Przemyslaw napisał(a):
...W całym tym pojmowaniu świata umknęła Panu rzeczywistość.Aby cokolwiek zmienić trzeba mieć władzę ..
Faktycznie , coś mi chyba umknęło. Władzę powiada Pan ..hmm … zgadza się , o władzę tutaj chodzi. Jakiś czas temu byłem gorącym orędownikiem polityków pokroju Millera , Kwaśniewskiego , Cimoszewicza z ich gospodarczym przedłużeniem Belką. Profesora Kołodkę cenię sobie do dzisiaj. Może mi faktycznie coś umknęło , ale mam wrażenie , że Pan obecnie znajduje się w stanie hipnozy , podobnie , jak ja parę lat temu. A proszę zwrócić uwagę , że Komisja Trójstronna Kwaśniewski , Siwiec , Palikot ma dzisiaj nowy program . Czy nie razi Pana powinowactwo Pańskiego idola z moim byłym idolem ?
Panie Przemku , przypomnę swe własne słowa : wiele nas łączy , różni Palikot . Proszę uczyć się na moich błędach. Gdybym wtedy wiedział , co dzisiaj będzie ( transformacja systemowa 89 ) palcem bym nie kiwnął . Zostawiłbym socrealizm , takim jakim był. Byliśmy oszukiwani i wciąż jesteśmy. Przykro mi , Pan Palikot jest kolejnym figurantem Polskiej sceny politycznej.