Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Nauki przedmałżeńskie

87
#assassin nieaktywny
12 lutego 2014r. o 8:47
My chodziliśmy do Andrzeja na Orzeszkowej. Bez problemów, pożartował, miło i sympatycznie. Polecam

Zmoderowano 12.02.2014 godz.10:10 - powód: dubel (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5239
#Nieska69 nieaktywny
12 lutego 2014r. o 8:48
Tak mnie i byłego męża ksiądz uczył życia w rodzinie, że jestem daaaawno po rozwodzie... Księża nie powinni uczyć takich rzeczy tylko katechetka, bo wiedza to nie to samo co praktyka. Amen :)
~Rozumu używać niezalogowany
12 lutego 2014r. o 9:36
Nieska69 napisał(a): Tak mnie i byłego męża ksiądz uczył życia w rodzinie, że jestem daaaawno po rozwodzie... Księża nie powinni uczyć takich rzeczy tylko katechetka, bo wiedza to nie to samo co praktyka. Amen :)

Strasznie jeżą mnie takie często powtarzane głupoty!
Albo sama winna albo wybrała sobie bezrozumnie (też sama winna :) ), a księdza obwinia!

Nie mniejszą głupotą są teksty o praktyce. Największą praktykę, to mają ci, którzy rozwiedli się kilka razy. ja jednak nie brałbym takich na doradcę. Taki kardiochirurg zwykle sam nigdy na serce nie chorował a jednak wolałbym takiego, niż ze schorowanym sercem!
~ niezalogowany
12 lutego 2014r. o 9:44
wiele małżeństw korzysta z dodatkowych spotkań w poradniach długo po ślubie, o czym mówią przed ślubem także księża i pracownicy poradni. zakładam że daleko od nauk odbiegał ten związek
~ niezalogowany
12 lutego 2014r. o 9:50
Nieska69 napisał(a): Tak mnie i byłego męża ksiądz uczył życia w rodzinie, że jestem daaaawno po rozwodzie... Księża nie powinni uczyć takich rzeczy tylko katechetka, bo wiedza to nie to samo co praktyka. Amen :)

Ksiądz przekazywał ci wiedzę, jak powinno być. A to jak zrobisz, to twoja wola i twoje decyzje. To, że jesteś po rozwodzie, to twoja wina i twojego męża, że nie potrafiliście razem być rodziną.

Po za tym, to z twojego rozumowania wynika, że facet nigdy nie powinien być ginekologiem, bo przecież jak on może leczyć kobiety, skoro sam nie jest kobietą ?
Ornitolog nie powinien zajmować się ptakami, bo przecież nie ma skrzydeł i nie lata.
~ niezalogowany
12 lutego 2014r. o 10:16
~ napisał(a):
~Panatuśka napisał(a): Witajcie, ja a propo nauk;) konkretnie przy osiedlu kwiatowym, czy możecie coś więcej napisać, jak ze spotkaniamiw poradni małżeńskiej oraz jak to wygląda kwotowo, jeżeli nie bierze się tam ślubu?

Nie chciałabym Cię zmylić, bo nie brałam ślubu wczoraj... ale to były 2 albo 4 spotkania, ksiadz nie chciał żadnych pieniędzy, powiedział żeby go zaprosić na kawę po 20latach, ale rzecz jasna na stoliku zostawiliśmy. Tylko chciałam podkreślić, że to było spotkanie z księdzem, dodatkowo musieliśmy szukać pani psycholog czy kogoś tam, żeby nauczyć się "naturalnego planowania rodziny"

Przepraszam,że tak jeszcze męczę, ale jak to wyglądało, w sensie w tej poradni? ile spotkań no i pewnie godzinowo to przed popołudniem?:/
~wnioski z Waszych wypowiedzi niezalogowany
12 lutego 2014r. o 10:42
smutne te Wasze wypowiedzi ,jak facet bez wykształcenia o seksie,psychologii może nauczać pary przedmałżeńskie -chodzi tylko o kasę i wyrobienie w ludziach że ksiądz jest najważniejszy w całym naszym życiu -a to nieprawda...hi..hi..jednym słowem wodę z mózgu robi hi..hi..
~ niezalogowany
12 lutego 2014r. o 10:50
~wnioski z Waszych wypowiedzi napisał(a): smutne te Wasze wypowiedzi ,jak facet bez wykształcenia o seksie,psychologii może nauczać pary przedmałżeńskie -chodzi tylko o kasę i wyrobienie w ludziach że ksiądz jest najważniejszy w całym naszym życiu -a to nieprawda...hi..hi..jednym słowem wodę z mózgu robi hi..hi..

Nie masz żadnego pojęcia o zakresie wykształcenia i wiedzy księży!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza