~ napisał(a): Taca
~Taka moda napisał(a): "Przypadkowo ochrzczony" został niestety tylko ochrzczony. A to za mało by być dobrym człowiekiem. Widać jego rodzice zrobili to jedynie pod publiczkę, a potem pozwolili, aby synalek już został "uświadomiony" przez jakże obiektywne media TVN, TVP1 itd. A to, że tak poza tym w dobrym guście i obowiązującej modzie jest nienawidzenie tzw "katoli" to i nie ma się co dziwić, że nie należy wychodzić przed szereg i spróbować myśleć samodzielnie.
We Francji i Niemczech ludzie odchodzą od religii, odcinają się od własnych korzeni, tradycji i dlatego są cieniem tego czym byli kiedyś. Na miejsce religii powstaje nowa lewicowa ideologia gender. liczba rozwodów lawinowo rośnie, destrukcja autorytetu rodziny. Dziecko już nie rodziców, tylko tzw "dobro wspólne". Społeczeństwo zaprogramowane na lewackie manipulacje.
Stado owiec idące na rzeź.
Zatem TvTrwam i Radio Maryja musi być niszczone i opluwane bo nie godzi się na orwellowską wizję świata, nie godzi się na nowo-mowę w rodzaju - rodzic pierwszy, rodzic drugi, paczworki, zabijanie nienarodzonych dzieci, legalizacja zboczeń i inne "postępowe" lewackie pomysły.
Gdyby Radio Maryja głosiła poglądy "poprawne politycznie" zgodne z propagandą lewacką to nie było by problemu. Nienawiść skierowana do katolickiej rozgłośni wywołana jest tym, że ta rozgłośnia chce mieć prawa do niezależnego głosu. Niezależnego od lewackiej ideologii.
falco napisał(a): w wielu otaczających mnie ludziach obserwuję ,,fasadowy katolicyzm
można próbować oszukać ludzi ale samego siebie nie sposób? :D
~ napisał(a):
O cho, zaleciało mi tu pewną zazdrością dotyczącą urody Pani Siwiec... Prawda że "okolice odbytu" ma cudne? I nie tylko...
~pegaz napisał(a): ludzie powiedzcie mi co współczesny kościół ma wspólnego z wiarą w Boga
Myśleć !!.
alter napisał(a):
Można oszukać ludzi, można oszukiwać samego siebie, ale Boga nie oszukasz :)