Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W imię przyzwoitości
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 lutego 2013r. o 11:20
Oczywiście masz rację . Spadam , miłego dnia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
28 lutego 2013r. o 12:27
GosiaG napisał(a):
gover napisał(a):
falco napisał(a): co do ,,niewolnika,, to wolę być nim tu niż w Polsce

Stan niewolnika jest uwlaczajacy godnosci ludzkiej zarowno w Polsce, jak tez w Niemczech, czy tez gdzie indziej.

To prawda ,dlatego człowiek wolny- to taki który mieszka i pracuje gdzie tylko chce :]

nie wyrywajmy słówek z kontekstu bo zniekształca to sens wypowiedzi a napisałem ...
,,nikomu ,nawet Niemcowi nie pozwolę się traktować jak niewolnik ...
może właśnie dlatego widzą jak pracujemy i mają do nas normalne podejście... :)
kiedy pijemy kawę(jak teraz) nikt nie patrzy na nas wilczym wzrokiem bo wiedzą ze kiedy pójdziemy do pracy nie potrzebujemy nadzorcy...hehehe
szanujemy siebie nawzajem i jest ok :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
5413
#Przemyslaw nieaktywny
1 marca 2013r. o 9:46
Wszystko zaczęło się na pozór niewinnie .250 tysięcy dla marszałków sejmu.Potem kancelaria przytuliła milion.
Ta suma została szybciutko przebita ponad sto razy przez administrację rządową .Sto jeden i pól miliona nagród 101500 000 zł
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-100-milionow-zlotych-nagrod-dla-15-tysiecy-urzednikow,nId,775844
Wydawało by się to sumą kosmiczną tymczasem w znanym nam wszystkim ZUSie obdarowano się sumą dwa razy większą .
212 milionów na nagrody - jak czują się w tej chwili emeryci z minimalną głodową emerytką ?
http://emerytury.wp.pl/kat,70480,title,Sa-nagrody-od-ZUS-Dla-urzednikow-po-4-tys-zl-dla-emerytow-po,wid,15370586,wiadomosc.html?ticaid=11026a
Zapewniam Państwa że to nie koniec .Nie mamy jeszcze informacji o samorządach , o służbach mundurowych , o wymiarze sprawiedliwości , edukacji , PKP , poczcie , spółkach skarbu państwa i samorządowych.
Jestem absolutnie przekonany że ta GRABIEŻ w sumie obnaży miliardy złotych zagarniętych do kieszeni tych , którzy mają nam pomagać funkcjonować.
Jest tu na portalu drugi artykuł mówiący o tym samym -- " Chapacze atakują w imię przyzwoitości "
Czy teraz jasne jest dlaczego rozpętuje się taki wściekły atak na Ruch Palikota ?

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
4335
1 marca 2013r. o 9:53
Przemyslaw napisał(a): ...Czy teraz jasne jest dlaczego rozpętuje się taki wściekły atak na Ruch Palikota ?

Atak jest na kasę , jak słusznie zauważyłeś Przemysławie , nie na Ruch Palikota . Paligłup jest członkiem Komisji Trójstronnej. Złożył tam swój podpis ... Benek Ci to wytłumaczy ... jest przecież naszym dzienikarzem śledczym . Benek pokaż , na co Cię stać , a wiem , że potrafisz :)

Dobra lecę :) Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
1 marca 2013r. o 11:59
Pannazdzieckiem napisał(a): st członkiem Komisji Trójstronnej.

Panie Piotrze .Nasz przewodniczący nazywa się Janusz Palikot .Nie wiem co Pana upoważnia do używania tak obraźliwych epitetów w jego kierunku.Nie zadaje Pan sobie trudu dowiedzieć się czegokolwiek o człowieku i przypiął mu Pan swoją łatkę.

Gdyby nie Janusz Palikot szary człowiek nigdy nie miał by szansy zawalczyć o swoje prawa.Jak ta szansa zostanie wykorzystana to inna kwestia.

Zmoderowano 01.03.2013 godz.20:15 - powód: korekta cytowania (sentinel)

4335
1 marca 2013r. o 12:05
Przemyslaw napisał(a): ....

Panie Przemku , właśnie chodzi mi o to , aby szary człowiek zaczął walczyć o swoje prawa ... nie pod sztandarem partii politycznej , obojętnie jakiej , tylko w interesie choćby swoich dzieci. Ja to właśnie robię i proszę Was o naśladownictwo.

Proszę wybaczyć mój negatywny stosunek do Pana Palikota , zwykłem nazywać rzeczy po imieniu i staram się nie bawić w rozmywanie sensu wypowiedzi enigmatycznymi słowami. :)

5413
#Przemyslaw nieaktywny
1 marca 2013r. o 12:44
Pannazdzieckiem napisał(a):
Przemyslaw napisał(a): ....

Panie Przemku , właśnie chodzi mi o to , aby szary człowiek zaczął walczyć o swoje prawa ... nie pod sztandarem partii politycznej , obojętnie jakiej , tylko w interesie choćby swoich dzieci. Ja to właśnie robię i proszę Was o naśladownictwo.

Proszę wybaczyć mój negatywny stosunek do Pana Palikota , zwykłem nazywać rzeczy po imieniu i staram się nie bawić w rozmywanie sensu wypowiedzi enigmatycznymi słowami. :)
>

W całym tym pojmowaniu świata umknęła Panu rzeczywistość.Aby cokolwiek zmienić trzeba mieć władzę .Sam Pan widzi .Czy ci ludzie oddadzą miliardy wpadające do kieszeni sami dobrowolnie.Wątek tego posta zaczął się od 40 tysięcy Wandy Nowickiej Minął miesiąc a już wiemy że suma doszła do pół miliarda .Co dalej ?
Przeciętny Polak oglądając domowe rachunki i porównując je z wypłatą jest w stresie.
Wczoraj kolega mego syna zwierzył mi się / ma pracę za 2 tys żonę + 3 dzieci /* że bardzo często jadą na naleśnikach.

4335
1 marca 2013r. o 13:10
Przemyslaw napisał(a):
...W całym tym pojmowaniu świata umknęła Panu rzeczywistość.Aby cokolwiek zmienić trzeba mieć władzę ..

Faktycznie , coś mi chyba umknęło. Władzę powiada Pan ..hmm … zgadza się , o władzę tutaj chodzi. Jakiś czas temu byłem gorącym orędownikiem polityków pokroju Millera , Kwaśniewskiego , Cimoszewicza z ich gospodarczym przedłużeniem Belką. Profesora Kołodkę cenię sobie do dzisiaj. Może mi faktycznie coś umknęło , ale mam wrażenie , że Pan obecnie znajduje się w stanie hipnozy , podobnie , jak ja parę lat temu. A proszę zwrócić uwagę , że Komisja Trójstronna Kwaśniewski , Siwiec , Palikot ma dzisiaj nowy program . Czy nie razi Pana powinowactwo Pańskiego idola z moim byłym idolem ?

Panie Przemku , przypomnę swe własne słowa : wiele nas łączy , różni Palikot . Proszę uczyć się na moich błędach. Gdybym wtedy wiedział , co dzisiaj będzie ( transformacja systemowa 89 ) palcem bym nie kiwnął . Zostawiłbym socrealizm , takim jakim był. Byliśmy oszukiwani i wciąż jesteśmy. Przykro mi , Pan Palikot jest kolejnym figurantem Polskiej sceny politycznej.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza