
4 grudnia 2012r. o 14:51
Bokser nie zgadzam się :P
To rodzice wychowują i wpajają pewne wartości, a przede wszystkim trzymają pieczę i nad nastoletnimi dziećmi. A jak się pozwala bo on czy ona tak chce , to później są skutki .
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~bokser niezalogowany
4 grudnia 2012r. o 14:57
~GosiaM napisał(a):
~ napisał(a): ta dzisiejsza mlodziez ... takie sa skutki bezstresowego wychowania.

To samo miałam napisać , gdzie są teraz Ci co promowali takie wychowanie , gdzie psycholodzy, pedagodzy ? Mamy przykłady pokolenia bezstresowo wychowanego i to niejednokrotnie . Wystarczy się rozejrzeć i popytać nauczycieli w gimnazjach . Ktoś musi zapłacić za idiotyzmy , szkoda że nie tylko Ci co idiotycznie wychowują swoje dzieci (nie chodzi mi o konkretnie przykład tejże dziewczyny, ale ogólnie o młodzież) . Sami budujemy naszą przyszłość, szkoda, że rujnując ją na wstępie . Drodzy , ulegli , nowocześni rodzice , życzę powodzenia na starość . Może już zacznijmy inwestować w domy starców , tylko strach mnie ogarnia kto tam będzie pracował .
Jak to jest, że ojciec nie może przetrzepać skóry nastoletniej dziewczynie, która ucieka z domu przez okno , bo ona mu grozi, że zadzwoni na policję ? Nie jestem za karami cielesnymi , ale w pewnych sytuacjach chyba byłyby potrzebne. Tylko trzeba pamiętać , że wychowuje się od samego początku , nie wtedy kiedy jest już za późno. Później to się tylko zbiera żniwo własnej głupoty .
- witam popieram twoja wypowiedz.Ależ też kiedyś było inaczej z dziećmi jakoś mieli szacunek do rodziców bo teraz tego nie widać a jak już jest to bardzo rzadko i co niektórzy rodzice są sami winni bo bronią i nie dadzą sobie przegadać że ich dziecko jest np niedobre lub agresywne.
~morb niezalogowany
4 grudnia 2012r. o 15:06
jemiola napisał(a): Więc po co te żałosne wpisy po co pijecie do rodziców???
Ja w wieku 15 lat poznałam swojego pierwszego chłopaka i jestem z nim do tej pory więc nie nakombinowałam się w swoim krótkim życiu więc w porównaniu z niektórymi którzy się tu podniecają i wyzywają dziewczyne to jestem aa raczej byłam śwęta :D

Ja też po skończeniu ósmej klasy [wtedy się osiem lat do podstawówki chodziło], poznałam pierwszego faceta, więc tez w tym wieku smarkatym byłam, a on 10 lat starszy i po ośmiu latach wzieliśmy ślub i tak trwa do dzisiaj ,więc też jestem święta , bo tylko jeden facet w życiu i tak sobie myslę ,że jak by ta ''zaginiona'' z tym 29-latkiem spotykała się z miłości to różnica lat nie ma znaczenia, i fajnie jak by tak było ,ale to imperium i te nienajlepsze wpisy mówią niestety co innego a szkoda.
~GosiaM niezalogowany
4 grudnia 2012r. o 15:07
Bo w wychowaniu powinni uczestniczyć wszyscy, począwszy od rodziny po sąsiadów i znajomych . Rodzice nie dają powiedzieć słowa na swoje dzieci , a inni zaś twierdzą, że nie będę się wtrącać do nie swoich spraw . I tak toczy się błędne koło i na oczach wszystkich rosną "potwory", bez serca , egoiści, nie znający żadnych pozytywnych wartości i nie mający szacunku do kogokolwiek. Ja nie winię te dzieciaki, bo mogłyby być wspaniałymi ludźmi , ale w świecie kłamstwa , "olewactwa" i przekrętów nie ma po co się wysilać.
2900
#falco nieaktywny
4 grudnia 2012r. o 15:15
hehe...kiedy Patrzalski napisal coś o tym aby karać dzieciaki ,pojechaliście po nim jak po ,,burej suce,, :D
dzisiaj czytam komentarze i nie wiem czy się śmiać czy płakać...
może formę i sposoby wychowania zostawić rodzicom a nie tak by bezsilne w tym względzie państwo narzucało reguły...
piętnowanie jej tutaj nawet poprzez zdjęcie ,niczego nie zmieni a wręcz w jej kręgach, może przysporzyć ,,wielbicieli,,
takie mamy czasy i tego w ten sposób nie zmienimy :)
dobrze że się znalazła w ten sposób a nie w rowie z pętlą na szyi...
więcej umiaru w osądach i więcej uwagi dla dzieciaków...też mam córkę i też chcę ją chronić ale czy jestem w stanie wszystko przewidzieć?...mam ją zamknąć w klasztorze? ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
4 grudnia 2012r. o 15:16
A ja nadal niewiem co z jej koleżanką !
~ niezalogowany
4 grudnia 2012r. o 15:19
lekki łomot po dupsku jeszcze nikomu nie zaszkodził! Nie dał po dupie ojciec do dał w dupe koleszka, ot i tyle!
~ niezalogowany
4 grudnia 2012r. o 15:22
Jak to nie ma po co się wysilać? dla siebie przede wszystkim. mieć szacunek do siebie ,kreować sie w normalny sposób a nie na wulgarną seksualność,która powoduje ,że nastolatki wygladają odrażająco i myśla ,że są pociągające bo chłopaki się przy nich kręcą ,ale to tylko we wiadomym celu i na krótko ,bo każdy z tych chłopaków wstydził by się przyprowadzić takie coś do domu i przedstawić matce jako synową ,trzeba rozmawiać z tymi dziewczynami i uświadamiać je bo często są ładne w naturalny sposób a robią z siebie potworów .Tk więc trzeba się wysilić choć trochę i może efekty będa lepsze? może nie jest za póżno.