Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W imię przyzwoitości
2951
#Anonim2951 nieaktywny
27 lutego 2013r. o 15:22
gover napisał(a): ... Potwierdziles ...

Potwierdziłem jedynie to, że każdy bierze odpowiedzialność za swoje słowa.

Czółko : )
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9984
#gover nieaktywny
27 lutego 2013r. o 15:26
Hegemon napisał(a):
gover napisał(a): ... Potwierdziles ...

Potwierdziłem jedynie to, że każdy bierze odpowiedzialność za swoje słowa.

Czółko : )

Dziekuje. Boze jak ja nie cierpie tego "czolko".
211
skorn
27 lutego 2013r. o 16:24
Pannazdzieckiem napisał(a):
Przemyslaw napisał(a): ... Są kraje w których ten problem nie ma miejsca .Podatki w nich są nawet NIBY WYŻSZE .Jednak tamte społeczeństwa żyją na zdecydowanie wyższym i to nie na niby poziomie.

A gdzie , jeśli mogę wiedzieć , garnę się do wiedzy , jak głupi do sera :)

w krajach skandynawskich

<i>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
27 lutego 2013r. o 16:57
skorn napisał(a):
w krajach skandynawskich

Pogratulować adwokata Panie Przemku :) Może i tak , ale również na socjalizm psioczą .

Jeśli o Stanach już mówimy , to popatrzcie sobie , jak wygląda tam wolny rynek dzisiaj :

http://orwellsky.blogspot.com/2013/02/zywnosc-w-usa-bedzie-najbezpieczniejsza.html

Krótki cytat :

"Jej krytycy podkreślają, że "wykończy" drobne przedsiębiorstwa i indywidualnych rolników, a całość produkcji sceduje na wielkie koncerny (jak np. Monsanto). Po pierwsze, dostosowanie się do nowych zasad kosztować będzie przeciętnego amerykańskiego rolnika od 10.000 do 50.000 dolarów, a to kwota dla wielu wręcz nieosiągalna. Po drugie, całość działań rolniczych będzie wymagała prowadzenia obszernej i precyzyjnej dokumentacji. I w końcu po trzecie, mają zostać ograniczone górne ilości oraz rodzaje hodowanych upraw. "

Inaczej mówiąc : kasę dostaną koncerny , rolnik musi mieć biuro z laborantem , księgowym i statystykiem , żeby wyprodukować kilogram ogórka , czy kukurydzy …. Po trzecie dwa kilo wyprodukować nie może . Ot cały wolny rynek po amerykańsku , dobrze , że nasi działkowcy o tym wolnym rynku nie wiedzą.

U nas również neoliberalną ekonomiką rozwalili rolnictwo , a tysiące ludzi ze wsi zasiliły szeregi bezrobotnych . Globalizacja w tym momencie jest im jak najbardziej przydatna ponieważ , przez centralne sterowanie z eurokołchozu wcisną nam każdy kit , zwany Dyrektywami Unii Europejskiej na mocy traktatu Lizbońskiego , czy z kąt tam jeszcze. Jeśli narzucą nam jeszcze swój pieniądz , na który nie będziemy mieli żadnego wpływu , to jesteśmy ugotowani. O oszukańczych prawach do emisji co2 , czy pakiecie fiskalnym poczytajcie sobie sami . Im szybciej wyjdziemy z eurokołchozu , tym będziemy zdrowsi i szczęśliwsi.

Na pohybel NWO. :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
27 lutego 2013r. o 18:38
nikt mnie nie wywoził ,nikt mnie nie zmuszał ,i nie są to ,,roboty ,, tylko praca... :)
co do ,,niewolnika,, to wolę być nim tu niż w Polsce gdzie za niewolnicza pracę niejeden z Was szanowni patrioci dostaje na miskę kartoflanki...
po co zresztą się kłócicie?
to nieprzyzwoite...heheheh

do pózniej.... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
27 lutego 2013r. o 18:51
falco napisał(a): ...do pózniej.... ;)

Czółko Papugo , jak tak dalej pójdzie , też będę musiał do Ciebie dołączyć , może jakie piwo wypijemy ... cholera zapomniałem , że piwa nie cierpisz :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9984
#gover nieaktywny
27 lutego 2013r. o 19:53
falco napisał(a): co do ,,niewolnika,, to wolę być nim tu niż w Polsce

Stan niewolnika jest uwlaczajacy godnosci ludzkiej zarowno w Polsce, jak tez w Niemczech, czy tez gdzie indziej.
2900
#falco nieaktywny
27 lutego 2013r. o 20:12
a więc tak...
jak masz zamiar to zrobic Pannp mając małoletnich w domu...a piwa i tak nadal nie piję chociaż nasz gefrajter dba o to by go nie brakowało :D
gower - niewolnikiem trzeba też pozwolić się zrobić a mnie do tego bardzo,bardzo daleko... :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza