Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

WOŚP śmiech i wstyd

~Mart niezalogowany
16 stycznia 2013r. o 13:13
A co ma miasto do szefowania sztabowi WOŚP??? :O Inna sprawa, że nikomu z mieszkańców się nie chciało... smutne :( W 2002 roku, kiedy dowiedziałem się, że J. Trawniczek nie zorganizuje Finału to postanowiłem to zrobić. Byłem w klasie maturalnej, nie miałem ŻADNEGO doświadczenia a Finał w Bolesławcu się udał... Można? Można! Nie ukrywam, że olbrzymią robotę odwalił Zdzichu Abramowicz (po raz kolejny dzięki ;) ) i masa innych osób... Udało się wciągnąć w organizację Urząd Miejski, Powiat, sponsorów, media, policję, wojsko i była gitarra. Wystarczy chcieć i nie marudzić tylko się ruszyć a nie czekać aż wszystko na tacy podadzą... To również od mieszkańców zależy, czy miasto będzie "wymarłe"...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
16 stycznia 2013r. o 14:58
~& napisał(a): Może wstyd , może śmiech ale boję się pomyśleć co by było jak by nie było WOŚP idąc do szpitala większości sprzęt jest z tej akcji szok brakuje mi słów jak można delikatnie nazwać naszą służbę zdrowia ;(

No i co z tego skoro i tak korzystanie z tego sprzętu jest limitowane i często gęsto zbiera kurz zamiast działaś zgodnie ze swoim przeznaczeniem. Mój znajomy nie mógł zdiagnozować skorzystać z aparatów specjalistycznych, gdyż grzecznie mu powiedzieli, że skończył się limit, i musi już prywatnie (no chyba, że poczeka kilka miesięcy). Więc co miał zrobić? wywalił kasę prywatnie.

Owsiak jest wspierany przez władze, przez media bo ma służyć zwolnieniu z odpowiedzialności polityków dyponującymi naszymi podatkami. Czy naprawdę nikt nie zastanawia się dlaczego spośród tak wielu fundacji, akurat Pan Owsiak ma takie fory? Bo on służy władzy.
Mało tego. Jest to świetna okazja do prywatnego zarobku (i to nie małego). Więc co on gada o bezinteresowności?
Wielu polityków, od tych na samej górze, a do tych powiatowych radnych również stosuje WOŚP jako okazję do autolanserki i bicia sobie punktów - "no bo w końcu jest społeczny, fajny spoko gość i lubię pomagać".
~! niezalogowany
16 stycznia 2013r. o 15:30
Masz ,,-" całkowitą rację .Bogu dziękujmy że jest jeszcze na tym świecie PIS i Caritas ,którzy namawiają aby na tych lewaków nie dawać ani złotówki .Nie masz co zrobić z pieniędzmi? ,daj je w kościele na tacę,albo wyślij do Torunia.
~ niezalogowany
16 stycznia 2013r. o 15:36
~! napisał(a): Masz ,,-" całkowitą rację .Bogu dziękujmy że jest jeszcze na tym świecie PIS i Caritas ,którzy namawiają aby na tych lewaków nie dawać ani złotówki .Nie masz co zrobić z pieniędzmi? ,daj je w kościele na tacę,albo wyślij do Torunia.

Nie daję ani na Wośp, ani na Caritas. Akurat wspieram inne fundacje. Co do tacy to też chętnie daję i się tego nie wstydzę. Zresztą kiedy mam to daję, a kiedy nie mam to nie daję i też do Kościoła drzwi mam szeroko otwarte.
Pozdrawiam

ps. Poza tym czego sugerujesz mi, że jak nie popieram propagandy WOŚP to odrazu jestem z PIS-u. Ich też nie popieram. Nie myśl zbyt szablonowo.
~ niezalogowany
16 stycznia 2013r. o 16:07
taaa a miało być tak pięknie toż szefowie obiecali:
Po dotkliwym ciosie jakim był XX Finał musimy się podnieść i wspólnie pokazać, że był to jedynie wypadek przy pracy, a kolejne finały będą nawiązywały bezpośrednio do długiej i chlubnej tradycji poprzednich. Każdego dnia kolejne osoby deklarują chęć pracy przy kolejnych finałach. Pamiętajcie, nawet mimo takich potknięć orkiestra gra do końca świata i jeden dzień dłużej. Do zobaczenia na finale za rok!

a obiecali tu : http://www.bolec.info/index.php?op=informacje&news=6806
odwagi brakło ot co .....
41
#jegomosc nieaktywny
16 stycznia 2013r. o 16:24
chyba tobie, co by się podpisać pod postem:)

www.djdowynajecia.pl
~ niezalogowany
16 stycznia 2013r. o 17:49
Wy podpisaliście się pod listem, zapowiedzi były szumne i nic nie wyszło. I to nie dlatego że ktoś się nie podpisał pod postem, więc dlaczego? I nie pisz że to wina owsiaka czy fundacji bo chłopaki od rajdowego wośp nie potrzebowali linczu na Jasińskim żeby wziąć się do roboty.
41
#jegomosc nieaktywny
16 stycznia 2013r. o 17:57
Oj widzę, że chyba cię na imprezie pod tesco nie było:)

Po tym jak WOSP nic nie zrobil w sprawie XX finału nie dziwie się kolegom, że nie wzieli udziału w organizacji. Ja wziąłem. Za rok zobaczymy...

www.djdowynajecia.pl
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza