Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Obecny ustrój, a Komuna

~:] niezalogowany
14 marca 2013r. o 19:05
~skorn napisał(a): miałes problemy już w podstawówce? : D

Ty je masz do teraz i pomimo muru między mną a Falcem, nie dorastasz mu do pięt .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5372
misiekELF
14 marca 2013r. o 19:05
groszem napisał(a): no ale siedzenie i narzekanie na los i swój kraj tez nic nie da

Ależ ja przecież nie narzekam...przecież napisałam że jest dobrze :P

A co do zmiany kraju...fakt, nie każdy może spakować całe swoje życie do walizki i na stopa w ciemno pojechać sobie np do Niemca czy Angola...ale nawet nie o to chodzi.
Chętnie bym wyjechała i właśnie staram się to zrobić, szczerze mówiąc wolę swoim dyplomem jakiemuś emerytowanemu ssmanowi tyłek podcierać za eurasy niż w moim pięknym kraju biedę klepać...ALE CHYBA WŁAŚNIE TO NIEZBYT DOBRZE O TYM KRAJU ŚWIADCZY...Skoro tak tu dobrze i fajnie to czemu rodacy stąd uciekają?

PS. ten misiek wcześniej to byłam ja.

Fakt, że coś jest normalne nie przesądza jeszcze o tym, że przestało być głupie...
~skorn niezalogowany
14 marca 2013r. o 19:08
~: napisał(a): ]

Ty je masz do teraz i pomimo muru między mną a Falcem, nie dorastasz mu do pięt .

A ty kto? Bo nie wiem kogo ten mur oddziela.
2900
#falco nieaktywny
14 marca 2013r. o 19:12
~: napisał(a): ]

nawet ,,berliński,, już nie istnieje...
a był taki solidny... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~skorn niezalogowany
14 marca 2013r. o 19:17
No własnie, tak było wspaniale, wszystko było "za darmo" a jednak mur dzielący dwa światy został zburzony. Dlaczego?
2900
#falco nieaktywny
14 marca 2013r. o 19:24
Imperium Rzymskie panowało nad prawie całą ówczesną Europą ...upadło ;)
Inkowie ,Majowie Etruskowie ,Toltecy- wspaniałe cywilizacje...upadły... :)

dlaczego? ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~sw niezalogowany
14 marca 2013r. o 19:26
Dla wyjasnienia białoruś , rosja i inne niedemokratyczne twory to nie komunizm - ten sie ostał w korei i może na kubie, chiny rosja i białoruś to są twory typowo kapitalistyczne - tyle że dalekie od demokracji- róznica jest kolosalna a czy na kubie i w korei mają plazmy markety czy raczej się słuchają Niesiołowskiego i wpieprzają sczaw z nasypów...... ale pewnie tęsknić można za smakiem szczawiu..... zresztą jak ktoś nie miał układów w partii , czy sb to pewnie nie ma za czym tęsknić....
~zyb niezalogowany
14 marca 2013r. o 19:43
~sw napisał(a): Dla wyjasnienia białoruś , rosja i inne niedemokratyczne twory to nie komunizm - ten sie ostał w korei i może na kubie, chiny rosja i białoruś to są twory typowo kapitalistyczne - tyle że dalekie od demokracji- róznica jest kolosalna a czy na kubie i w korei mają plazmy markety czy raczej się słuchają Niesiołowskiego i wpieprzają sczaw z nasypów...... ale pewnie tęsknić można za smakiem szczawiu..... zresztą jak ktoś nie miał układów w partii , czy sb to pewnie nie ma za czym tęsknić....

od siebie mogę dodać, ze nawet jesli ktoś mial znajomości w tamtych czasach, i nieźle mu sie żyło, ale jednocześnie ma zakodowane poczucie przyzwoitości, prawdy i wolności, to tez nie tęskni, to tak z przykładu rodziców
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza