Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Obecny ustrój, a Komuna

~skorn niezalogowany
15 marca 2013r. o 0:30
~zyb napisał(a): ma zakodowane poczucie przyzwoitości, prawdy i wolności, to tez nie tęskni

To tłumaczy, czemu falco tęskni. Wielu ludzi, którzy większość życia przeżyli w PRL, a nie mieli zbyt wygórowanych potrzeb (czytaj: żarcie, dach nad głową i 2 programy w tv) a państwo decydując za nich niemal we wszystkich dziedzinach życia zwalniało ich z myślenia, ci ludzie dzis tęsknią za tamtymi czasami, kiedy byli prowadzeni jak bezmyślne krowy na powrozie i nie musieli za nic brać odpowiedzialności.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 marca 2013r. o 8:13
~skorn napisał(a):
To tłumaczy, czemu falco tęskni. Wielu ludzi, którzy większość życia przeżyli w PRL, a nie mieli zbyt wygórowanych potrzeb (czytaj: żarcie, dach nad głową i 2 programy w tv) a państwo decydując za nich niemal we wszystkich dziedzinach życia zwalniało ich z myślenia, ci ludzie dzis tęsknią za tamtymi czasami, kiedy byli prowadzeni jak bezmyślne krowy na powrozie i nie musieli za nic brać odpowiedzialności.

Ja również tęsknię. Skornik weź Ty się opamiętaj. Wygórowane potrzeby to dzisiaj również żarcie ( chemia ) , dach nad głową , dla wielu ( szczególnie młodych , nieosiągalny) i 100 kanałów telewizyjnych ze zwyrodniałą , zabijającą duchowość rozrywką. Państwo dzisiaj o niczym już nie decyduje , bo robi to za nie eurokołchoz. TvN zwalnia ludzi z konieczności myślenia i jest faktycznie lepiej. Szkoda , że nie potrafisz czytać , a ludzie piszą niekiedy mądre rzeczy, dla przykładu :

~ napisał(a): .... Za pożyczkę 23 mld USD wybudował aż 570 zakładów pracy. I dlatego też roczny dochód budżetowy Polski w 1980r. wynosił "tylko" 250 mld USD, podczas gdy za rok 2011 dochód budżetowy wyniósł "aż" 80 mld USD + 13 mld USD dopłata z Unii. Należy jeszcze wziąć pod uwagę, że te dochody budżetowe po 1989r. obejmują także kwoty ze sprzedaży polskich zakładów pracy, .... Obecnie Polska jest żebrakiem Europy, nie wspominając o zadłużeniu Polski, gdzie zaciągnięte długi zasiliły prywatne kieszenie.... Dalsza ocena należy do myślących.

Co do odpowiedzialności , normalny człowiek zawsze jest odpowiedzialny za to co robi, ale dzisiaj co raz trudniej być normalnym. W tamtym systemie , ludzie się częściej uśmiechali i bawili , byli szczęśliwsi. Znam to z autopsji , nie z opowiadań , dlatego tęsknię. Miłego dnia
:)

Dopisane 15.03.2013r. o godz. 08:13:

Ja wiem Skornik , że Ty wszystko już wiesz , ja się dopiero uczę :)

http://wolnemedia.net/gospodarka/zadluzamy-sie-najszybciej-w-europie/

Poczytajcie , ze szczególnym uwzględnieniem komentarzy :) Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
15 marca 2013r. o 8:33
Panna...
ty komuchu!!!!! :D :D :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
15 marca 2013r. o 8:37
falco napisał(a): Panna...
ty komuchu!!!!! :D :D :D

Dzięki , dzięki , traktuję to jako komplement :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
15 marca 2013r. o 8:39
bo tak jest...a co

,,sztandar wprowadzić,,!!!! :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
15 marca 2013r. o 8:42
~skorn napisał(a):
~zyb napisał(a): ma zakodowane poczucie przyzwoitości, prawdy i wolności, to tez nie tęskni

A dzisiaj co robisz? Z tego co widzę może masz pracę, żresz, masz dach nad głową (mieszkasz chyba w bloku bo Bolesławianka ci nie leży ,jak czytałem wypowiedzi) i masz Bolec info na który przeznaczasz dużo czasu bo i to widać.
Być może ci to nie wystarcza jak "komuchowi" ale nic nie możesz z tym zrobić bo nie potrafisz albo nie chcesz, więc jesteś jak ten "komuch" z PRL.
4335
15 marca 2013r. o 8:47
falco napisał(a): bo tak jest...a co

,,sztandar wprowadzić,,!!!! :D

Cholera , gdzieś mi się zawieruszył :D

Przyznam szczerze , że trochę liczyłem na Ruch Republikański , jeśli mamy mówić o poprawie sytuacji w tym kraju , nie mylić z RP Palikota ;) Ale wychodzi na to , że to jedynie przystawka do Prezesowej drogi do władzy. To jak , jest na sali jakiś Republikanin ?

~sw niezalogowany
15 marca 2013r. o 8:51
Ten "paskudny" Gierek zamiast wyprzedawać polskie zakłady zajmował się ich budową i tworzeniem miejsc pracy dla Polaków. Za pożyczkę 23 mld USD wybudował aż 570 zakładów pracy. I dlatego też roczny dochód budżetowy Polski w 1980r. wynosił "tylko" 250 mld USD, podczas gdy za rok 2011 dochód budżetowy wyniósł "aż" 80 mld USD + 13 mld USD dopłata z Unii.

taak ja pierdziu ale sie zdziwiłem :) a gdp (pkb) w dolarach wzrósł z 56 mld $ w 1980 do 470 mld $ w 2012
czy ty się zastanowiłeś nad danymi które podajesz - primo skąd się wzieło 250 mld dolarów dochodu budżetu ???? może zł to się zgodze, secundo jak ma się dochód budżetu państwa do dochodu państwa ??? pkb (czyli gdp ) w cenach aktualnych zmienił się z 4200 usd do prawie 20000 usd :) http://www.indexmundi.com/poland/gdp_per_capita_(ppp).html
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza