~bolo napisał(a): Najbardziej mnie cieszy "0" (słownie: zero!) głósów oddanych na gliniadę). Zawsze uważałem że to prymitywna chała i widać nie jest to tylko moje zdanie.
emem napisał(a): Pozytywne w tym wszystkim na pewnk jest to, ze jesli komus bedzie bardzo zalezalo na tych wszystkich modlitwach, praktykach i calej otoczcce to wysle swoje dzieci wlasnie dl tej szkoly.
A tym samym w innych szkolach bedzie latwiej zorganizowac etyke, nikt przed nikim nie bedzie sie musial tlumaczyc itd. Wolny wybor bedzie faktem. :)
panda napisał(a):
Smutne jest to, że przeciwnicy każdej wiary próbują wierzącym cos udowadniać, a tak naprawdę toczą spory z sobą, i z własnym brakiem wiary. Ten kompleks wiary widać jak na dłoni :) Bądźcie sobie ateistami, ale pozwólcie wierzącym wierzyć :) pozdrawiam w Nowym Roku! wszsystkiego dobrego dla wszystkich :)
emem napisał(a): Pozytywne w tym wszystkim na pewnk jest to, ze jesli komus bedzie bardzo zalezalo na tych wszystkich modlitwach, praktykach i calej otoczcce to wysle swoje dzieci wlasnie dl tej szkoly.
jegomosc napisał(a):panda napisał(a):
Smutne jest to, że przeciwnicy każdej wiary próbują wierzącym cos udowadniać, a tak naprawdę toczą spory z sobą, i z własnym brakiem wiary. Ten kompleks wiary widać jak na dłoni :) Bądźcie sobie ateistami, ale pozwólcie wierzącym wierzyć :) pozdrawiam w Nowym Roku! wszsystkiego dobrego dla wszystkich :)
Nie wiem jak ty, ale ja mieszkam w świeckim państwie. I nie powinno być w nim miejsca dla "publicznych szkół religijnych". Co innego szkoły prywatne - niech ich będzie jak najwięcej:)Dopisane 01.01.2013r. o godz. 22:12:emem napisał(a): Pozytywne w tym wszystkim na pewnk jest to, ze jesli komus bedzie bardzo zalezalo na tych wszystkich modlitwach, praktykach i calej otoczcce to wysle swoje dzieci wlasnie dl tej szkoly.
O ile jego dzieciak przejdzie przez sito selekcji - a to wcale nie jest takie oczywiste. Nie tylko gorliwość będzie decydować:)
jegomosc napisał(a):panda napisał(a):
Nie wiem jak ty, ale ja mieszkam w świeckim państwie. I nie powinno być w nim miejsca dla "publicznych szkół religijnych". Co innego szkoły prywatne - niech ich będzie jak najwięcej:)