Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Obecny ustrój, a Komuna

~ niezalogowany
15 marca 2013r. o 14:59
~zyb napisał(a): Wasza wybiorcza pamięć pamięta tylko srodkowego Gierka, a schyłkowego, gdy prawa ekonomiczne zaczynały upominać się o swoje, i wszystko zaczęło się powoli sypać, tą pamiec glowa odrzuca, bo może dojść do pewnych wniosków, a przecież swoje się o wie....

No i tu masz wybiórze wiadomości..doucz się a będziesz wiedział,że to międzynarodowa finansjera zresztą z poparciem "brata "ze wschodu "POSTANOWIŁA"..Wystraszyli się ,ze wzorem Finlandii możemy się usamodzielnić...Na nasze nieszczęście naród choć już niby pisaty czytaty jeszcze nie był...i dał się otumanić pewnemu "Bolkowi" zresztą też przy pomocy przyjaciół ...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
15 marca 2013r. o 15:06
gover napisał(a):
~:) napisał(a): I zauważcie ,że w latach siedemdziesiątych to my byliśmy "wyżem demograficznym!" Nigdy więcej tak dużo Polaków nie przybyło! Ale nikt nas nie wysyłał na "tułaczkę" po świecie Rozwiązywano sprawę pracy,mieszkania tu na miejscu... a" następcy" ilu młodych Polaków wysłali na poniewierkę?

Za komuny kazdy mial paszport w szufladzie. O wyjezdzie nawet nie bylo mowy. Po co wyjezdzac z raju, ktory byl budowany zbiorowa madroscia narodu (czytaj PZPR). Wyjezdzali aktywisci i dzialacze, aby po przyjezdzie opowiadac jak na Zachodzie ludzie sa przesladowani, sklepy sa pelne towarow, poniewaz nikt nie kupuje z braku pieniedzy. Jesli ktos nie wierzyl w takie opowiadania i mowil co innego, to kontrargumentem byl odpoczynek w zakladze karnym, lub, w najlepszym przypadku zwolnienie z pracy.

I cóż z tego,że masz paszport w szufladzie ,kiedy boisz się kupić bilet do Zebrzydowej bo ostatnie 10 zł. Ci się rozejdzie... :D
9984
#gover nieaktywny
15 marca 2013r. o 15:13
Do Zebrzydowej, Legnicy i Wroclawia na piechote. Duzo pieniedzy mozna oszczedzic. W ten sposob kupilem plazme, szprzet elektroniczny, i mam juz nowy samochod.
6979
E
15 marca 2013r. o 15:26
gover napisał(a): ...na piechote

Pokrewna dusza :| ale plazmy nie mam :D

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
9984
#gover nieaktywny
15 marca 2013r. o 15:33
E napisał(a):
gover napisał(a): ...na piechote

Pokrewna dusza :| ale plazmy nie mam :D

Jesli robisz tylko jeden kurs dziennie na piechote to malo oszczedzasz. Ja kilka razy dziennie. Czym dluzszy kurs tym wiecej oszczedzam.
~skorn niezalogowany
15 marca 2013r. o 15:38
~ napisał(a): A dzisiaj co robisz? Z tego co widzę może masz pracę, żresz, masz dach nad głową (mieszkasz chyba w bloku bo Bolesławianka ci nie leży ,jak czytałem wypowiedzi) i masz Bolec info na który przeznaczasz dużo czasu bo i to widać.
Być może ci to nie wystarcza jak "komuchowi" ale nic nie możesz z tym zrobić bo nie potrafisz albo nie chcesz, więc jesteś jak ten "komuch" z PRL.

Ja za PRL nie tęsknię. Od biedy jestem w stanie jakos zrozumieć tęsknotę za tym, że coś było "za darmo" (chociaż to brednie) albo, że "się dużo budowało" (z pewnościa w krajach zachodnich budowało się też i to w o wiele wyższym standardzie). Ale jak ktos tęskni za ograniczaniem wolności, cenzurą, inwigilacją, zastraszaniem i mordowaniem opozycji to nie mamy o czym rozmawiać.
6979
E
15 marca 2013r. o 15:40
gover napisał(a): Jesli robisz tylko jeden kurs dziennie na piechote

Powinnam być milionerką, a plazmy nie mam, bo nie potrzebuję :D
Idę ;)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
~ niezalogowany
15 marca 2013r. o 15:47
~ napisał(a):
~zyb napisał(a): Wasza wybiorcza pamięć pamięta tylko srodkowego Gierka, a schyłkowego, gdy prawa ekonomiczne zaczynały upominać się o swoje, i wszystko zaczęło się powoli sypać, tą pamiec glowa odrzuca, bo może dojść do pewnych wniosków, a przecież swoje się o wie....

No i tu masz wybiórze wiadomości..doucz się a będziesz wiedział,że to międzynarodowa finansjera zresztą z poparciem "brata "ze wschodu "POSTANOWIŁA"..Wystraszyli się ,ze wzorem Finlandii możemy się usamodzielnić...Na nasze nieszczęście naród choć już niby pisaty czytaty jeszcze nie był...i dał się otumanić pewnemu "Bolkowi" zresztą też przy pomocy przyjaciół ...

sory ale nie wiem o co ci chodzi, sugerujesz że miedzynarodowa finansjera wspólnie z wielkim bratem postanowili wywołać kryzys polski kryzys w drugiej połowie lat 70tych?
być moze i tak, ja nie mówię że wszystko wiem, tylko jak mozesz to podaj jakieś wiarygodne źródlo

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza